Hovederne på bloggen

“Sagen viser mindst to ting: For det første hvad det betyder at leve i et multietnisk samfund, hvor grupperne mistænksomt lurer på hinandens privilegier. Det er tydeligvis ikke noget at efterstræbe, og det er oplagt, at mangfoldighed af etnisk karakter netop ikke er en styrke.

For det andet viser sagen en voldsom slagside hos danske medier, værst hos DR og TV2 som de to største. Da det viste sig, at politimanden ikke var hvid, var det pludselig ikke interessant at oplyse om hans etnicitet.”

Også Morten Uhrskov har studset over mediernes dækning af sagen fra Minneapolis, hvor en 40-årig australsk kvinde blev skudt i maven og dræbt af det politi hun selv havde tilkaldt for at anmelde et overfald i gaden bag hendes hjem. Document skrev om det påfaldende ved mediernes tavshed om politimandens somalisk/muslimske baggrund og den omstændighed, at han var ustabil og havde fået flere påtaler i de kun to år, han havde været betjent.

ANNONSE

Det undrer også Morten Uhrskov, hvis indlæg kan læses her:

ANNONSE