Document.dk opererer ikke i et vakuum. Vi behøver støtte.

Les mer

Otto Freundlich (1878-1943) Glassmosaikk, Köln-operaen. Tysk titel: Ge­burt des Men­schen. Otto Freundlich ville opprinnelig bli tannlege, men bestemte seg snart for kunstnerbanen. I 1908 dro han til Paris, der han blent andre kom i kontakt med Picasso og Braque. Fra 1924 bodde og arbeidet Otto Freundlich for det meste i Frankrike. Han var representert med […]

Les mer

Alban Bergs (1885-1935) Lyrisk suite for strykekvartett, skrevet i 1925-26, var hans første verk der han gjorde bruk av Schönbergs tolvtoneteknikk. Juilliard String Quartet spiller i et opptak fra 1970.

Les mer

Ungdomsbanderne, som røver svenskere begår en stor fejl: De filmer overgrebene og lægger dem ud på de sociale medier. Sådan får også publikum kendskab til hvordan svenskere behandles. Dermed bliver volden i det svenske samfund til et spørgsmål skrevet med stort: Hvor meget er vi villig til at tolerere?

Les mer

Efter et langt liv er jeg kommet til den nedslående konklusion, at når regeringer og deres loyale eksperter og kommentatorer udtaler sig om noget, kan man som regel regne med, at det modsatte er tilfældet. Især når det gælder anliggender af særlig betydning for vores fælles fremtid.

Les mer

Onsdag aften myrdede 43-årige Tobias Rathjen 10 personer, hovedsageligt indvandrere, på to vandpibecaféer i Hanau , lidt øst for Frankfurt. Han afsluttede dagen med at myrde sin 72-årige mor, og begå selvmord. Politiet efterforsker det som terror, og da gerningsmanden er hvid, klistrer medierne som forventeligt både højreekstremisme- og nazi-etiketter på drabene. Der er nu, som Daniel Beattie opridser, blot tale om ‘alment højreorienterede temaer generelt’.

Les mer

August Macke (1887–1914) Olje på lerret, 81 x 185 cm, Kunstmuseum Bern Tysk titel: Gartenrestaurant I likhet med Franz Marc falt August Macke i første verdenskrig, og slapp dermed å oppleve at han drev med Entartete Kunst. Men han var planlagt inkludert i den beryktede utstillingen i München 1937. Etter protester fra tyske offiserer – […]

Les mer

Intet er så følsomt som “højreekstrem” terror. Men hvad betyder ordet? Hvorfor har det sådan en virkning, mens den islamistiske nærmest er blevet noget, vi regner med? Vi accepterer at vore byer er befæstet mod en fjende, men vil ikke nævne hans navn. Men “højreekstrem” tør vi godt sige. 

Les mer

Avisen Bild mener å vite at navnet på gjerningsmannen i Hanau er Tobias R. og at han etterlot seg et brev og en video med “høyreekstreme holdninger”.

Les mer

Wilhelm Marc (1839-1907) Olje på lerret, format ikke oppgitt, Franz Marc Museum, Kochel am See Tysk titel: Franz Marc beim Holzschneiden Den tyske maler Wilhelm Marc (1839-1907) er særlig kjent som genre- og portrettmaler. Her har han foreviget sin sønn Franz (1880-1916) i det han pusler med hva som kan være et tresnitt. Franz Marc […]

Les mer

At afholde en demonstration uden for en moske hvor der skal være en børnebegravelse kan fra et PR-perspektiv kun blive en katastrofe. Stram Kurs får ingenting gratis af medierne. I det her tilfældet har de ingen chance til at vinde frem.

Les mer