Document.dk opererer ikke i et vakuum. Vi behøver støtte.

Les mer

Ruth Ester Elisabeth Ellqvist-Bauer (1880-1918) Olje på lerret, 35,5 x 35 cm, Nationalmuseum, Stockholm. Ester Ellqvist møtte John Bauer (1882-1918) da de begge var elever ved Kungliga akademien för de fria konsterna i Stockholm. De giftet seg i desember 1906. Det fortelles at ekteskapet ikke var helt problemfritt, og at skilsmisse ble vurdert. Som kjent […]

Les mer

Gunnar Idenstam (f. 1961) spiller Bengt Granstams arrangement av Fäbodpsalm från Sollerön, på orglet i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. Denne melodien er også benyttet i Jan Johanssons (1931-1968) Visa från Utanmyra. Georg Riedel (f. 1934) medvirker på bass.

Les mer

Lørdag samlede en gruppe katolikker sig til bøn ved en statue i St. Louis, hvorefter de blev angrebet af Black Lives Matter-demonstranter. Søndag aften ligeledes i St. Louis trængte 4-500 BLM-demonstranter ind på et privat område, og blev forsøgt stoppet af et bevæbnet ægtepar.

Les mer

I et overordnet historisk perspektiv er den vestlige kultur enestående på en helt anderledes radikal måde. Den er ikke den første til at få succes med at underlægge sig en betydelig del af sin omverden. Men den er den første til at føle skam over sin succes.

Les mer

En prominent amerikansk miljøaktivist, Mike Shellenberger, siger undskyld for at have bidraget til mediernes og politikernes klimahysteri om Jordens snarlige undergang.

Les mer

John Bauer (1882-1918) Tresnitt, selve bildet 20 x 22 cm, privateie. Sist observert ved Göteborgs Auktionsverk den 25. august 2018, der tilslaget falt ved EUR 316, som omtrent skulle tilsvare SEK 3 300. Bildet har den følgende påskrift Original träsnitt John Bauer Ernst Bauer. Man kan anta at kunstnerens yngre bror Ernst (1888-1976) har bistått […]

Les mer

t den overvundne fjende blev gjort til slaver, var ikke usædvanligt for den tid. Det usædvanlige er, at slaveriet blev omtalt både i hadit, (de kanoniserede profet-beretninger) og koranen, (se f.eks. 4:3, 23:1-6 og 33:50-52). Og da disse fungerede og fungerer som rettesnor for muslimerners liv, blev slaveri retfærdiggjort.

Les mer

For ganske få år siden var det helt uhørt at tale om islamiske bønnekald fra højttalere ved moskéer. Nu er der reelle politiske debatter i Danmarks Radio, hvor man debatterer det praktiske omkring moskéernes bønnekald.

Les mer

Youtube bandlyser den kendte konservative stemme Stefan Molnyeux sammen med en række andre der må siges at tilhøre et mer yderliggående element, som Richard Spencer, for ikke at tale om David Duke.

Les mer

Queen Mary-statuen er et stykke politisk kunst, som handler væsentligt mere om et nutidigt – stærkt amerikansk inspireret – oprør mod undertrykkelse og diskrimination, end det handler om dansk kolonihistorie.

Les mer