Document.dk opererer ikke i et vakuum. Vi behøver støtte.

Les mer

Det skulle have været begyndelsen på et nyt liv, men en ung kinesisk mand endte med at leve under kummerlige forhold på en restaurant, mens han måtte arbejde i op til 14 timer i døgnet.

Les mer

Foto: rubb Minnesmerket Jernrosene utenfor Oslo Domkirke. Tekst hentet fra Kongehusets nettsider: “Jernrosene” er en sirkel av hvit betong der rundt tusen roser er montert. De minste rosene er ikke mer enn 10 cm høye, de største veier opp mot 10 kg. De rosene som er smidd av overlevende og pårørende er plassert i midten […]

Les mer

Migranter chikanerer et juleoptog i Sydtyrol, der indbefatter julemandens hjælper i form af Krampus (en slags juledjævel). Men Krampus stikker ikke op for gedemælk og jager migranterne på flugt.

Les mer

Terroristen, som dræbte tre mennesker inde på Pensacola marinebase fredag aften, havde lagt twittermeldinger op om had mod Israel og hvorfor amerikanere var onde mennesker som hader muslimer. Alligevel siger specialagent Rachel Rojas som leder efterforskningen, at de leder efter et motiv.

Les mer

Sigurd Winge (1909-1970) Materialbilde, metall, glass og fargepulver, 25 x 38 cm, privateie. Hos Grev Wedels Plass Auksjoner den 27. november i år falt tilslaget ved NOK 84 000, langt over prisantydningen som var NOK 40-60 000, og dette er prisrekord for Sigurd Winge. Kunstneren er nok i dag best kjent for sine lyrisk fabulerende […]

Les mer

 Pjotr Iljitsj Tsjajkovskijs annen symfoni, fullført i 1872, er kjent som Den lillerussiske (i.e. ukrainske) ettersom det skal ha vært brukt tre ukrainske folkemelodier i grunnlagsmaterialet. Oslo-filharmonikerne spiller under ledelse av Mariss Jansons.

Les mer

USA er der dukket et daguerreotypi (en tidlig form for “fotografi”) op fra 1850. Der er tale om den ældste kendte fotografiske afbildning af slaver i USA. Og det ville jo umiddelbart være en god historie, men problemet er, at slaveejerne på billedet er sorte. Det passer ikke rigtig ind i fortællingen om slaveriet i USA.

Les mer

Den kreative klasse har det med at dække over hinanden. Mens samme klasse omvendt er klar til at udskamme og håne sine politiske modstandere ved enhver lejlighed.

Forleden kom det frem, at politikeren Claus Kongsted Meyer på Facebook havde hånet og skrevet nedsættende om en ung handicappet mand.

Les mer

På bestemte adresser i Sverige er op til flere hundrede personer registreret. Systemet udnyttes hæmningsløst. Og statskassen malkes.

Les mer

29-årig kriminel muslim, der netop var blevet løsladt efter han for fem år siden fik en dom på otte års fængsel for drabsforsøg, forsøger at køre ind i ‘Vikingahallen’ i en Stockholmsk forstad under afholdelse af et ungdomsmeterskab i håndbold.

Les mer