Document.dk opererer ikke i et vakuum. Vi behøver støtte.

Les mer

“De tyrkiske myndigheder havde placeret såkaldt agent provocatuers blandt flygtningene, der førte an i optøjerne ved grænsehegnet.”

Les mer

Jacob Jordaens (1593-1678) Olje på lerret, 175 x 137,5 cm, Eremitagen, St. Petersburg. Da bildet ble malt rundt 1615, var ikke Jacob Jordaens mer enn et par og tyve år gammel. Her har han fremstilt seg selv som luttspiller ytterst til venstre, og like til høyre for ham er det nok pappa vi ser. Mamma […]

Les mer

“En af dem, som politiets skulle have identiteten på, hostede en af betjentene op i hovedet, hvorefter han grinede og trak et tørklæde op foran sit ansigt for, at man ikke skal kunne genkende ham.”

Les mer

Forsvarsminister Trine Bramsen rykkede ud i medierne og sagde at fremmede magter og ekstreme kræfter forsøger at udnytte epidemien. Det er snarere vores sikkerhedstjenester og vort bureaukrati som forsøger at udnytte epidemien til at udløse frygt og hysteri.

Les mer

Ungarns regering skal tirsdag stemme om et lovforslag, som forlænger undtagelsesloven på ubestemt tid. Fordømmelsen i medierne er enstemmig. Det kan se ud som om vesteuropæiske myndigheder anklager Ungarn og Polen for samme træk, vi ser i Vesteuropa.

Les mer

Jacob Jordaens (1593-1678) Svartkritt, sepia, akvarell- og dekkfarger på papir, 13,9 x 21,8 cm, Statens Museum for Kunst, København. Flamsk titel: Gelyck By Gelyck. I flere av sine bilder illustrerer Jordaens ordspråk, med vennlig humor. Her har han tatt for seg det vi her kjenner som Like barn leker best – eller like gjerne Krake […]

Les mer

Carl Arnold (1794-1873) regnes som norsk komponist, selv om han ble født i Tyskland. I tillegg til å være organist i Trefoldighetskirken i Oslo var han lærer i musikkteori og komposisjon; Halfdan Kjerulf og Johan Svendsen var begge hans elever. Hans pianosekstett op. 23 spilles av Torleif Torgersen og medlemmer av Bergen-filharmonien. Andre sats, tredje […]

Les mer

“Vi skal altid være agtpågivende over for, hvad vi får ‘med i pakken’, når vi overtager udtryk og sprogbrug.”, lyder fra fra retorikprofessor Christian Kock, og her har han så afgjort en pointe. Når han kritiserer den danske statsminister for at tale om ‘danskerne’ og ikke befolkningen eller menneskeheden, så kan det bunde i hans antipati for nationalstaten.

Les mer

Jasser Yasser Ibrahim (alias ‘Jasser FreeGaza’) eftersøges af Østjyllands Politi – 20-årig mand flygtede efter han blev varetægtsfængslet for at råbe “corona” og hoste politifolk i hovedet.

Les mer

Hver eneste gang myndighederne gør en indrømmelse til parallelsamfundet, forhøjer de risikoen for at noget på et eller andet tidspunkt kommer til at gå gevaldigt galt.

Les mer