Document.dk opererer ikke i et vakuum. Vi behøver støtte.

Les mer

Rosa Bonheur (1822–1899) Olje på lerret, 244,5 x 506,7 cm, Metropolitan Museum of Art, New York Fransk titel: Le marché aux chevaux Det anbefales å klikke på bildet for større format. Hester har vært et yndet motiv i europeisk kunst helt siden den første begynnelse for noen titusener år siden. Vi finner meget realistiske gjengivelser […]

Les mer

Der udbrød brand i den historiske Saint-Sulpice-kirke i Paris søndag eftermiddag. Fire personer var inde i kirken, da det begyndte at brænde.

Les mer

Den senegalesiske busschaufførs afværgede forsøg på at gennemføre et attentat i Milano onsdag har vært hovedhistorie i alle de vigtigste medier i Italien hele dagen, men har kun fået lidt og til dels groft fejlagtig pressedækning ellers i Europa. Vor verdensdel er ikke så forenet når det kommer til stykket.

Les mer

Vort Fatum – en black metal-festival på spillestedet Mayhem i København – blev lørdag angrebet af venstreekstremister med tilknytning til Antifa (Antifascistisk Aktion). Angrebet blev angiveligt udløst af det faktum, at Hendrik Möbus fra det tyske black metal-band Absurd var tilstede blandt publikum. Hendrik Möbus er dømt for mord og ifølge Wikipedia nynazist.

Les mer

Thi kendes for ret: Danskerne må trækkes med kriminelle Jimmi Levakovic resten af hans liv. Levakovic er dømt 27 gange ved en dansk domstol. 15 af dommene udløste fængselstraf.

Les mer

En 47 år gammel senegalesisk buschauffør med italiensk statsborgerskab ved navn Ousseynou Sy skabte lige før klokken 12 onsdag formiddag dødsens angst hos 51 ungdomsskoleelever fra Crema i Lombardiet, idet han havde til hensigt at begå et attentat mod Linate-flyvepladsen i Milano ved at sprænge en brændende bus med benzindunke, sig selv og eleverne ombord, i luften.

Les mer

Don McCullin (f.1935) Sølvgelatinkopi, 50,8 x 40,6 cm, for tiden utlånt til Tate Gallery, London. Den retrospektive utstilling av Don McCullins fotografier vises til og med den 6. mai i år. Det har skjedd en del endringer i London i det over halve århundre som er gått siden bildet ble tatt – og det som […]

Les mer

Vincent Warnier spiller på det store Cavallé-Coll-orgel i Saint-Sulpice, Paris. Som kjent ble denne kirken nylig utsatt for en brann som mistenkes å være påsatt. Johann Sebastian Bachs (1685-1750) Musikalisches Opfer, BWV 1079, en samling av fuger og kanoner m.v. er basert på et tema av Fredrik den store.

Les mer

Med jævne mellemrum hører vi en del af hetz mod folketingspolitikere, og typisk fremhæves radikale Zenia Stampe som den mest udsatte politiker. Det handler stort set om ord. Men ikke for DF’er Kenneth Kristensen Berth.

Les mer

Somewhere, over the rainbow, lies Somalia, another fine land of violent, AK 47-toting, khat-chewing, girl-circumcising, permanently tumescent layabouts and housing pirates of the ocean.  Indeed, we now have almost an entire continent of sexually hyperactive, illiterate indigents, with tens of millions of people who only survive because of help from the outside world,

Les mer