Document.dk opererer ikke i et vakuum. Vi behøver støtte.

Les mer

Francisco de Goya (1746–1828). Olje på lerret, 280 x 336 cm, Museo del Prado, Madrid. Spansk titel: La familia de Carlos IV. I året 1800 ble Goya utnevnt til kongelig spansk hoffmaler, og startet arbeidet med bildet, som ble fullført i 1801. Vi kan lese mer om de avbildede personer her og her. Ytterst til […]

Les mer

Medierne er gået sammen med demokraterne og eliten og brændt deres broer. Der er ingen vej tilbage. De må køre løbet til enden. Trump skal stilles for retten, han skal ydmyges foran hele verden. Men ved at gøre det gør demokraterne noget irreversibelt: De ødelægger den amerikanske retsstat.

Les mer

Det er et gennemgående træk ved nutidens politikere, at de vil have stor magt, men intet ansvar. Vi har lige været igennem en pandemi. Ingen tog ansvar for fejlene. Eller findes svaret et helt andet sted: Der var ingen fejl. Det er da ikke underligt, at de ikke tager ansvar. Måske skal pandemien ses som […]

Les mer

Ukens tema i kunstspalten er den spanske maler og grafiker Francisco de Goya (1746–1828), og da passer det utmerket å høre Alicia de Larrocha (1923–2009) spille Enrique Granados‘ (1867– 1916) Goyescas for klaver, komponert i 1911, og generelt inspirert av Goyas verker.

Les mer

Western governments are filled to the brim with people entirely lacking in real-world experience or specialized knowledge. In recent decades, a noticeable trend in the West has been to elevate politicians, as young and inexperienced as possible, into offices as high as possible.

Les mer

Ekstra Bladet – artikel ved journalist Cecilie Erland – skriver om den udviste bandekriminelle Erhan Onaran, der var en ledende figur i indvandrerbanden NNV:

Les mer

Jeg blev ringet op af en kvinde fra en dansk radiokanal, der ville vide, om jeg ville stille op til en diskussion om krigen. Hun gik ud fra, at jeg som højreorienteret var tilhænger af invasionen, men hun mistede hurtigt interessen, da jeg fortalte, at jeg var krigsmodstander. Hun gad end ikke høre min begrundelse.

Les mer

Francisco de Goya (1746-1828) Etsning, akvatint og koldnål på papir, 21,1 x 31,9 cm (bildet), Museo del Prado, Madrid. Spansk titel: El caballo raptor. Dette trykket inngår i serien Los disparates (Tåpelighetene), også kjent som Proverbios (Ordspråk). Trykkene ble ikke utgitt samlet før i 1864. Opprinnelig var det 18 trykk, men senere ble det funnet […]

Les mer

I forbindelse med de seneste udslag af det amerikanske – og efterhånden europæiske – racehysteri og de konstante beklagelser over ”systemisk racisme”, ”hvidt overherredømme” og gamle dages kolonialisme og slaveri, kan der være grund til at pege på en historisk sandhed: Slaveri, slavelignende forhold og imperialisme har været normaltilstanden overalt i verden og for langt de fleste mennesker.

Les mer

Hvis det lykkes Alvin Bragg at få Trump dømt for en opdigtet forbrydelse, vil vejen være banet for en total underminering af det amerikanske retsvæsen og af borgernes tillid til det. Hvis man kan behandle en tidligere præsident på den måde, kan man naturligvis sætte hvem som helst, man ikke kan lide, bag lås og slå.

Les mer