Document.dk opererer ikke i et vakuum. Vi behøver støtte.

Les mer

Det nye politisk korrekte Amerika er optaget af moral og af at vise sin moral. Men for at nogen skal stige op, må andre stige ned: At være et offer er blevet et magtinstrument. Men ikke alle ofre er lige, nogle er mere lige end andre. Symbolerne på had og racisme skal rives ned, hvad enten det er historiske personer eller nulevende. 

Les mer

Den svenske muslim og konvertit Abdul Samad (tidligere navn: Michael Skråmo) kæmper lige nu i Syrien som terrorist for Islamisk Stat. Han er omringet af syriske styrker og har måske kun få timer tilbage af sit liv.

Les mer

Er det i længden mulig at opnå nogen enighed mellem tyske skolemyndigheder og muslimske organisationer om islamundervisningen i de tyske skoler?

Les mer

Don McCullin (f. 1935) Sølvgelatinkopi, 40,6 x 50,8 cm, utlånt til The Tate Gallery, London, i forbindelse med den retrospektive utstilling som vises til og med den 6. mai i år. Den fullstendige titel er Sheep Going to the Slaughter House, Early Morning, near Caledonian Road, London. I Oscar Wildes forord til The Picture of […]

Les mer

Sent tirsdag har en 20 årig mand anmeldt han blev overfaldet i det vestlige Aarhus af en gruppe mænd der jagtede ham i en bil. Ved Spobjergvej i Braband hev fire personer ham efterfølgende ud af en bil han sad i og begyndte at slå og sparke på ham. De stjal pung, mobiltelefon og en […]

Les mer

Sidste år overfaldt en gruppe somaliere og arabere konfirmander på Bakken. En af konfirmanderne fik tilmed stukket en kniv i maven. I november blev den skyldige for knivstikkeriet idømt 1 år og tre måneders fængsel for knivstikkeriet. Den dømte var i forvejen kriminel. Der blev dog ikke statueret udvisning af Retten i Lyngby. Stak kniv […]

Les mer

Johannes Brahms‘(1833-1897) Elleve koralpreludier, op 122 for orgel skulle bli mesterens siste fullførte verk, og ble utgitt i 1902. Både nr. 3 og nr. 11 er basert på O Welt, ich muß dich lassen, også kjent med teksten Nu hviler Mark og Enge. Den brukes også flere ganger i Bachs Matthaeus-Passion, blant annet med teksten […]

Les mer

Etter vandaliseringen af 80 grave på den jødiske gravplads i Quatzenheim i Frankrig opfordrer Israels indvandrings- og integrationsminister Yoav Galant franske jøder til at «komme hjem» til Israel, skriver en række internationale medier.

Les mer

I seneste udgave af Q & A på Radio24syv, interviewede Mikkel Andersson forfatterne bag ‘Tryg i en terrortid’. En bog der blandt andet omhandler hvorledes medierne kan dække terrorisme som fæmonen, uden at gøre folk bange.

Les mer

Partiet Klaus Riskær er blot et nyt forsøg på at samle anti-DF-fløjen under en ny sektleder. De forsvinder når det bliver konkret, men indtil da er der mediemæssig medvind. Klaus Riskær er veltalende, men aldeles blank om væsentligt emner.

Les mer