Document.dk opererer ikke i et vakuum. Vi behøver støtte.

Les mer

Foto: Jonas Haugsvold Mellom nye Økern Portal og det gamle Økernsenteret står konseptkunstverket OSV. Oslo Samlede Verk. Installasjonen er utført av Jan Freuchen, Sigurd Tenningen og Jonas Høgli Major og er finansiert av Oslo kommune. Kunstverket er tredelt og den mest iøynefallende delen består av skulpturer fra andre kunstnere som er plassert sammen med noen […]

Les mer

Edvard Griegs (1843–1907) tiende og siste hefte mad Lyriske stykker var ferdig i 1901, I sitt siste lyriske stykke griper han tilbake til det aller første, Arietta op. 12 nr 1 fra 1867. Håkon Austbø spiller.

Les mer

Under research til forrige post, fandt jeg profilen ‘Demo Aarhus Palæstina’, som er en aktivistisk profil for ‘Ali Kayed’ aka ‘Ali Demo Aarhus Falastin’. Han er meget involveret i Gellerups anti-israelske demonstrationer. Herunder ses et privat billede sakset fra sidstnævnte profil, 2. maj 2018.

Les mer

Det er ikke kun i muslimske Facebookgrupper, at man koordinerer masseanmeldelser og censur af modstandere på højrefløjen. Samme strategi bliver brugt på den yderste venstrefløj, der har fundet ud af at kvæle sine modstandere på de sociale medier.

Les mer

En amerikansk officer fortæller at Jala Tower i Gaza havde et taktisk operationscenter for Hamas under jorden. Lejerne fik ikke lov til at bevæge sig under en vis etage. Der stod vagter som sørgede for at uvedkommende ikke kom forbi. Ejeren var på det rene med hvad som foregik.

Les mer

CNN havde ikke noget valg. Det var nødt til at sparke den pakistanske freelancejournalist Adeel Raja ud efter at han søndag tweetede at det verden behøver nu er en ny Hitler. Det var ikke en fejl. Raja har sagt det samme flere gange, men ingen har reageret. Han sagde det så tidlig som i 2014, et år efter at han begyndte at jobbe for CNN.

Les mer

Jeg har så vidt jeg kan se fået slettet min Facebook-profil permanent – en profil, der blandt andet indeholder billeder af mine børn taget løbende siden 2008. Med tanke på min kommende retssag, har en bekendt sendt mig en række billeder fra Facebook-gruppen ‘Palæstina Information’ – en gruppe med mere end 16.000 medlemmer, der inkluderer flere kendte anti-israelske agitatorer.

Les mer

Fotograf ikke oppgitt, sølvgelatinkopi i privateie, gjengitt på kvikne.no. Kvikne ligger i det som nå er Tynset kommune i Innlandet (tidligere Hedmark). De som er avbildet er sannsynligvis elever og lærere ved den lokale skolen, som for første gang på fem år atter kan feire 17. mai. Det er visstnok fortsatt tillatt å være nasjonal […]

Les mer

Det islamiske had kogte over fredag eftermiddag, da 4000 indvandrere samlede sig foran Israels ambassade i Københavnsområdet.

De mange muslimer råbte ‘Allah er stor’ og andre religiøse slagord. Pludselig udviklede situationen sig i en voldelig retning.

Les mer

I 2014 rejste Rawand Dilsher Taher til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat sammen med Mohammed Basil El-Cheikh Hassan, der er bedre kendt som “Basil Hassan”. Den 7. december 2015 blev Rawand Dilsher Taher dræbt af et amerikansk Hellfire-missil i Raqqah.”

Les mer