Document.dk opererer ikke i et vakuum. Vi behøver støtte.

Les mer

Maher further stated, “Now, lately, we’ve been hearing more and more about a second civil war, which sounds impossible in this modern, affluent country. It is not. We all talk about Trump as an existential threat, but his side sees Democratic control of government the exact same way. And when both sides believe the other […]

Les mer

For få uger siden opstår en situation i folketinget, der er uden fortilfælde. Folketingsmedlemmet Naser Khader skal stemme om et lovforslag, der afgør om, Danmark skal fratage statsborgerskabet og passet for ALLE borgere, der er medlem af terrorgruppen Islamisk Stat. Naser Khader er i den mærkværdige situation, at han er i familie med to kvinder, der er medlemmer af IS.

Les mer

Sandro Botticelli (c.1445-1510) Tempera på tre, 62 x 91 cm. Uffizi, Firenze Så å si intet er bevart av den klassisk greske og hellenistiske malerkunst, men mange kunstnere og deres verker er beskrevet i den klassiske litteratur. En av de mest verdsatte malere fra hellenistisk tid (fra og med Alexander den store) var Apelles, og […]

Les mer

Selvom de fleste nordmænd er optagede af hverdagens arbejde og er gode til at feje bekymringer, de ikke orker at forholde sig til, ind under gulvtæppet, kan de vanskeligt undgå en følelse af, at Norge er i færd med at blive ændret til et helt andet sted.

En tilbagevendende erkendelse, uanset hvor undertrykt, tiltager i styrke og bliver mere påtrængende hos de oprindelige nordmænd: Deres land er i færd med at blive taget fra dem, og det nye Norge som vokser frem, er ikke længere lige så godt for dem at leve i. Nordmænd får da også stadig færre børn.

Les mer

Man kan inte utesluta att en del sprängningar handlar om ett klassiskt högerextremistisk scenario. Om att skrämmas. Vill man pigga upp kriminalpolitiken i en viss riktning, så kan man bara inte utesluta förekomsten av sånt.

Les mer

Sofonisba Anguissola (c.1532-1625) Olje på lerret, 72 x 97 cm, Nasjonalmuséet i Poznań. De gjengitte personer er fra venstre mot høyre Lucia (c.1536-c.1565), s som også skulle bli en anerkjent maler, Europa og Minerva. Den fjerde personen er ikke navngitt, og har ingen likhet med søstrenes mor Bianca Ponzoni Anguissola, om man skal vurdere ut […]

Les mer

De færreste av Baldassare Galuppi (flott navn!) instrumentalverk ble publisert i hans levetid (1706-1785), og mange av manuskriptene ble spredt for alle vinder under Napoleons-krigene. I forrige århundre begynte en å hente særlig pianomusikken hans frem fra glemselen. Her er et opptak fra 1962, der Arturo Benedetti Michelangeli (også et flott navn!) spiller sonaten i […]

Les mer

MSM er vilde med vanekriminelle Yahya Hassan, og pludselig handler det ikke mere om Islam, men om danskernes iboende racisme. I et interview med hans nye ven Martin Krasnik, fortæller digteren, at han ikke mere vil være ‘præmieperker’, og der er da givetvis nok større guldkæder i at være (det kommentarsporet kalder) ‘kæleperker’.

Les mer

“Den kendte rapper Jamaika efterlyses tirsdag af politiet i forbindelse med et knivstikkeri. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Les mer

Det eksakte beløb kendes ikke, men efter det oplyste at dømme må den kriminelle syrers familie have fået i omegnen af 600.000 kroner i repatrieringshjælp. Uden tvivl den mindst ringe løsning, men også en velfærdsstatslig dummebøde til den arbejdende dansker.

Les mer