Kategori: Kommentar

Krigens ulidelige lethed

Men München-deltagerne, den transatlantiske elite, lever i samme slags boble som i mindre målestok Rob Bauer. De tror, at deres ord og upræcise ønsketænkning skaber virkeligheden, og de tror, at storpolitiske skæbnespørgsmål kan afgøres på følelser og floskler, som kun imponerer dem selv og da slet ikke kan skræmme en Vladimir Putin.

Les mer»

Med valget af George Galloway er mellemøstpolitik kommet til Storbritannien

Med sejren for den propalæstinensiske og den israelkritiske socialist George Galloway i Rochdale-mellemvalget i torsdags, har muslimer og den yderste venstrefløj fået en stemme i Storbritanniens parlament, som er svær at ignorere. Men er Galloway blot et isoleret tilfælde, eller er han et tegn på, hvad der vil ske i britisk politik i de kommende år?

Les mer»

Hvem har fordel af masseindvandring?

Hvis han ville, kunne Bide med et pennestrøg beordre grænsen lukket. Den bemyndigelse har amerikanske præsidenter haft siden 1950’rne, men den vil han altså ikke bruge, og man må derfor konkludere, at massetilstrømningen er bevidst demokratisk politik.

Med hvilket formål? spurgte Sean Hannity. Hvad kunne være hensigten med at underminere USA? Donald Trump havde ikke noget godt svar.

Les mer»

Løgnen kommer snart til et sted nær dig

Det er tydeligt, at mændene og kvinderne bag Googles nye søgemaskine Gemini er sygeligt optaget af race – så meget, at de er villige til at forvanske historien i en sådan grad, at det, der nu skal gå for at være historie, bliver ren løgn og digt.

Les mer»

Det tyske regimes kamp mod demokratiet

Den tyske indenrigsminister Nancy Faeser (SPD) og hendes allierede Thomas Haldenwang, chef for Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), ønsker at forbyde det eneste oppositionsparti, Alternative für Deutschland (AfD). For at opnå et forbud, der vil holde i retten, må Faeser og Haldenwang kunne fremlægge bevis for, hvad de påstår, nemlig at AfD er højreekstremt og en trussel mod demokratiet.

Les mer»

Ofrene er de nye helte

Ansatte i det danske forsvar har vidst det i årtier, men ingen i politik med ansvar for afviklingen har erkendt det og sagt det højt, at vores styrker – fraset luftvåbenet – kan sammenlignes med Tivoligarden, og at vi får stedse dårligere kontrol over klaner, bander og kriminelle udlændinge.

Les mer»

Kina styrer USA

Kinas Kommunistiske Parti styrer store dele af det amerikanske magtapparat – simpelthen ved at bestikke de mest indflydelsesrige politikere. Og mens kommunisterne virkeliggør deres plan om at skabe kaos og underminere USA, gør politikerne ingen ting, fordi de er i lommen på Xi Jinping, som via mellemmænd har forgyldt dem med millioner og atter millioner af dollars.

Les mer»

Det vrimler med tragiske ulykker i Putins Rusland

Siden 1920 har det været sovjetisk og nu russisk praksis at eliminere såkaldte fjender af staten. Metoderne indbefatter forgiftninger, nakkeskud, tvungne selvmord – så som at springe ud af et vindue – og sprængninger af minibomber skjult i en æske chokolade. Putin har knapt forsøgt at skjule sin modus operandi. Navalnijs dødsfald er blot det seneste i en lang række af lignende tildragelser, der har ramt mennesker, som på en eller anden måde er kommet på tværs af manden i Kreml.

Les mer»

Sensationelle nyheder: Kim Møller frikendt i Højesteret

Højesteret har i dag, fredag den 23. februar, afsagt dom i redaktør Kim Møllers ankesag, efter at Landsretten havde idømt ham en betinget fængselsstraf på tre måneder for at have offentliggjort et foto af en fransk kvinde, der blev myrdet at islam-tilhængere.

Les mer»

Aktivismens karneval er blevet hverdag

Efter at have gloet for meget fjernsyn i vinterferien trængte jeg til at se hverdagen portrætteret uden pjank og pjat. Vi tog op til Nivaagaards Malerisamling nord for København for at se særudstillingen ”Da hverdagen stjal billedet”, en komparativ fremvisning af nederlandsk og dansk guldalder i henholdsvis 1600-tallet og 1800-tallet. Mens den danske guldalder ofte har noget glansbilledagtigt over sig, er de ældre nederlandske værker mere dunkle og gådefulde. Pludselig får man øje på en skikkelse i maleriet, som man ikke så første gang. Noget foruroligende eller faretruende er på spil. 

Les mer»