Hovederne på bloggen

“Har vi politisk korrekthed i Danmark? Ja da, til overmål. Bedste eksempel er selvfølgelig kritikere af masseindvandringen fra den tredje verden. Man kan næsten ikke være et menneske på linje med andre, hvis man mener, at denne indvandring bør standses og erstattes af hjemsendelser af de mange åbenlyst utilpassede.

Men har vi politisk korrekthed i stil med USA’s? Glem det. Vi er ikke i nærheden. Begreber som mansplaining, micro aggressions, trigger warnings, safe spaces og white privilege er allerhøjst i sin ulykkelige vorden i Danmark, men er for længst blevet gældende ortodoksi på en stribe amerikanske universiteter. “

Morten Uhrskov skriver om den groteske Google-sag, hvor en mandlig medarbejder blev fyret for at påpege nogle kønsspecifikke forskelle på mænds og kvinders valg af erhverv. Det kunne ikke ske i Danmark – endnu, skriver Uhrskov, der advarer mod at vi lader os trække over mod den dybe grøft af  groteske begrænsninger i ytringsfriheden båret af misforstået korrekthed, som amerikanerne er faldet i.

ANNONSE

Læs Uhrskovs indlæg her:

ANNONSE