Nyt

Østerrikes utenriksminister Sebastian Kurz og hans italienske kollega Angelino Alfano. 

 

Under en samtale mellem Østrigs og Italiens udenrigsministre i forbindelse med OSCE-mødet i Wien torsdag, foreslog Sebastian Kurz sin kollega, Angelino Alfano, at italienerne ikke lader migranterne blive bragt til fastlandet. Det oplyser flere medier i de to lande.

På den måden undgår man, at de tager videre videre nordover, sagde Kurz. Når folk ankommer til det italienske fastland, står nye menneskesmuglere klare til at profitere på at befordre dem videre.

«Man kan væsentligt lettere sende folk tilbage, når de standses på grænsen end når de allerede har fået et bosted i Wien eller andre steder»,

sagde den østrigske udenrigsminister.

«Det at blive reddet i Middelhavet må ikke være ensbetydende med en billet til hjertet af Europa»,

tilføjede han. Kurz gentog også Østrigs trussel om at lukke Brenner-passet, hvis migranttrafikken skulle stige for denne vigtigste grænseovergang mellem de to lande.

Kurz’ forslag lyder besnærende, men hvordan skal det gennemføres i praksis? Ved at sætte alle i land på Lampedusa, vil øen hurtigt blive ubeboelig for de omkring 6000 mennesker, der bor på øen.

ANNONSE

Vejen til erkendelsen af, at grænsekontrol også kræver anvendelse af magt, noget som burde være umiddelbart indlysende, tages med modstræbende museskridt.

 

Der Kurier – La Repubblica

ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige