Document.dk opererer ikke i et vakuum. Vi behøver støtte.

Les mer

På TV2 News kunne her til formiddag, høre at beboerne langs grænsen var utilfredse med Trumps beslutning om at at bygge et grænsehegn, for at modvirke illegal indvandring fra Mexico.

Les mer

Det svenske svømmeforbunds leder Ulla Gustavsson er blevet tvunget til at gå af efter at hun reagerede negativt på et billede af en pige med slør, der skyder med luftgevær, som var lagt ud på en hjemmeside tilhørende en idrætsorganisation, melder svenske medier.

Les mer

Duccio di Buoninsegna (1255-1319) og hans assistenter. Tempera og forgylling på tre, 58 x 52,5 cm, Museo dell’Opera del Duomo, Siena. Bildet er en del av en altertavle fra domkirken i Siena, der det dominerende motiv på forsiden er en tronende Madonna, på italiensk kalt en Maestà. Dette bildet finner vi i øverste rad på […]

Les mer

Tomás Luis de Victoria (1548-1611) Vi hører Cantores Musicæ Antiquæ under ledelse av Jeffery Kite-Powell, i et opptak fra 1999. Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum. Benedicta tu in mulieribus, et benedictus fructus ventris tui, Iesus. Sancta Maria, Mater Dei, ora pro nobis peccatoribus, nunc et in hora mortis nostrae. Amen.

Les mer

Vor civilisation er i krig, siger den franske forfatter og journalist Éric Zemmour: Fjenden udkæmper krigen ved at invadere, kolonisere og sætte landet i brand. Invasionen organiseres af magteliten, lægger han til. Eufemismer som «flygtninge» og «migranter» ændrer ikke på at det der sker, kaldes invasion på fransk.

Les mer

«Alt er i øjeblikket roligt, men vi er på randen af en borgerkrig», sådan lyder en analyse af situationen i Frankrig som Christophe Chalencon – en af lederne for de gule veste – i nærvær af den italienske journalisten Alessandra Buccini gjorde for nylig.

Les mer

Folkesocialisten Karsten Hønge, alias ‘Tømreren fra Mors’, deltog torsdag aften i Deadline på DR2, hvor han argumenterede imod politibeskyttelse til Stram Kurs’ Rasmus Paludan.

Les mer

Siden 2014 er danske unge blevet mindre kriminelle, ikke-danske unge er blevet mere kriminelle. En ung indvandrer/efterkommer med ikke-vestlig baggrund er gennemsnitligt mere end seks gange så kriminel som en ung dansker.

Les mer

Filminstruktør Finn Nørgaard blev i 2015 likvideret ved Krudttønden af den muslimske terrorist Omar El-Hussein med baggrund i det københavnske bandemiljø. Hvert år uddeler Finn Nørgaard Foreningen priser og legater i Finn Nørgaards navn. I 2019 gik et af de fornemme legater til en dømt bandekriminel, der hedder Ali Najei. 26-årige Ali Najei har muslimsk […]

Les mer

Don McCullin (f. 1935) Sølvgelatinkopi, 33 x 51,5 cm, The Tate Gallery, London. Bildet inngår i Tates retrospektive utstilling, som vises til og med den 6. mai i år. Man kan nok uten videre forutsette at ett av Don McCullins forbilder er Bill Brandt (1904-1983), som også laget reportasjer fra Durham og andre engelske industriområder […]

Les mer