Kategori: Nyt

Protest mod slørforbuddet for børn i Østrig

Det slørforbud for børn, som regeringen i Østrig har bebudet, møder nu modstand fra islamistisk hold i form af en protestaktion på de sociale medier, skriver Kronen Zeitung.

Les mer»

Antisemitisk angreb i Berlin

To mænd på 21 og 24 år blev tirsdag aften udsat for et antisemitisk angreb af tre ukendte mænd i Berlin-bydelen Prenzlauer Berg. Angrebet begyndte med verbale krænkelser af de to, som begge gik med kippa på hovedet, skriver Süddeutsche Zeitung.  På et tidspunkt begyndte en af angriberne at slå gentagne gange mod den 21-årige med […]

Les mer»

Migrationsverket åbner «kundecenter» – skal hjælpe flere indvandrere til Sverige

Det svenske Migrationsverket har åbnet et nyt nationalt «kundecenter» i Kalmar. Centeret skal hjælpe flere indvandrere med at komme til Sverige. De, der arbejder i kundecenteret skal besvare henvendelser fra mennesker som bor udenfor Sveriges grænser og ønsker at flytte til landet, melder P4 Kalmar. Centeret er blevet en succes, i den betydning at der er så […]

Les mer»

Angela Merkel EU-kommissionens næste præsident?

I det alle forventer, bliver hendes sidste periode som statsminister, minder Angela Merkel mere og mere om en «lame duck» både indenrigs- og udenrigspolitisk. Hun står stadig fjernere fra selv sine egne partifæller og allierede i Tyskland, hvor AfD er i færd med at detronisere SPD som landets næststørste parti, og på europæisk niveau er […]

Les mer»

Nok en russisk journalist lider mystisk død

Den 12. april faldt Aleksander Borodin (32) ud af vinduet i sin lejlighed på femte etage i Jekaterinburg. Tre dage senere var han død. Redaktøren på avisen han arbejdede for, Novy Den, tror ikke det var selvmord.

Les mer»

Asyl-shoppingen griber om sig i Tyskland

Mens europæiske borgere længe har benyttet sig af en velkommen bevægelsesfrihed i overensstemmelse med dens spilleregler, ser vi nu at nyankommne til vor verdensdel tiltager sig en form for bevægelsesfrihed, som reglerne åbner mulighed for, men som aldrig har været hensigten.

Les mer»

Islamistisk parti til kommunevalg i Belgien

Grundlæggeren af partiet «̛Islam», Redouane Ahrouch. Stillbillede: observations citoyennes / YouTube. Et fundamentalistisk islamisk parti som ganske enkelt bærer navnet «Islam», stiller op til valg i 28 kommuner i regionerne Vallonen og Bruxelles i forbindelse med lokalvalgene i Belgien i oktober, skriver landets største avis Het Laatste Nieuws(HLN). «Islam» så dagens lys i 2012, og fik ved […]

Les mer»

Fransk grænsepoliti beskyldes for forfalskning af fødselsdatoer

Syv frivillige organisationer i Italien anklager det franske grænsepoliti for at forfalske fødselsdatoerne på udvisningsdokumenterne, når de afviser uledsagede mindreårige migranter som forsøger at snige sig over grænsen fra Italien til Frankrig, skriver den italiensk-britiske freelance-journalist Angela Giuffrida i The Guardian.

Les mer»

– I Tyskland skal man arbejde!

Lederen for det Frie Demokratiske Parti (FDP) i Tyskland, Christian Lindner, advarer mod politiske forslag om at øge de sociale ydelser i landet, for ikke at anspore til øget indvandring, skriver Die Welt. 

Les mer»

Flugten tilbage: Skuffede syrere forlader Tyskland

Syrere som har fået lovligt ophold i Tyskland, rejser i stigende grad væk derfra igen, fordi de har vanskeligt ved at opnå familiesammenføring der, skriver Die Welt. 

Les mer»