Nyt

At mainstreammedierne er pressede er ingen hemmelighed. Det er en bekostelig affære at holde avis, og når nyhedsdækningen ofte opleves som ufuldstændig, researchen er sjusket og vigtige detaljer udelades, får det stadigt flere til at få behovet for nyheds- og baggrundsviden dækket andre steder. Et behov der bliver så meget større, når de såkaldte public service organer som TV2 og DR ikke synes at være et hak bedre.

Et nyt eksempel på sjasket mediedækning er historien om den australske kvinde, der forleden blev skudt og dræbt af politiet i Minneapolis, USA.

 

Både TV2, Politiken og Fyens Stifttidende vinkler politidrabet på den australske kvinde, der ubevæbnet og iført pyjamas var i færd med at anmelde et overfald, som endnu et tilfælde af et uforståeligt og meningsløst drab begået af politiet. Endnu et udslag af USAs gun culture. Denne gang var det ikke race, der var temaet. Ofret var en smuk australsk kvinde som snart skulle holde bryllup.

Billedet af den smilende Justine Damond giver en ekstra dimension til nedskydningen. Hun var ved at melde det hun mente var et sexuelt overgreb – og så blev hun selv skudt.

ANNONSE

Justine Ruszczyk Damond, a native of Sydney, Australia, was a veterinarian and a yoga instructor who recently got engaged to longtime boyfriend Don Damond. She and her fiancé lived in the 5000 block of Washburn.

Her fiance was out of town on business Saturday when she heard a commotion in the alley, then picked up the phone to call 9-1-1 to report a possible sexual assault in progress. She ended up being shot dead by one of the two responding officers.

Medierne vælger at fokusere på, at hun kom gående i pyjamas. Pyjamas symboliserer fuld tillid.

Læserne skal ryste på hovedet og tænke: USA!

Ingen skriver noget om den politimand, som skød. Det eneste man får at vide er, at politimændenes kameraer var slået fra. Der er tilsyneladende ingen dansk journalist, der har fundet anledning til at undersøge sagen nærmere, selvom den på overfladen ellers ligner en sag, der kan bære understøtte den gængse udhængning af amerikansk politi og våbenkultur.

Det sker ikke denne gang. Hvorfor? Er det fordi danske journalister bare er dovne og bevidstløst kopierer Ritzaus og Reuters meddelelser? Eller er det fordi den politimand, der skød den blonde kvinde hedder Mohammed?

Han er den første somaliske politimand og der var meget politisk prestige knyttet til hans stilling.

The Minneapolis cop who shot and killed a 40-year-old woman after she called 9-1-1 to report a possible crime near her home was identified Monday as the precinct’s first Somali-American officer — Mohamed Noor.

Noor has only been a police officer for two years and has already been sued for alleged unprofessional behavior. The May 2017 lawsuit also involved a female and accusations of brutality.

The shooting late Saturday night happened at the end of an alley in the city’s Fulton neighborhood.

Der er omstændigheder ved sagen, som medierne ellers ville kastet sig over, hvis det var en all-american betjent, der havde skudt: Noor skdøt Justine Damond fra passagersiden og tværs gennem døren på førersiden!

KSTP, citing a source with direct knowledge of the shooting, reported that Noor was sitting in the passenger seat of the squad car at the time of the shooting and “shot across his partner” at Damond, who approached the officers’ car in her pajamas and began talking to the officer in the driver’s seat.

Medierne har en checkliste for, hvad der gør en sag værd at brede ud. Medierne ønsker åbenbart at skåne en politimand som dræber i tjenesten, hvis han hedder Mohamed. De ser bort fra, at medierne selv har forpligtet sig til at dække drab politiet begår på samme måde. Noget andet er diskriminering.

En anden vigtig omstændighed er, at betjenten havde en højst påfaldende forhistorie: Til trods for, at han kun havde været to år i tjenesten, havde han allerede fået tre anmeldelser for sin opførsel. En oplysning, der altid ville være kommet frem, hvis betjenten ikke lige havde heddet Mohamed.

The Minneapolis Office of Police Conduct Review contains records that show Noor has had three complaints filed against him, two of which remain open, the Star-Tribune reports. Another was closed without discipline. (…)

Noor has already been sued in his brief, two-year career as a police officers. In a May 25, 2017 incident, he and another officer responded to a woman’s home and took her to the hospital, which the woman alleges constituted false imprisonment, assault and battery, the Star-Tribune reports.

According to the lawsuit, the officers claimed they had valid reasons to believe the woman, Teresa Graham, was experiencing a mental health crisis, having called 9-1-1 “a million times.” Noor allegedly “grabbed her right wrist and upper arm,” injuring her shoulder.

En politisk side

Borgermester Betsy Hodges er demokrat, det samme er byrådet. De har sat meget ind på at integrere de 50.000 somalierne i Minneapolis. Så meget, at de har meget at tabe, hvis det går galt.

Minneapolis has the nation’s largest concentration of Somali refugees, with the community estimated at approximately 50,000 strong in the city. The city’s Democrat mayor and council have made every effort to hire Somalis as part of the city’s diversity program.

Da Mohamed Noor (31) blev indsat som betjent, blev der afholdt en ceremoni til hans ære.

Last year, Mayor Betsy Hodges posted a note about Noor, lauding his hiring as a “wonderful sign” and shining example of community-oriented policing. She wrote:

“I want to take a moment to recognize Officer Mohamed Noor, the newest Somali officer in the Minneapolis Police Department. Officer Noor has been assigned to the 5th Precinct, where his arrival has been highly celebrated, particularly by the Somali community in and around Karmel Mall. The community even hosted a meet and greet event (see pics) to welcome him. A wonderful sign of building trust and community policing at work.”

Når Noor i tjenesten skyder en civil person, er det et stort politisk tab for demokraterne. De er nødt til at forsøge at begrænse skaderne.

Man kan spørge, om danske medier gør det samme. Alternativt er  de bare uduelige.  Under alle omstændigheder her der intet, der tyder på, at de vil tage de elementer ved sagen op, som nu udelades. En hurtig gennemgang viser, at både lokalaviser i USA og Australien samt britiske Daily Mail skriver navnet på betjenten. StarTribune.com  skriver: What we know about Mohammed Noor?

 

 

 

Cop named Mohamed shoots, kills unarmed woman who called 9-1-1

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4703892/Police-officer-shot-Justine-Damond-identified.html

http://nyheder.tv2.dk/udland/2017-07-19-kraever-svar-efter-australsk-kvinde-blev-skudt-ned-af-politiet

http://politiken.dk/udland/art6038126/Betjente-i-USA-dr%C3%A6ber-australsk-kvinde-i-pyjamas-p%C3%A5-gaden

ANNONSE

3 svar til “Hvorfor nævner medierne ikke, at betjenten der skød Justine Damon var somalier og havde flere påtaler bag sig?”

  1. Glennie Sørensen siger:

    Er i overraskede over at MSM forbigår disse ting med tavshed..
    Jeg er ikke . . .
    MSM = LØGNEPRESSEN

  2. Erling Lotsberg siger:

    Saken gjelder en politimann som sitter i passasjersetet ved en utrykning hvor en dame har meldt om et seksuelt overgrep. Hun står redd og i pyjamas inntil politibilen og forklarer hva som har skjedd. Politimannen lener seg frem og setter 5-6 skudd i henne og hun dør på stedet….Denne type saker har tidligere og med rette utløst dagevis av rapportering i norske medier men ikke denne gangen,…nesten en mur av taushet…