Kopierede/fra hoften

De skandaleløse afsløringer om økonomisk kriminalitet i TV 2’s dokumentarserie ‘Den sorte svane’ forbindes nu til Enhedslistens partileder, Pelle Dragsted.

Pelle Dragsted er nabo til den detroniserede advokat, Nicolai Dyhr, der er mistænkt for konkurssvindel og fyret fra sit job i advokatfirmaet Horten.

Enhedslistens Pelle Dragsted og skandaleadvokaten Nicolai Dyhr bor side om side på velhavervejen Amicisvej i den eksklusive del af Frederiksberg Kommune.

Pelle Dragsted bor i nummer 17 – en 14-værelsers kæmpevilla med tre badeværelser.

Advokat Nicolai Dyhr bor i nummer 16, hvor han – indtil videre – residerer i en 298 kvadratmeters luksusvilla med syv værelser og tre toiletter.

Der er tale om nogle af de fineste og dyreste adresser i Københavnsområdet. Vurderet til høje tocifrede millionbeløb.

Advokat Nicolai Dyhr er kommet i mediernes søgelys efter at være blevet filmet med skjult kamera af TV 2-journalister. Her kan de chokerede danskere følge med, når Nicolai Dyhr tager imod en bandekriminel tyrkisk statsborger på sit fornemme advokatkontor, der ligger nord for København.

Nicolai Dyhr møder op i Sø- og Handelsretten i juni 2023 sammen med tyrkeren Tamer Kibar, der er dømt for våbenkriminalitet og har stiftet den voldelige indvandrerbande ‘Brothas’.

Tamer Kibar ønsker at svindle danske myndigheder, og han mødes flere gange med Nicolai Dyhr.

Efterfølgende er Nicolai Dyhr blevet mistænkt for at afgive falsk forklaring i retten, da han dækker over det juridiske samarbejde med den bandekriminelle tyrker.

“Hvis man har gjort det bevidst, så handler man i strid med straffelovens paragraf 158, som har en strafferamme på op til fire års fængsel,” udtaler juraprofessor Frederik Waage.

51-årige Nicolai Dyhr er også mistænkt for at rådgive om ulovligheder og kriminalitet i forbindelse med konkursboer.

Når Pelle Dragsted sætter sig på terrassen i sin liebhavervilla og nyder en kop vellavet kaffe, kan Enhedslisten-lederen smile og vinke til den skandaleramte advokat, der på et øjeblik er blevet landskendt for sine tvivlsomme arbejdsmetoder.

Pelle Dragsted er i den grad kommet på livets grønne gren. Boligområdet omkring Amicisvej hører til de mest eksklusive adresser i Danmark.

Her er Enhedslisten-lederens to børn vokset op. Begge børn er politisk aktive på den yderste venstrefløj. Pelle Dragsted mødte sin kone i en venstrefløjsforening, der også talte en af den kommunistiske venstrefløjs terrorister fra Blekingegadebanden, der er mistænkt for et skuddrab på en 22-årig politibetjent.

ANNONSE

Pelle Dragsteds liebhavervilla er i de offentlige myndighedsregistre blevet vurderet til over 46 millioner kroner. En kraftig gevinst, der vidner om umådelig rigdom. Tidligere lå den offentlige vurdering af luksusejendommen på omkring 11 millioner kroner.

Advokaten Nicolai Dyhr købte villaen overfor Pelle Dragsteds pragtejendom i februar 2022. Her lagde advokaten knap 20 millioner kroner for den præsentable Frederiksberg-villa.

Nicolai Dyhr betaler omkring 23.000 kroner om måneden – alene i renteudgifter.

Partibossen Pelle Dragsted råder over flere pragtfulde sommerresidenser og ejendomme. Blandt andet en stor villa i Sverige med vandudsigt samt en ferielejlighed i der nordlige Spanien, der ligger tæt på stranden og Middelhavet.

Det vides ikke om, Nicolai Dyhr også råder over flere sommerhuse, villaer eller lignende. Måske låner Nicolai Dyhr en af Pelle Dragsteds ferieejendomme.

Den fængselsdømte Pelle Dragsted, der har været medlem af et voldeligt tæskehold, er i sandhed kommet i villaejernes superliga sammen med ‘Den sorte svane’-advokat Nicolai Dyhr.

Voldelig socialisme møder kriminel kapitalisme og går hånd i hånd på rigmændenes Frederiksberg.

ANNONSE