Nyt

Billedet: Daniel Rask fanget af Kim Møller da han sammen med andre AFE´er forsøger at ødelægge en For Frihed-demonstration i februar 2016

 

Trykkefrihedsselskabet afholdt 2. oktober et møde med Victor Orbáns talsmand om EU og indvandring. Mødet blev forsøgt blokeret af personer fra den venstreradikale gruppering No Pegida. No Pegida har hidtil mest været kendt for gruppens forsøg på at knægte For Friheds forsamlingsfrihed, når For Frihed den første lørdag i hver måned demonstrerer mod islamisering. Men nu omfatter No Pegida’s mødeterror altså også Trykkefrihedsselskabets arrangementer.

Da Trykkefrihedsselskabet mandag i sidste uge var vært for et møde med Dr. Zoltán Kovács, der er den ungarske leder Victor Orbáns talsmand, forsøgte otte-ti mere eller mindre maskerede personer fra No Pegida at forhindre mødedeltagerne i at få adgang til Cepos’ lokaler på Landgreven i det indre København, hvor mødet skulle finde sted. Selvom No Pegida på Facebook omtaler sin tilstedeværelse ved Landgreven som en blokade, lykkedes det ikke No Pegida at forhindre en eneste mødedeltager i at komme ind. Men No Pegida’s mål var sandsynligvis også snarere at intimidere politiske modstandere. Efter cirka 20 minutter ankom politiet, der gelejdede mødeterroristerne fra No Pegida væk fra indgangen til Cepos.

No Pegida’s øgede aktivitet hænger måske sammen med den pædagogstuderende Daniel Rasks ny rolle som mentor for unge venstreradikale. Torsdag i denne uge holder Daniel Rask et oplæg i Solidaritetshuset om politisk aktivisme. Solidaritetshuset er ejet af SUF (Socialistisk Ungdomsfront) – Enhedslistens ungdomsafdeling. Daniel Rask, der er pædagogstuderende på UCC Campus Carlsberg, var i marts med til at blokere ledelsesgangen på UCC. Daniel Rask er i det hele taget et kendt ansigt i venstreradikale kredse. Han er tidligere medlem af Socialistisk Ungdomsfront, og hans aktiviteter trækker tråde til Enhedslisten, Antifascistisk Aktion, Brandstifterbanden og Kirkeasyl. I december 2016 forsøgte Daniel Rask at angribe advokat Rasmus Paludan i forbindelse med en For Frihed demonstration, men blev standset af politiet (http://www.uriasposten.net/archives/category/kriminalitet/vold/page/17).

ANNONSE

Daniel Rask var ikke selv blandt mødeterroristerne mandag. Det var til gengæld en anden gammel kending fra den yderste venstrefløj. Nemlig 53-årige Susanne Dahl. Susanne Dahl har en fortid som bz’er og har flere gange været på kant med loven. I november 2014 blev Susanne Dahl idømt tre måneders betinget fængsel i en større sag om politisk hærværk, hvor tre andre kvinder også fik betingede fængselsstraffe. I marts 2014 blev hun anholdt i forbindelse med en demonstration arrangeret af “Sprængfarlige feminister”, og i april samme år blev hun anholdt i forbindelse med en besættelse. Ved sidstnævnte episode var hun bevæbnet med en foldekniv.

Nye Borgerlige-møde overvåget

Susanne Dahl er ofte at finde blandt de personer fra No Pegida, der forsøger at forhindre For Frihed i at demonstrere. Hendes opførsel i disse sammenhænge har ofte ført til sammenstød med politiet. Om fredagen inden Trykkefrihedsselskabets møde mandag overvågede Susanne Dahl et politisk møde blandt medlemmer af Nye Borgerlige i Skindergade i København. Da et medlem af Nye Borgerlige kom ud fra stedet, hvor mødet blev holdt, hældte Susanne Dahl en øl ud over vedkommende. Hun forsøgte herefter at stikke af på cykel, men blev indhentet af sit offer, der trak hende af cyklen. I den forbindelse slog hun sit knæ. Susanne Dahl blev herefter tilbageholdt af flere medborgere, men det lykkedes hende at stikke af, inden politiet kom. Dog uden sin cykel. Medlemmet af Nye Borgerlige afgav herefter forklaring til politiet. Om der oprettes en sag mod Susanne Dahl i forbindelse med seancen vides ikke i skrivende stund.

I modsætning til andre ældre venstreradikale er Susanne Dahl stadig aktiv på gadeplan. Balder Johansen, der var og er en af de mest indflydelsesrige bz’ere og i sin aktive bz-tid var kendetegnet ved sin militans og sympati for den tyske terrorbevægelse Rote Armee Fraktion, er i dag daglig leder i byggefirmaet Logik & Co., der hyldes af både Prins Joachim, overborgmester Frank Jensen og Danmarks Radio. Pelle Dragsted, der var et ledende medlem af Antifascistisk Aktion og pressemedarbejder for Kirkeasyl, er i dag medlem af folketinget for Enhedslisten. Mens Antifascistisk Aktions leder, den journalistuddannede Andreas Rasmussen (tidligere Andreas Jensen, født 1986), der er dømt for politisk motiveret vold, besiddelse af hacket materiale og ulovlig våbenbesiddelse, med jævne mellemrum skriver artikler for Dagbladet Information.

Politiet på bar bund

Til trods for at personer fra No Pegida og ligesindede venstreradikale grupperinger har stået bag en række episoder, der omfatter vold, trusler, hærværk, chikane og intimidering af folk fra kredsen omkring For Frihed og nu Trykkefrihedsselskabet og Nye Borgerlige, er det ikke lykkedes politiet at opklare en eneste af disse sager. Til gengæld er det ved hjælp af vold og hærværk lykkedes No Pegida med flere at intimidere nogen af de pågældende i en sådan grad – herunder fotograferne Eyvind Dekaa og Anders Bruun – at de har set sig nødsaget til at trække sig fra politisk arbejde.

ANNONSE