Kopierede/fra hoften

Valget til Europa-Parlamentet er overstået, og Enhedslisten har fået valgt en særdeles kontroversiel politiker. Den 69-årige Per Clausen fra Aalborg.

Per Clausen profilerede sig blandt andet med udsagnet “der er brug for mere 1000Fryd i EU parlamentet” under valgkampen. 1000Fryd er et venstreekstremistisk og antidemokratisk aktivisthus i Aalborg.

Det nyvalgte EU-parlamentsmedlem, Per Clausen, er direkte knyttet til et venstreradikalt overfald på Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Danske medier har mørkelagt sammenhængen mellem Enhedslistens topkandidat og voldssagen i forbindelse med den netop overståede EU-valgkamp.

Voldens ansigt bliver afsløret, da de politiske masker falder. Andre danske politikere og kendisser på venstrefløjen bliver også afsløret som voldsstøtter.

De politiske voldsmænd ender bag tremmer. Enhedslistens partileder, Pelle Dragsted, samt Socialdemokratiets social- og boligminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, bakkede op om det politiske attentat på demokratiet.

Med i koret, der hepper på den politiske vold, er også to folkekære værter fra Danmarks Radio. En hovedrolleindehaver fra TV 2-succesen ‘Strisser på Samsø’. Hovedmanden bag rockbandet ‘Savage Rose’ samt den nuværende generalsekretær for Sex & Samfund, der har siddet i folketinget for Enhedslisten.

Demokratiet har ikke været det samme siden det grove overfald. Og det kan vælgerne blandt andet takke Enhedslistens Per Clausen for. Enhedslistens ny stærke mand i EU.

Det er tirsdag formiddag. Kalenderen siger 18. marts 2003. Solen titter frem. Temperaturen lander på 11 grader over hovedstaden.

To venstreorienterede voldsmænd er mødt op i folketinget. Her beder de en receptionist om at ringe til Enhedslistens kontor.

Den 23-årige Lars Grenaa og 22-årige Rune Eltard-Sørensen har taget fine skjorter på for at falde ind i mængden af politikere, journalister og embedsfolk.

Kort tid efter dukker Enhedslistens Per Clausen op ved folketingets indgang.

Dengang arbejder den tidligere fagforeningsformand og vaskeriejer som sekretær for det yderliggående venstrefløjsparti.

Per Clausen følger de to voldsmænd ind på Christiansborgs gange.

Dette starter en kædereaktion, hvor Danmarks statsminister og udenrigsminister om få timer bliver voldeligt overfaldet.

Per Clausen går fri. Enhedslisten-politikerens fremtid er brolagt med magtfulde og økonomisk lukrative poster i folketinget og i Aalborg Kommunes byråd. Og i sommeren 2024 besætter Per Clausen en af Danmarks 15 plader i Europa-Parlamentet.

For at forstå hvad Per Clausen sætter i gang, spoler vi tiden et døgn tilbage.

Kommunisten Lars Grenaa står i aftenmørket på Nørrebro i København. Her planlægger den unge mand et voldeligt overgreb på demokratisk valgte politikere, som han ikke er enig med.

Lars Grenaa og tre andre personer har for en kort stund forladt et møde i ‘Folkets Hus’, hvor det flyder med jernkæder og træskjolde, som venstrefløjen bruger til gadekrig og politiske aktioner.

ANNONSE

‘Folket Hus’ er et centralt mødested for den venstreradikale bevægelse, der ofte virker ved vold og trusler. ‘Folkets Hus’ ligger overfor de boligblokke, der omkranser det muslimske ghettokvarter, Blågårds Plads.

I dag bor Enhedslistens forhenværende partileder, Pernille Skipper, sammen med sin mand, den mangeårige DR-journalist Oliver Routhe Skov, i et hus direkte overfor ‘Folkets Hus’.

‘Folkets Hus’ er også berygtet for at være et slags mødested for indvandrerbanden LTF – Loyal to Familia. Politiet vurderer, at lokalerne i ‘Folkets Hus’ bruges til narkokriminalitet af de kriminelle indvandrere, der har rødder i muslimske lande.

Det er en kendt sag, at utilpassede indvandrere fra Stormellemøsten og Afrika – samt grupperinger fra den radikaliserede venstrefløj har et nært sammenhold. Her hjælper man hinanden i forbindelse med kriminalitet og gadeoptøjer.

Lars Grenaa og de andre venstrefløjsekstremister står under en gadelampe ved ‘Folkets Hus’ og konspirerer. De er alle medlemmer af den voldelige og militante bevægelse, Globale Rødder.

Medlemslisten hos Globale Rødder tæller også Enhedslistens nuværende partileder, Pelle Dragsted.

Pelle Dragsted er på daværende tidspunkt en central figur i det voldelige miljø på Nørrebro. Pelle Dragsted er med til at stifte den voldelige fraktion, AFA – Antifascistisk Aktion, der reelt er Enhedslistens politiske tæskehold. Her bliver Pelle Dragsteds politiske modstandere truet og overfaldet på groveste vis.

Pelle Dragsted afsoner en fængselsstraf for sine forbrydelser – få år før det politiske attentat i marts 2003.

Lars Grenaa og de tre andre Globale Rødder-medlemmer henleder snakken på et politisk møde, der finder sted på Christiansborg den følgende dag.

Den danske regering er repræsenteret ved et møde i Udenrigspolitisk Nævn. Her deltager Venstres daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen og den konservative udenrigsminister, Per Stig Møller.

Den fire venstrefløjsekstremister udpeger statsministeren som et mål for deres voldsaktion.

Lars Grenaa siger, at han godt kan lide ideen om at “gå hele vejen”.

Maskerne falder for den rabiate venstrefløj. Her er man voldsparat og benytter antidemokratiske virkemidler.

Begge Lars Grenaas forældre har været politisk aktive på den yderste venstrefløj i ‘Danmarks Kommunistiske Parti Marxister-Leninister’.

Lars Grenaa kommer fra et såkaldt ‘aktivisthjem’, hvor moren, Dorte Grenaa, har været på barrikaderne siden 1972.

Den kommunistiske mor er stolt af Lars Grenaas rabiate tilhørsforhold til venstrefløjen. Dorte Grenaa går endda i medierne og forsvarer sønnens voldelige handlinger.

I dag er Dorte Grenaa et centralt medlem af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne. I 2021 fortæller Lars Grenaa, at hans søster er muslim.

Lars Grenaa tager hjem til sin bopæl på Nørrebro. Her bor han i det autonome kollektiv ‘Bumzen’, der ligger i Baldersgade 20. Lars Grenaa bor sammen med 15 andre rabiate unge fra den yderste venstrefløj.

Kollektivet ‘Bumzen’ optræder ofte i medier, når politiet stormer og ransager adressen i Baldersgade. Her finder politiet eksempelvis slagvåben, knive, stålrør, trækøller og møtrikker, der skal bruges som ammunition i slangebøsser.

Det er altså et voldsparat og yderliggående miljø, som Lars Grenaa kan kalde sit hjem i begyndelsen af 00’erne.

Lars Grenaa møder den arbejdsløse Rune Eltard-Sørensen, der er en del af et aktiveringsforløb på den venstreradikale tv-station, TV Stop.

TV Stop regnes for at være den voldelige autonome bevægelses ukritiske talerør. Flere af Danmarks Radio og TV 2’s medarbejdere har en fortid på TV Stop.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen bliver enige om at gøre noget i forbindelse med morgendagens møde på Christiansborg, hvor der er møde i Udenrigspolitisk Nævn.

Voldens dominobrikker vælter. Klokken ni næste dag ringer vækkeuret.

En energisk Lars Grenaa springer ud af sengen og møder Rune Eltard-Sørensen i det barrikaderede kollektiv, hvor der er hamret træbrædder for vinduerne.

“Er du frisk?” spørger Lars Grenaa. Rune Eltard-Sørensen nikker tavst.

Rune Eltard-Sørensen er ikke ukendt med politisk vold og overfald. I forbindelse med kommunalvalget i november 2001 overfalder Rune Eltard-Sørensen Farums tidligere borgmester, Peter Brixtofte.

Det er på daværende tidspunkt et år og fire måneder siden, at Rune Eltard-Sørensen overfalder Venstre-politikeren på selve valgaftenen.

Rune Eltard-Sørensen er på fri fod. Han har endnu ikke modtaget en dom for sit voldelige overgreb på en højrefløjspolitiker. Nu planlægger den unge mand et lignede angreb – denne gang på regeringstoppen i Danmark.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen kontakter Enhedslistens kontor på Christiansborg. Her er den kommende lands-, byråds- og EU-politiker, Per Clausen, ansat i en stilling som sekretær, der servicerer partiets folketingsmedlemmer.

På dette tidspunkt er Per Clausen fyldt 48 år.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen udgiver sig for at repræsentere organisationen ‘Unge mod Krig’. De venstreradikale mænd fortæller, at de ønsker at “høre lidt om lovgivningsprocessen”.

Der bliver angiveligt lavet en aftale med Enhedslisten om, at Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen skal besøge folketingsmedlemmet Pernille Rosenkrantz-Theil.

På daværende tidspunkt er Pernille Rosenkrantz-Theil medlem af folketinget for Enhedslisten.

Men da Enhedslisten har et rotationsprincip, hvor medlemmer kun må sidde i folketinget i en begrænset periode, skifter Pernille Rosenkrantz-Theil senere til Socialdemokratiet. Her kan den kvindelige MF’er forlænge sin politiske karriere i årtier.

I dag er Pernille Rosenkrantz-Theil social- og boligminister. Hun har tidligere betrådt embedet som børne- og undervisningsminister i Mette Frederiksens regering.

Pernille Rosenkrantz-Theil har også en dunkel fortid på den yderste venstrefløj.

6. oktober 1994 bliver Pernille Rosenkrantz-Theil anholdt af kriminalpolitiet i forbindelse med uroligheder i folketinget. På daværende tidspunkt er Pernille Rosenkrantz-Theil gymnasieelev – og endnu hverken folketingsmedlem eller forgyldt minister.

Pernille Rosenkrantz-Theil bliver sigtet efter straffelovens paragraf 137 og kørt på politistationen.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensens aftale med Enhedslisten er i hus.

Per Clausen fortsætter sit sekretærarbejde på Christiansborg, mens uret tæller ned til et voldeligt overfald.

Klokken er over 10, da Lars Grenaa træder ind i malerbutikken ‘Røverkøb’ på Nørrebrogade.

“Jeg skal bruge noget blodrød maling,” siger Lars Grenaa, der ironisk nok er farveblind.

Den voldshungrende aktivist må stole på, at ekspedienten finder noget blodlignende maling til voldsaktionen. Prisen for malingen er 119 kroner.

Lars Grenaa fortsætter til en 7-Eleven kiosk i nabolaget. Her køber han to juiceflasker.

Tilbage i det autonome kollektiv Bumzen hælder Lars Grenaa malingen på de to flasker. Han fortynder malingen med vand, så væsken minder mere om menneskeblod. Skræmmeeffekten er vigtig.

Lars Grenaa finder en stor dynejakke, hvor han nemt kan gemme malingflaskerne uden at blive opdaget af folketingets vagter.

Klokken 11 cykler Lars Grenaa mod Folkets Park på Nørrebro. Her venter medgerningsmanden, Rune Eltard-Sørensen.

Folkets Park er et grønt areal og legeplads, der ligger mellem det autonome mødested, ‘Folkets Hus’, og den ejendom, hvor Enhedslistens tidligere partileder Pernille Skipper bor med sin familie.

Pernille Skipper har ikke brug for Folkets Park, da den stenrige politiker og bestyrelsesformand har en eksklusiv tagterrasse, hvor hun kan være i fred.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen sætter kursen mod Christiansborg. De er lidt paranoide, og de tror, at politiet eller efterretningstjenesten følger efter dem.

På daværende tidspunkt er den skandaleombruste embedsmand, Lars Findsen, øverste chef for PET – Politiets Efterretningstjeneste.

Nogle år senere aflytter og overvåger netop PET – Politiets Efterretningstjeneste – Lars Findsen, der nu er blevet chef for FE – Forsvarets Efterretningstjeneste.

Aflytningen afslører blandt andet, at Lars Findsen dyrker hård SM-sex og stjæler cykler. Alligevel frafalder Anklagemyndigheden alle tiltaler mod Lars Findsen, der er mistænkt for at røbe statshemmeligheder til journalister.

I retten kommer det frem, at Lars Findsen har et problematisk nært forhold til skandalejournalisten Simon Andersen, der senest slog sine folder på 24syv. Lars Findsen og Simon Andersens børn leger sammen, og de to familier har sommerhus i samme område.

Men mere problematisk. Lars Findsen opsøger Simon Andersen under private forhold, hvor de taler om en betændt sag med en syrisk Islamisk Stat-terrorist, der huserer i Mellemøsten og på dansk jord.

Lars Findsen vil have en journalistisk hjælpende hånd fra Simon Andersen. Og det lykkes angiveligt.

På daværende tidspunkt er Simon Andersen nyhedschef for Berlingske, og han begynder at skrive artikler, der sætter den bandekriminelle Islamisk Stat-terrorist Ahmed Samsam i et positivt lys.

I marts 2003 er det Lars Findsens PET-livvagter, der har ansvaret for statsministeren og regeringstoppens sikkerhed. Den sikkerhed skal vise sig at være hullet som en schweizisk ost.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen er nået frem til Christiansborg.

Receptionisten, der er placeret ved folketingets indgang, ringer til Enhedslistens Per Clausen.

Præcis 21 år, to måneder og 22 dage efter sætter vælgerne deres krydser til valget, der sikrer selvsamme Per Clausen en plads i Europa-Parlamentet.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen oplyser, at de har booket et møde med politikeren Pernille Rosenkrantz-Theil.

Folketingets receptionist er prisgivet og kan ikke gennemskue den åbenlyse svindel. Per Clausen godkender nemlig, at Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen har et ærinde på Christiansborg.

De tre personer går igennem Christiansborgs haller og snørklede gange. De ankommer til Enhedslistens partikontor, hvor Per Clausen nu har ansvaret for de to gæster.

Det viser en senere redegørelse fra Enhedslisten.

Pernille Rosenkrantz-Theil er ikke på sit kontor, og Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen venter på den kvindelige politiker.

Per Clausen holder ikke styr på de to voldsmænd, der pludselig forsvinder fra partikontoret.

Per Clausen vælger IKKE at kontakte folketingets vagtpersonale og fortælle, at partiets gæster angiveligt render frit rundt mellem folketingsmedlemmer og ministre.

Den manglende handling fra Per Clausens side skal blive skæbnesvanger.

Et regulært angreb på folkestyret er undervejs. Og Per Clausen må bære den tunge byrde på sine skuldre. Den midaldrende politiker har i bogstaveligste forstand åbnet døren for voldsmændene.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen iler rundt på Christiansborg for at finde mødelokalet, hvor Udenrigspolitisk Nævn er samlet.

Ved folketingssalen møder Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen Enhedslistens daværende folketingsmedlem, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Lars Grenaa og Pernille Rosenkrantz-Theil kender hinanden fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning er en stærkt venstreorienteret organisation, hvor prominente Enhedslisten-politikere som Pernille Skipper, Frank Aaen, Mai Villadsen og Rosa Lund har været placeret.

Også den socialdemokratiske politiker, pædofile Jeppe Kofod, har slået sine folder i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Jeppe Kofods politiske karriere lider et knæk, da han har sex med en 15-årig pige til et ungdomsarrangement på en højskole. Pigen begynder at græde og må tage en fortrydelsespille, fordi Jeppe Kofod er trængt ind i barnet uden beskyttelse, da han tager pigens mødom på et værelse på højskolen.

Senere kommer det frem, at pigen har været i folkeskolepraktik hos Socialdemokratiet på Christiansborg. Rygterne om seksuel grooming af et barn løber som en steppebrand i medierne.

Det kan fastslås, at Pernille Rosenkrantz-Theil har en samtale med Lars Grenaa på den skelsættende marts-dag i folketinget.

Det vides ikke, hvorvidt Pernille Rosenkrantz-Theil er vidende om Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensens voldelige hensigter.

Det kan heller ikke fastslås om, P ernille Rosenkrantz-Theil ved, at de to mænd befinder sig i folketinget under påskud af, at de skal mødes med hende.

Pernille Rosenkrantz-Theil, der selv har været en del af det venstreradikale miljø, nægter senere at være vidende om Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensens voldsaktion.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen siger farvel til Pernille Rosenkrantz-Theil. De går mod Udenrigspolitisk Nævns mødelokale på anden sal.

Lommerne er fulde med den blodrøde maling. De onde hensigter ulmer.

Undervejs møder Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen folketingsmedlemmet Pia Kjærsgaard, der dengang er formand for Dansk Folkeparti.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen føler sig fristede til at stoppe op og angribe Pia Kjærsgaard. De to voldsmænd vil overdænge Dansk Folkepartis grundlægger med den røde maling. De besinder sig i sidste øjeblik.

Lars Grenaa har tidligere været involveret i ulovligheder på Pia Kjærsgaards hjemadresse, der ligger nord for København i liebhaverkommunen Gentofte.

Mandag 17. november 1997 trænger 14 venstreradikale aktivister fra ‘Rød Ungdom’ ind i Pia Kjærsgaards have.

Rød Ungdom er en revolutionær, socialistisk ungdomsorganisation stiftet i 1993 og nedlagt i 2010.

Enhedslistens folketingsmedlem, Rosa Lund, samt nuværende børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, har været medlem af Rød Ungdom.

I pressen kan man læse, at de 14 personer fra Rød Ungdom, der angriber Pia Kjærsgaards bopæl, er udklædt som nazister med hvide skjorter, røde armbind, sorte bukser og militærstøvler.

Det er aldrig klarlagt om, den opsigtvækkende beklædning fra Det Tredje Rige er venstrefløjsekstremisternes almindelige tøj.

Det ligger fast, at Rød Ungdoms trusler og indtrængen i hjemmet hos en politisk modstander flugter med det tyske nazistpartis udenomsparlamentariske metoder. Derfor kan de unge med lethed være inspireret af nazismen – også når det kommer til deres tøjvalg.

“Heil Pia,” råber de naziklædte venstrefløjsekstremister. Politiet anholder 13 af de 14 ekstremister. En person når at undslippe. Flere af de anholdte er under 18 år.

Det er den dengang 17-årige Lars Grenaa, der er talsmand for Rød Ungdoms nazi-aktion.

Lars Grenaa fortæller pressen, at den bizarre nazi-aktion hjemme hos Pia Kjærsgaards familie skal sætte fokus på “usandheder om indvandrere”.

Her er det værd at bemærke, at Lars Grenaas søster er muslim. Og netop muslimske indvandrere fra Stormellemøsten og Afrika er overrepræsenteret i kriminalstatistikker om vold og voldtægt.

Sandheden er angiveligt ilde hørt hos den muslimsk-kommunistiske Grenaa-familie.

Aktionen, der foregår på Pia Kjærsgaards bopæl i 1997, viser, at Lars Grenaa har været involveret i flere grænseoverskridende politiske aktioner med et kriminelt tilsnit.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen finder mødelokale nummer 133, hvor Udenrigspolitisk Nævn er forsamlet.

En stor gruppe journalister og fotografer er forsamlet ved døren til mødeværelset, hvor statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller opholder sig.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen er tålmodige og sætter sig ned og venter. De to unge mænd udgiver sig for at være journalister og taler med hinanden om et opdigtet redaktionsmøde.

Løgnen ligger til højrebenet for de to medlemmer af aktionsgruppen Globale Rødder.

Der går to timer, før der sker noget.

Døren går op, og alle mediefolkenes fokus rettes mod mødeværelse 133. Statsministeren er lige på trapperne.

Lars Grenaa har tjekket om flasken med den ‘blodige’ maling er klar. Den røde voldsmand er forberedt.

Pludselig udbryder Rune Eltard-Sørensen: “Jeg skal tisse.”

Den unge venstrefløjsaktivist rejser sig og går.

Lars Grenaa er alene tilbage sammen med de mange ventende journalister og fotografer.

“Shit, shit, shit, hvad gør jeg?” tænker Lars Grenaa for sig selv.

Lars Grenaa vælger at udføre aktionen. Han er bange for at tabe ansigt, hvis han kommer hjem til de venstreradikale venner i kollektivet Bumzen, og det hele er faldet til jorden.

Så kommer statsminister Anders Fogh Rasmussen frem. Spørgsmålene fra journalisterne afbryder stilheden.

Rune Eltard-Sørensen er stadig ude af syne.

Lars Grenaa skruer låget af den malingfyldte juiceflaske og stiller sig bag den ivrige journalistflok.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen foreslår journalisterne, at de alle sammen flytter sig lidt, så der er plads til alle.

I “ro og orden” som Anders Fogh Rasmussen formulerer det.

Få sekunder efter presser Lars Grenaa sig igennem menneskemængden – hen mod statsministeren. PET-livvagterne er ikke på plads. De sover i timen.

Lars Grenaa hæver højre arm med malingflasken. På mange måder vækker armhævningen minder om Lars Grenaas nazi-aktion hjemme hos Pia Kjærsgaard fem og et halvt år tidligere.

Mens Lars Grenaa udfører sin aktion, er hans højre arm strakt på samme måde, som mange andre fascister gjorde det i 30’erne og 40’ernes Tyskland.

Lars Grenaa smider malingen på statsministeren. Den blodrøde maling løber nedover Anders Fogh Rasmussens ansigt, hår, skuldre og hænder.

“Du har blod på hænderne! Du har blod på hænderne,” råber kommunisten Lars Grenaa hysterisk.

Et politisk attentat er fuldført midt i det danske demokratis højborg. Venstrefløjens stempel er på forbrydelsen.

“Vi har i det danske samfund en tradition for, at vi godt kan være uenige uden at gå til voldeligheder, og den blev brudt ved den lejlighed,” udtaler Anders Fogh Rasmussen om attentatet og tilføjer:

“Det var fuldstændig uforsvarligt, at den slags kunne ske på Christiansborg,” siger den daværende statsminister.

En sikkerhedsvagt overmander Lars Grenaa. Vagten kaster voldsmanden mod jorden. Her vrider Lars Grenaa sig, mens en forskrækket journalist flygter væk.

Anders Fogh Rasmussen går væk fra menneskemængden med et stift blik. Statsministeren er forvandlet til et voldsoffer.

Fotograferne foreviger den ydmygede statsminister, der er tilsølet i maling.

Lars Grenaa, der ligger presset mod jorden, fortsætter med at råbe aggressivt efter Danmarks statsminister.

20 år efter attentatet spekulerer Anders Fogh Rasmussen på, hvad der kunne være sket, hvis det var syre eller våben, der var blevet brugt.

Sikkerhedsvagten befaler Lars Grenaa at tage det roligt. Voldsmanden er optændt af et politisk had, der er skarpkrydret med adrenalin og eufori.

Sikkerhedsfolkene rejser Lars Grenaa op fra gulvet og fører ham væk fra gerningsstedet. Makkeren Rune Eltard-Sørensen er stadig ude af syne.

Rune Eltard-Sørensen, der før har overfaldet en folkevalgt politiker, kommer tilbage fra toiletbesøget. Den politiske voldsmand ser den røde maling, der er spredt udover gulvtæppet.

Så kommer udenrigsminister Per Stig Møller gående. Alle har fokus på gerningsmanden Lars Grenaa.

Rune Eltard-Sørensen tager sin juiceflaske frem og kaster den røde maling på udenrigsministerens brystkasse.

“Få ham fjernet,” råber en chokeret Per Stig Møller i afmagt.

Venstres daværende pressechef, Mikkel Faurholdt, springer straks på Rune Eltard-Sørensen og svinger sin arm om halsen på voldsmanden.

Rune Eltard-Sørensen bliver presset mod gulvet – præcis som hans medgerningsmand blev det kort før.

Rune Eltard-Sørensen kommer på benene og bliver ført til et lokale, hvor Lars Grenaa befinder sig. Her kan de to voldsmænd juble sammen, fordi det politiske attentat er fuldført.

“Hvem fik du,” råber Lars Grenaa spørgende.

“Jeg fik Per Stig,” svarer Rune Eltard-Sørensen med jubel i stemmen.

“Fedt, jeg fik sgu Fogh,” svarer Lars Grenaa.

Der går cirka 10 minutter før en stor politistyrke ankommer til Christiansborg.

Mindst 30 kampklædte politibetjente bliver transporteret i de såkaldte ‘hollændervogne’, der normalt bliver brugt under voldsomme gadekampe.

Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen får håndjern på. De bliver ført væk. Mens pressen kigger på.

Per Clausen var manden, der gjorde attentatet på det danske demokrati muligt.

I går belønnede de danske vælgere Per Clausen med en plads i Europa-Parlamentet.

To ekstremister fra AFA / Antifascistisk Aktion – også kendt som Enhedslistens tæskehold – bevogter indgangen til det venstreekstremistiske og antidemokratiske aktivisthus 1000Fryd i marts 2024. Per Clausen fra Enhedslisten mener, at “der er brug for mere 1000Fryd i EU parlamentet”.

Se også
Demokratiet på Folkemødet er en illusion: Direktør Peter Christiansen er venstreradikal med en voldelig fortid

ANNONSE