Kopierede/fra hoften

Flere har undret sig over, at chefredaktøren på det borgerlige medie Jyllands-Posten har fyret den islamkritiske debattør og skribent, Mikael Jalving.

Svaret er nemt. Jyllands-Postens chefredaktør Marchen Neel Gjertsen er forhenværende kandidat og politiker hos Enhedslisten.

38-årige Marchen Neel Gjertsen stillede i 2005 op til kommunalvalget for Enhedslisten.

På stemmesedlen figurerede en anden Liste Ø-kandidat – islamisten Asmaa Abdol-Hamid. En muslimsk kvinde, der efterlever en konservativ og bogstavtro version af islam, hvor hun eksempelvis ikke må give hånd til mænd.

Marchen Neel Gjertsens tidligere politikerkollega er gift med en kriminel tyrker, der har stjålet millioner af danskernes skattepenge. Asmaa Abdol-Hamids bror er dømt for vold mod en dansk kvinde.

Asmaa Abdol-Hamid er tæt knyttet til Marchen Neel Gjertsens nærmeste familie. Marchen Neel Gjertsens ægtemand, Thomas Nikolaj Heltoft, tilhører også det venstreekstreme miljø, og han har været ansat i Enhedslisten.

Thomas Heltoft var såkaldt spindoktor og rådgiver for den kontroversielle Asmaa Abdol-Hamid i Enhedslisten.

Marchen Neel Gjertsens ægtemand har yderligere lavet ulovlige politiske aktioner sammen med Enhedslistens nuværende partiformand, Pelle Dragsted. Sidstnævnte var frontperson for et politisk tæskehold, der stadig virker ved vold og trusler.

ANNONSE

Thomas Nikolaj Heltoft har også forbindelser til kommunisten og voldsmanden, Lars Grenaa, der er berygtet for at medvirke til et voldeligt overfald på Danmarks tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

18. marts 2003 lukkede Enhedslistens nuværende spidskandidat til EU-valget, Per Clausen fra Aalborg, voldsmanden Lars Grenaa og en tidligere DR-journalist ind på Christiansborg. Herefter angreb de to Enhedslisten-gæster henholdsvis statsministeren og udenrigsministeren i et koordineret angreb.

Marchen Neel Gjertsens ægtemand, Thomas Nikolaj Heltoft, gav i 2003 sin offentlige støtte til det voldelige angreb på statsminister Anders Fogh Rasmussen. Thomas Nikolaj Heltoft kaldte overfaldet for: “En rimelig og symbolsk aktion”.

Også Enhedslistens nuværende partileder, Pelle Dragsted, bakkede op om det voldelige overfald på Anders Fogh Rasmussen:

“Det er helt okay at kaste maling på statsministeren,” erklærede Pelle Dragsted i 2003.

Marchen Neel Gjertsen og den venstreekstreme Thomas Nikolaj Heltoft er gift. Parret har en datter.

Men Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør, Marchen Neel Gjertsen, har ikke forladt miljøet på den yderste venstrefløj – selvom hun er topchef for et af landets største medier.

I efteråret 2020 deltager Marchen Neel Gjertsen i festligheder sammen med Enhedslistens folketingskandidat og medarbejder, Leila Stockmarr. Under det festlige foto, hvor man ser Marchen Neel Gjertsen drikke vin, skriver Leila Stockmarr ordet “venner”. Det får et ‘like’ af en anden prominent profil hos Enhedslisten.

I samme venindegruppe ses også Enhedslistens tidligere partileder, Johanne Schmidt-Nielsen, der ligeledes er hjerteveninde med den palæstinabegejstrede Leila Stockmarr.

Marchen Neel Gjertsen har dybe rødder i venstreekstremismen. I 2004 fremgik Marchen Neel Gjertsen som den lokale kontaktperson for den revolutionære organisation SUF – Socialistisk Ungdomsfront i Odense. En gruppering med tætte bånd til Enhedslisten. SUF er forbundet med trusler og chikane af politiske modstandere.

Jyllands-Postens Marchen Neel Gjertsen er af flere kilder blevet kædet sammen med den venstreekstreme gruppering Redox igennem sit journalistiske arbejde.

I 2013 fastslog Københavns Byret, at Redox er en slags efterretningsgruppe, der er forbundet til den voldelige bevægelse AFA – Antifascistisk Aktion, der overfalder og truer politiske modstandere. Enhedslistens nuværende partileder, Pelle Dragsted, har været en af frontpersonerne i Antifascistisk Aktion.

Samme Pelle Dragsted har haft nære forbindelser til en af de dømte terrorister i den morderiske Blekingegadebande gennem deres fælles arbejde på venstrefløjen.

Flere personer i Redox-gruppen er dømt for kriminalitet – herunder politisk motiveret vold og ulovlig våbenbesiddelse.

Det er dette miljø, der klæber sig til Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør, Marchen Gjertsen.

Set i det lys er det ikke en overraskelse, at islamkritikeren Mikael Jalving har fået sparket ud i kulden. Man glemmer ikke på den venstreekstreme fløj.

Jyllands-Posten får 17,5 millioner skattekroner i mediestøtte hvert år.

ANNONSE