Nyt

 

Skal et tidligere folketingsmedlem hædres med et fornemt portrætmaleri, hvis politikeren har begået hærværk mod offentlige bygninger og siddet bag tremmer?

I det naive Danmark er svaret et rungende “Ja” – bare man er venstreorienteret nok!

Folketingets øverste ledelse har besluttet at ære 30 kvinder med et storslået maleri, der skal hænge i demokratiets højborg. En af de kvinder, der skal portrætteres, er Enhedslistens tidligere partileder – Johanne Schmidt-Nielsen.

Johanne Schmidt-Nielsen bærer på en mørk politisk fortid.

Tidligt om morgenen – 11. maj 2006 – tropper Johanne Schmidt-Nielsen og cirka 20 andre aktivister op ved finansministeriet i Købehavn. Den offentlige bygning ligger få meter fra folketingets hovedindgang.

Nu begynder et ækelt madsvineri og hærværk, som danskerne sjældent har set lignende.

De røde aktivister kyler 200 kilo pasta, ketchup og kødsovs mod stentrappen, der udgør hovedindgangen til finansministeriet.

Det flyder med madvarer nedover trappetrinene, som ministeriets medarbejdere og politikere bruger, når de ankommer eller forlader bygningen.

Johanne Schmidt-Nielsen er frontfigur og leder af den venstreekstreme aktion. Den røde gruppering kalder sig ‘Velfærdsmissionen’.

Det handler om, at Johanne Schmidt-Nielsen og medaktivisterne vil have flere penge i uddannelsesstøtte, og de er angiveligt trætte af at spise “lortemad”.

Johanne Schmidt-Nielsen og seks andre aktivister bliver anholdt af Københavns Politi for hærværk.

De ødelagte madvarer kunne have ernæret flere afrikanske landsbyer med sultne børn.

Senere fortæller Johanne Schmidt-Nielsen til medierne, at hun var fængslet i seks timer. Derudover fik den politiske ekstremist en bøde på 600 kroner for lovbrud mod den offentlige orden.

(Ovenstående oplysninger stammer fra Johanne Schmidt-Nielsen og er ikke bekræftet af Københavns Politi eller Anklagemyndigheden, red.)

“Jeg er aktivist. Gadeaktivist,” siger en stålsat Johanne Schmidt-Nielsen til Ekstra Bladet i 2007.

Samme år bliver Johanne Schmidt-Nielsen valgt til folketinget første gang, og hun bliver udnævnt til posten som Enhedslistens magtfulde partileder og frontfigur.

I dag kan Johanne Schmidt-Nielsen selv overbringe nyheden. Den kvindelige politiker og leder af Red Barnet skal males og portrætteres på et kunstværk, der vil trone i folketingets historiske samtaleværelse.

ANNONSE

“Det synes jeg godt nok, er ret vildt,” skriver Johanne Schmidt-Nielsen på Facebook.

15 år tidligere sad ‘Røde Johanne’ bag tremmer og var leder af en politisk hærværksaktion.

I Danmark hædres ekstremister fra den yderste venstrefløj!

*

Flere af Enhedslistens toppolitikere blandt andet Pelle Dragsted, retsordføreren Rosa Lund samt nuværende børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil er dømt i henhold til straffeloven for politisk ekstremisme.

Den voldsparate Pelle Dragsted har siddet fængslet i det nuværende udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland. Ligesom i Johanne Schmidt-Nielsens tilfælde sad Pelle Dragsted bag tremmer for politisk motiveret hærværk.

Johanne Schmidt-Nielsen bor i dag i en villa til seks millioner kroner i Valby sammen med Casper Hyldekvist, der er direktør og partner i kommunikationsbureauet Primetime, der arbejder med kommunikationsstrategi på tværs af platforme, strategisk rådgivning og krisekommunikation, PR, Public Affairs og omdømmestyring. Johanne Schmidt-Nielsen har tidligere været forbundet til socialdemokraten Peter Hummelgaard Thomsen og komikeren Jonatan Spang.

(Foto af Johanne Schmidt-Nielsen: Pressefoto)

 

ANNONSE