Kopierede/fra hoften

Enhedslistens partileder, Pelle Dragsted, er den første partileder i folketinget, der indrømmer, at han har deltaget i voldelige overfald på sine politiske modstandere.

“Jeg har været i slagsmål,” indrømmer Pelle Dragsted til Berlingske i maj 2024.

Den omstridte partileder fortæller, at han har været med i “masser af konfrontationer”, der skulle ramme hans politiske modstandere. “Konfrontationer” er et finere ord for blodige slåskampe, trusler og angreb med køller, jernrør og motorsav.

Pelle Dragsted sætter ikke ord på de skader, som han har påført sine modstandere fysisk og psykisk. Offentligheden får ikke at vide, hvad Pelle Dragsted reelt har på samvittigheden.

Det er skræmmende at dykke ned i en lille flig af Pelle Dragsteds kriminelle og voldelige fortid.

I begyndelsen af 1990’erne bliver Pelle Dragsted medlem af en voldelig gruppering, ANTIFA – Antifascistisk Aktion, der udspringer af det autonome miljø i København.

Antifa er en voldsparat gruppe, der opsøger politiske modstandere med våben og benytter vold til at fremme den venstreorienterede sag. Pelle Dragsteds tæskehold benytter sig desuden af trusler og pression.

I 2019 beskrives ANTIFA – Antifascistisk Aktion som en “terroristisk organisation” af den britiske historiker og ANTIFA-ekspert, Mark Bray, da han udtaler sig til Dagbladet Information.

ANTIFA – Antifascistisk Aktion bliver dannet i efteråret 1991. Etableringen af den voldelige bevægelse finder sted i tiden omkring nogle optøjer i Sverige 30. november 1991.

“Jeg var allerede med i en del blokader før ‘Antifascistisk Aktion’ startede,” udtalte Pelle Dragsted i foråret 2002.

Disse årstal og datoer er vigtige, når man skal beskrive Pelle Dragsteds opstart i de voldelige miljøer i København.

I medier som Dagbladet Information, Altinget samt Danmarks nationalleksikon ‘Lex.dk‘ kan man læse, at Pelle Dragsted i 1992 – som 17-årig – melder sig ind i grupperingen Antifa – Antifascistisk Aktion og dermed tilslutter sig den radikale venstrefløj.

ANNONSE

Det er falske oplysninger. Vi ved, at Pelle Dragsted fylder 17 år i midten af april 1992. Men Pelle Dragsted har indrømmet, at han var med ved flere politiske optøjer allerede inden etableringen af ANTIFA – Antifascistisk Aktion i efteråret 1991.

På daværende tidspunkt er Pelle Dragsted kun 16 år og en fasttømret del af det radikaliserede miljø på venstrefløjen.

Enhedslistens nuværende partileder har fortalt, at han melder sig ind i DKP – Danmarks Kommunistiske Partis ungdomsafdeling i 1988 – da han er 13 år.

Den unge Pelle Dragsted kommer hurtigt med på en rejse til det kommunistiske DDR-regime. Den politisk vakte teenager oplever et socialistisk diktatur, der dræber, overvåger og udsætter sine borgere for tortur i kommunismens navn.

Pelle Dragsteds politiske rejse begynder med hammer og segl i østblokken. Pelle Dragsted står allerede på dette tidspunkt i slutningen af 1980’erne på den forkerte side af historien.

Den politiske arv er tung under Pelle Dragsteds opvækst. Pelle Dragsteds mor, far og stedfar er alle aktive på den venstreekstreme fløj.

Pelle Dragsted bor som barn på Nørrebro. Hans forældre bliver skilt i 1977, da Pelle Dragsted er to-tre år gammel. Den lille dreng flytter med moren til velhaverkommunen Frederiksberg, hvor Pelle Dragsted får en stedfar i sit liv.

Pelle Dragsteds biologiske far flytter til Sverige for at arbejde. Det betyder, at der kommer en betragtelig afstand mellem den lille dreng og hans far. I 70’erne er der ikke Øresundsbro og faste togafgange til Sverige. Der er tale om en længere rejse med færge fra Dragør, Flyvebådene i København eller via Helsingør-Helsingborg-overfarten.

I 2013 beskriver Pelle Dragsted adskillelsen fra sin far – samt oplevelsen for andre børn, der er havnet i samme situation:

“Det er splittede familier, det er børn, der sidder tilbage uden den ene forælder. Det er da dybt tragisk, når man ikke kan finde job i sit eget land,” siger Pelle Dragsted.

Pelle Dragsteds mormor og morfar har en fortid som kommunister. Da den venstreekstreme mormor er barn, leger hun med dukker, der strejker i en arbejdskamp – eller udkæmper feministiske kønskampe. Her er der ikke traditionelle dukkelege på tapetet.

Æblet falder ikke langt fra stammen. Pelle Dragsteds mor er aktiv i DKP – Danmarks Kommunistiske Parti i 1980’erne. Og som 13-årig følger Pelle Dragsted trop og melder sig ind i DKP’s ungdomsafdeling.

Moren er socialrådgiver og arbejder på deltid. Pelle Dragsteds ny faderskikkelse – i form af den kommunistiske stedfar – er arbejdsløs.

“I slutningen af måneden måtte vi ofte låne penge af venner eller familie for at få det til at løbe rundt,” fortæller Pelle Dragsted i 2013. Ordene falder til en arabisk journalist, der er født i Libanon.

De fattige barndomskår former den unge Pelle Dragsted, der allerede som ung teenager bliver medlem af diverse venstreekstreme grupperinger i København.

Pelle Dragsted fortæller til Politiken, at han er 14 år, da den venstreekstreme løbebane tager form. Men faktum er, at Pelle Dragsted allerede som 13-årig er erklæret kommunist, politisk vakt og besøger det socialistiske diktatur i Østtyskland.

I begyndelsen af 1990’erne melder Pelle Dragsted sig for alvor under voldens faner i det autonome miljø i København. Pelle Dragsted er en del af miljøet omkring ‘Ungdomshuset’ på Nørrebro.

I 2007 finder politiet adskillige slagvåben, jernrør, kasteskyts og såkaldte molotovcocktails i Ungdomshuset. ‘Molotovcocktails’ er livsfarlige brandbomber, der kan benyttes til at sætte ild til personer, køretøjer eller bygninger. I nogle tilfælde tilsættes tjære til de brandbare væsker, så ilden klæber til kroppe og tøj.

I 2024 bevilger formanden for Nørrebros Lokaludvalg, Mogens Petersen, 80.000 skattekroner til et islamisk eid-lysskilt på Nørrebro.

Lokaludvalgsformand Mogens Petersen har en fortid som talsmand for ‘Ungdomshuset’ på Nørrbro, hvor Pelle Dragsted og andre voldsparate ekstremister færdedes i et betændt fællesskab.

Senere kommer det frem, at medfinansieringen af det muslimske lysskilt kommer fra islamisten og Hamas-sympatisøren, Isam Bachiri, der stammer fra Marokko. Isam Bachiri er kendt som ‘Isam B’ fra popgruppen Outlandish.

Pelle Dragsted kan kobles til flere konkrete hændelser i det autonome voldsmiljø i 90’erne og 00’erne.

• Få dage efter årsskiftet mellem 1991 og 1992 deltager Pelle Dragsted i groft hærværk mod en københavnsk politistation. Pelle Dragsted og medgerningsmændene kaster maling på politiets bygninger.

Efterfølgende bliver Pelle Dragsted smidt i en fængselscelle på den daværende politistation i Store Kongensgade, der ligger i det indre København.

“De begivenheder var med til at radikalisere mig,” fortæller Pelle Dragsted – 21 år efter hærværksepisoden.

Den dengang 16-årige Pelle Dragsted anklager politiet for vold i forbindelse med anholdelsen efter malingangrebet.

Den påståede politivold bliver behandlet i retten, hvor betjentene bliver pure frifundet. Dommeren vælger at understrege over for Pelle Dragsted, at han risikerer at komme i fængsel, hvis han vidner falsk i retten.

• 1. november 1994 bliver Pelle Dragsted anholdt. Den 19-årige Pelle Dragsted befinder sig i en bus, der er læsset med jernrør, trækøller og livsfarlige slangebøsser. Pelle Dragsted og 38 andre venstreekstremister er en tidlig morgen på vej for at opsøge deres politiske modstandere.

Det er en ung kvinde fra der autonome miljø, der ender med at tage ansvaret for de livsfarlige våben i bussen. I dag arbejder den autonome kvinde i en fremtrædende stilling i medicinalfirmaet Novo Nordisk, der kan bryste sig af det ene milliardoverskud efter det andet. Kapitalismen har fusioneret med en venstreekstremist.

• 6. marts 1998 deltager Pelle Dragsted i en rystende hærværksaktion mod statens ejendom. Aktionen foregår i Nordsjælland. Pelle Dragsted bliver anholdt og idømt en fængselsstraf for de omfattende ødelæggelser.

Det er de danske skatteydere, der får regningen for Pelle Dragsteds hærværk. Det nøjagtige beløb er aldrig blevet offentliggjort.

Pelle Dragsted afsoner senere fængselsstraffen i statsfængslet i Kærshovedgård, der ligger ved Ikast. I dag er fængslet omdannet til et udrejsecenter for kriminelle indvandrere, der er dømt for terror, mord, pædofili, vold og brandstiftelse.

• 24. marts 1998 er Pelle Dragsted til stede i forbindelse med voldsomme optøjer på Nørrebro. Dansk Folkepartis grundlægger, Pia Kjærsgaard er blevet overfaldet med spark og slag, og hun må søge ly i en bank på Nørrebrogade.

Den 22-årige Pelle Dragsted står på fortovet på den modsatte side af banken og råber i kor med andre autonome og mellemøstlige indvandrere: “Ingen racister i vores gader.”

Inde i banken har en panisk Pia Kjærsgaard bevæbnet sig med en tilfældig køkkenkniv. Partistifteren føler hun er i livsfare, og hun vil forsvare sig mod de aggressive menneskemasser.

Med i optøjerne er også filmanden og journalisten, Frank Piasecki Poulsen, der kendt som tv-vært på Danmarks Radio.

Frank Piasecki Poulsen bliver anholdt og sigtet for at have slået og sparket Pia Kjærsgaard i forbindelse med de voldelige optøjer, hvor Pelle Dragsted er til stede.

Frank Piasecki Poulsen bliver senere vært i tv-programserien ‘Frank ser rødt’ på DR2, hvor seerne kan opleve verdens problemer set fra et venstreorienteret synspunkt.

Frank Piasecki Poulsen bliver også belønnet med en vellønnet stilling i Det Dansk Filminstitut, hvor den tidligere BZ’er får ansvaret for tildeling af penge til dokumentarfilmområdet.

Frank Piasecki har et barn med den berygtede Enhedslisten-politiker Gyda Heding, der tidligere har støttet op om gerningsmænd, der medvirker i voldelige optøjer.

Gyda Heding er blevet skildret som en central figur i den voldelige BZ-bevægelse, der hærgede København i 1980’erne.

Flere politibetjente har fået store ar på krop og sjæl grundet den vold, ordensmagten mødte fra BZ’erne. En kvindelig politibetjent sidder i dag i kørestol efter et BZ-overfald i maj 1988. Den kvindelige betjent blev overfaldet bagfra og slået med et jernrør.

Pelle Dragsted undskylder for sin tilstedeværelse og verbale angreb på Pia Kjærsgaard, da det kommer frem i Berlingske og B.T., at Enhedslistens nuværende partileder var en del af optøjerne på Nørrebro i 1998.

Dengang Pia Kjærsgaard med god grund frygtede for sit liv, mens brostenene fløj gennem luften.

• 21. december 1999 deltager Pelle Dragsted tidligt om morgenen i et hovedrystende angreb. Gerningsstedet er en villa i Greve Kommune, der ligger syd for København. Pelle Dragsted er bevæbnet med en potentielt dræbende motorsav, da han nærmer sig sin politiske modstanders bopæl.

Pelle Dragsted fortæller, at han er inspireret af en lignende motorsavsepisode, der har fundet sted på Langeland. Pelle Dragsted kommer til skade under det groteske motorsavsangreb. Blodet løber, ambulancen ankommer, og Dragsted får et ar over sit højre øje.

“Det var første gang, jeg oplevede rigtig dødsangst: Hvis jeg dør nu, så dør jeg helt alene,” udtaler Pelle Dragsted om motorsavsepisoden.

• 12. september 2002 bryder Pelle Dragsted straffeloven, da han og op mod 25 medgerningspersoner bryder ind i et asylcenter i Nordsjælland. Formålet er at åbne grænserne og skaffe adgang og statsborgerskab for alle indvandrere.

På daværende tidspunkt er indvandringen fra islamiske lande allerede slået helt fejl. Muslimske migranter er overrepræsenterede i voldsstatistikker, og de modtager enorme summer i form af overførselsindkomster – såsom førtidspension og kontanthjælp.

Med til aktionen er gruppens talsmand, Thomas Nikolaj Heltoft, der er et kendt ansigt på den venstreekstreme fløj. I dag danner Thomas Heltoft par med Jylland-Postens ansvarshavende chefredaktør, Marchen Neel Gjertsen. Den kvindelige chefredaktør har tidligere været politiker og kandidat for Enhedslisten.

Thomas Nikolaj Heltoft har været ansat i Enhedslisten, og han har en fortid som politisk rådgiver for nuværende social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokratiet.

Pernille Rosenkrantz-Theil har selv en fortid i det autonome miljø og Enhedslisten. I 1994 bliver Pernille Rosenkrantz-Theil anholdt af politiet for optøjer i selve folketingssalen.

Pelle Dragsted repræsenterer i efteråret 2002 en berygtet gruppering på den yderste venstrefløj. Det er medlemmer af denne gruppering, der året efter angriber Danmarks stats- og udenrigsminister i et voldeligt angreb på Christiansborgs gangarealer.

Angrebet trækker tråde til det daværende medlem af folketinget for Enhedslisten, Pernille Rosenkrantz-Theil, samt Enhedslistens nuværende spidskandidat til Europaparlamentsvalget, Per Clausen fra Aalborg.

Det er Per Clausen, der dengang var ansat i Enhedslistens sekretariat på Christiansborg, der lukker stats- og udenrigsministerens overfaldsmænd ind i folketinget.

I kølvandet på det rystende angreb, hvor der bliver benyttet maling som kasteskyts, nægter Pelle Dragsted at tage afstand fra den politiske vold, der koster gerningsmændene henholdsvis tre og fire måneder bag tremmer.

Pelle Dragsted er senere en del af en gruppe, der indrykker en avisannonce for at vise sin opbakning til voldsmændene. Den ene af de dømte voldsmænd arbejder efterfølgende for Danmarks Radio – den anden i et pædagogisk projekt i Københavns Kommune.

En af de dømte voldsmænd fra malingangrebet mod statsministeren deltager – sammen med Pelle Dragsted – i den ulovlige aktion ved det nordsjællandske asylcenter i 2002.

Listen med Pelle Dragsteds voldelige og kriminelle gerninger er meget længere end disse få eksempler. Pelle Dragsted har indrømmet, at han er blevet anholdt af politiet “mindst fem gange”.

Pelle Dragsted har ikke ønsket at beskrive det fulde omfang af sine kriminelle og voldelige gerninger på den yderste venstrefløj.

I begyndelsen af dette årtusind får befolkningen et indblik i Pelle Dragsteds fascination af vold.

Torsdag 23. maj 2002 bliver en video fra det autonome miljø offentliggjort. Her ses en maskeret Pelle Dragsted, formummet med tørklæde og tophue.

Pelle Dragsted optræder som frontperson for den voldelige gruppering ANTIFA – Antifascistisk Aktion. Der er tale om en slags bizar reklamevideo, der skal fremhæve de voldelige venstreekstremisters gerninger.

“I forhold til den yderste højrefløj, der er vi altså parate til at tage den fysiske konfrontation,” siger Pelle Dragsted i videoen.

Det opfattes som et tydeligt udsagn om, at Pelle Dragsted og ANTIFA-gruppemedlemmerne er parate til at begå vold mod deres politiske modstandere.

Men hvem er den “yderste højrefløj”, som Pelle Dragsted omtaler i ANTIFA-filmen i 2002?

På et tidspunkt lyder det sådan her fra Pelle Dragsted i filmen:

“Vi ser ikke racisme som en politisk holdning. Vi ser racisme som en forbrydelse.”

I april 2024 indrømmer Pelle Dragsted i B.T., at han anså Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti som “racist” i 1998.

I 2007 bruger Pelle Dragsted betegnelsen “Dansk Folkepartis racister”, da han som Enhedslistens ‘internationale sekretær’ skriver et indlæg i det hedengangne medie, Nyhedsavisen.

Vi ved derfor, at Pelle Dragsted anså Pia Kjærsgaard og Dansk Folkepartis medlemmer og politikere som “racister” – i minimum perioden mellem 1998 og 2007.

Det skal sættes i sammenhæng med, at Pelle Dragsted udtaler, at “vi ser racisme som en forbrydelse” i videoen fra 2002.

Pelle Dragsted anså Pia Kjærsgaard og hendes parti som en forbryderisk og racistisk organisation i begyndelsen af 00’erne.

Det er altså blandt andet Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti, som Pelle Dragsted hævder at ville “tage den fysiske konfrontation med” i den omstridte ANTIFA-film.

Med andre ord. Pelle Dragsted var i 2002 parat til at begå voldelige overgreb mod partiledelsen, politikerne og medlemmer af Dansk Folkeparti.

I dag lever Pia Kjærsgaard med politiets livvagtbeskyttelse døgnet rundt. Den aldrende politiker kan ikke bevæge sig rundt i samfundet uden at skulle informere politiet om det.

Venstreekstremister og udlændige med muslimsk baggrund bliver regnet for at være en trussel mod Pia Kjærsgaard.

Pelle Dragsted kan derimod nyde livet som partileder – uden begrænsninger og livvagter.

I dag bor Pelle Dragsted i en stor liebhavervilla på Frederiksberg med 14 værelser. Pragtvillaen er vurderet til over 18 millioner kroner.

Begge Pelle Dragsteds børn er aktive på den yderste venstrefløj. Sønnen er en del af Enhedslistens ungdomsorganisation – Rød-Grøn Ungdom. Datteren har optrådt flere gange i danske nyhedsudsendelser, hvor hun repræsenterer venstrefløjsorganisationer.

Pelle Dragsteds kone har fået et topjob i Red Barnet, hvor hun er stedfortrædende generalsekretær for Johanne Schmidt-Nielsen. Og det er måske ikke så underligt.

Pelle Dragsted har nemlig været politisk rådgiver for Johanne Schmidt-Nielsen, da hun var partileder i Enhedslisten. Derfor kan Pelle Dragsteds kones lederjob i Red Barnet ses som regulær nepotisme.

En voldelig livsbane kan føre til meget.

Skilsmissebarnet Pelle Dragsted blev en del af de voldsparate grupper på venstrefløjen. Her var jernrør, trækøller og motorsav en del af våbenarsenalet, når blodet flød.

Den fraværende far tog til Sverige, stedfaren var arbejdsløs, og moren kunne kun opretholde et job på deltid. Alt imens Pelle Dragsted – med egne ord – blev radikaliseret.

I dag troner Pelle Dragsted som forgyldt partileder på Christiansborg med en årsløn på op mod 800.000 kroner.

Hvem tænker på Pelle Dragsteds ofre? De ofre, der har fysiske og sjælelige ar efter mødet med Pelle Dragsted.

*

Eventuelle spørgsmål om Enhedslistens forbindelser til den voldelige venstrefløj kan rettes til:

Pelle Dragsted
Partileder, Enhedslisten

Email: kontakt@pelledragsted.dk
Telefon: 4272 4317

ANNONSE