Nyt

Red Barnets topchef, Johanne Schmidt-Nielsen, var kendt som partileder for Enhedslisten, inden hun indtog chefposten hos børneorganisationen. Nu er den 37-årige generalsekretær gået på barsel. Men Johanne Schmidt-Nielsens afløser som chef for Red Barnet trækker også tråde til Enhedslisten. Det bliver nemlig kæresten til Enhedslistens chefideolog Pelle Dragsted, der skal være Johanne Schmidt-Nielsens barselsvikar.

På den måde sætter Enhedslisten nu et endnu tydeligere aftryk på børneorganisationen Red Barnet. Pelle Dragsted og kæresten Janne Tynell har været sammen siden årtusindskiftet. De har to børn på 19 og 16 år, og familien bor i en kæmpe villa i velhaverkommunen Frederiksberg, hvor der er meget lidt multikultur og få indvandrerproblemer.

Janne Tynell kommer fra den yderste venstrefløj, og hun er kommunikationschef i Red Barnet. Pelle Dragsteds samlever blev ansat i chefstillingen få måneder efter, at Johanne Schmidt-Nielsen satte sig i generalsekretærstolen hos Red Barnet. Johanne Schmidt-Nielsen har tætte bånd til familien Dragsted-Tynell.

ANNONSE

Pelle Dragsted var, inden sin folketingskarriere, ansat som kommunikationsrådgiver for Johanne Schmidt-Nielsen på Christiansborg. På den måde er det en venstreradikal ring, der sluttes, når Red Barnets Janne Tynell overtager rollen som talsmand for Red Barnet.

46-årige Janne Tynell har en dunkel fortid på den venstreekstreme fløj i København. Det er her, hun møder den voldsparate Pelle Dragsted, der er en del af det politiske tæskehold Antifascistisk Aktion. Janne Tynell og Pelle Dragsted er en del af redaktionen på det venstreorienterede blad Gaia. Her arbejder de sammen med terroristen Torkil Lauesen, der er kendt for sin rolle i Blekingegadebanden. Den kommunistiske Blekingegadebande stod bag adskillige voldelige røverier, hvor et offer blandt andet får blødende kraniebrud.

Blekingegadebanden begår kriminalitet for at samle penge ind til muslimske terrorallierede i Mellemøsten. I 1988 dræber et medlem af Blekingegadebanden en københavnsk politibetjent under et voldeligt røveri på et postkontor. Den venstreekstreme forbryder Torkil Lauesen får 10 års fængsel. Han bliver prøveløsladt sidst i 1995. Allerede i 1996 arbejder terroristen Torkil Lauesen og Janne Tynell sammen på det venstreorienterede tidsskrift Gaia, der behandler emnet ‘international solidaritet’.

Janne Tynell bliver redaktør på det venstreradikale medie Modkraft i 2000’erne. Mediet blev anset som et ukritisk talerør for de voldsparate ekstremister, der får tilnavnet ‘De autonome’. I 2009 giver den fængselsdømte terrorist Torkil Lauesen et eksklusivt interview til netop Modkraft. Janne Tynells forbindelser til den voldelige terrorist bærer frugt. Janne Tynell forsvinder diskret fra redaktørposten på Modkraft, og hun bliver senere ansat i Red Barnet og Dansk Socialrådgiverforening.

I Dansk Socialrådgiverforening er der også tætte bånd til Enhedslisten. Den daværende formand Majbrit Berlau er mangeårig kandidat og politiker for Enhedslisten. Majbrit Berlau sidder en kort overgang i folketinget for Enhedslisten. I dag er Majbrit Berlau næstformand for arbejderbevægelsens hovedorganisation, der tidligere hed LO. Hun er gift med den palæstinensiske indvandrer Khaled Mustapha, der er vokset op i Libanon.

Janne Tynell og Pelle Dragsted får datteren Alma Tynell Dragsted i 2001. Året før er Pelle Dragsted blevet dømt og har fået en fængselsstraf for sin venstreradikale aktivisme. Pelle Dragsted afsoner sin fængselsdom i det nu berygtede udrejsecenter Kærshovedgård, der i dag huser udvisningsdømte migranter, der står bag islamisk terrorisme, voldtægt og pædofili.

Pelle Dragsted har fortalt, at han først forlader det voldelige miljø på venstrefløjen efter, at datteren Alma Dragsted blev født.

Janne Tynell repræsenterer nu Red Barnet i offentligheden. Men få danskere ved, at den 46-årige kommunikationschef har arbejdet tæt sammen med en venstreradikal terrorist fra Blekingegadebanden.

Spørgsmålet melder sig: Er Red Barnet blevet en underafdeling af Enhedslisten?

*

Mere om Enhedslistens ekstremister hos Frihedens Stemme

ANNONSE