Kategori: Kopierede/fra hoften

– En europæisk borgerkrig er under opsejling

Under en debat om Europas fremtid i EU-parlamentet i Strasbourg tirsdag, tog Frankrigs præsident Emmanuel Macron til orde for at bekæmpe det han opfatter som en stigende autoritær tendens i vor verdensdel.  Et robust demokrati er ifølge Macron den bedste kur EU har i kampen mod den tiltagende nationalisme på kontinentet, skriver France 24. En slags […]

Les mer»

Kirkemødet vil have åbne grænser

Ved starten af årets Kirkemøde bestemte deltagerne sig for at mødet skulle komme med en resolution om flygtningenes situation. Resolutionen, som blev enstemmig vedtaget ved Kirkemødets afslutning 16. april, har overskriften Vis gæstfrihed! Hvilket jo er en god ting, men det er ikke til at komme udenom, hvordan Kirkemøde nægter at indse at det ikke er […]

Les mer»

Gensyn med Amy Wax

Hva gjør du når institusjonen din trues med økonomisk katastrofe fordi du ikke ansetter minoriteter? En slik holdning er jo et psykologisk tilbakeskritt, og – det er generasjonsrelatert. Mange unge tåler ikke fakta. Fakta burde vekke nysgjerrighet, også ubehagelige fakta. Dessuten burde studenter være på biblioteket og jobbe, ikke bruke krefter på slike protester. De kommer til å få seg en smell i fremtiden.

Les mer»

Hvad gør vi med dem, som ikke vil integreres?

Vi må trække vejret dybt og indrømme for os selv, at mange ikke er interesseret i svenske værdier, ikke interesseret i at blive integreret, siger Mustafa Panshiri, tidligere svensk politimand. Foto: Privat Et af de mest læste og delte indlæg i Expressen for nyligt, peger på noget, som bliver tydeligere og tydeligere for alle som vil og […]

Les mer»

– At tildække unge piger med hovedslør er ren perversion

Integrationsministeriet i Nordrhein-Westfalen, som er den folkerigeste delstat i Tyskland, overvejer at gå ind for et forbud mod at piger under 14 år går med hovedslør, hedder det i en melding fra nyhedsbureauet Deutsche Presse-Agentur (DPA) som blandt andet er offentliggjort i Rheinische Post og Kölnische Rundschau.

Les mer»

Kreml-insider: Ruslands romance med Vesten er forbi

En af Putins nære medarbejdere, Vladislav Surkov, skriver i et essay at Ruslands tilnærmelse til og fascination for Vesten er ovre. Rusland foretrækker isolationen.

Les mer»

Sverige ændres i halsbrækkende tempo: 1,2 millioner flere indvandrere, 100.000 færre svenskere

Sveriges demografi gennemgår en historisk ændring: Siden årtusindskiftet er landets indvandrerbefolkning vokset med omkring 1,2 millioner, mens antallet af svenskere er formindsket med ca. 20.000 – eventuelt 130.000 – afhængig af, hvordan man regner.

Les mer»

Putin og Erdogan er to alen af samme stykke i Syrien

Verden er ikke klar over hvor mye Putin bestemmer på bakken i Syria. 20. januar lot han Erdogan få angripe kurderne i nord. Hvis ikke USA sier stopp vil Erdogan og Putin knuse kurderne.

Les mer»

EU-kommissær: Islam er del af Europas historie, nutid og fremtid

Det er ikke bare Angela Merkel som hårdnakket fastholder at islam hører til i Europa. Også EU’s vicepræsident og kommissær Frans Timmermans mener det.

Les mer»

– En elev ville kappe hovedet af os fordi vi er kristne

Næsten trekvart århundrede efter nazismen har Tyskland igen skaffet sig et problem med en voldelig og totalitær ideologi, denne gang importeret.

Les mer»