Kategori: Kopierede/fra hoften

Politik er kunsten at komme for sent til samtiden

Det er en slags mærkedag, at det ord journalisten Julia Caesar opfandt i en kronik her på bloggen i 2013 (Söndagskrönika: Sverige är fredsskadat) nu er nået helt frem til mere respektable og ukontroversielle publikationer som Weekendavisen og Dagens Nyheter.

Les mer»

To billeder af Sveriges fremtid

Utmarksskolan i Gøteborg hvor en 13 årig indvandrer forleden myrdede en 12 årig ditto. Her står Sveriges fremtid. Hvis Svensson vil protestere, så lad være, det er for sent. Dette er billeder af elitens hede drøm: Ikke at findes.

Les mer»

Valgnævnsformand om racisme-sigtede Paludan (2019): ‘Hvor værdig skal et folketingsmedlem være?’

Valgnævnet, der netop har besluttet at Stram Kurs ikke må indsamle vælgererklæringer før september 2022, har højesteretsdommer Jens Peter Christensen som formand. Her en kronik han skrev til Jyllands-Posten 12. maj 2019, kort før valget, blandt andet møntet på Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan – Hvor værdig skal et folketingsmedlem være?

Les mer»

Sund fornuft fra rød kulturminister får borgerlige partier til at udvandre: VKR kræver mere mediestøtte

“Jeg ville opfatte det som upassende, hvis jeg stod og talte om kultur lige nu”, fortalte kulturminister Joy Mogensen modigt til Berlingske, og kom herefter under angreb fra mediebranchens meget aktive debattører på sociale medier. Det var samme segment der kæmpede online for skattekroner til Radio24syv, og man kunne passende kalde dem for ‘medieadelen’.

Les mer»

‘Islams sidste hær’: Tyrkiet tvang migranter til EU-grænse, iscenesatte ‘optøjer ‘ved grænsehegnet’

“De tyrkiske myndigheder havde placeret såkaldt agent provocatuers blandt flygtningene, der førte an i optøjerne ved grænsehegnet.”

Les mer»

Statsministerens brug af ‘danskerne’ i stedet for ‘befolkningen’, virker ‘en smule udgrænsede’

“Vi skal altid være agtpågivende over for, hvad vi får ‘med i pakken’, når vi overtager udtryk og sprogbrug.”, lyder fra fra retorikprofessor Christian Kock, og her har han så afgjort en pointe. Når han kritiserer den danske statsminister for at tale om ‘danskerne’ og ikke befolkningen eller menneskeheden, så kan det bunde i hans antipati for nationalstaten.

Les mer»

“Følsomme områder” undtages fra karantæne

Coronaen er en stresstest for det multikultiskadede Vesteuropa. Den test begynder nu, og klarer vi den venter der bare en perlerække af nye.

Les mer»

Hillerød: V-politiker til NB’er, der stemte nej til integrationsprojekt, ‘… du er simpelthen en led kælling’

“Jeg mener ikke det her på nogen måde er en statslig opgave”, sagde Nye Borgerliges Mette Thiesen under onsdagens Skype-byrådsmøde i Hillerød kommune, og det blev ikke vel modtaget af Venstres byrådsmedlem Hanne Kirkegaard.

Les mer»

“Fort Europa kan kun blive et rigtigt fort, hvis porten lukkes”

Valget mellem idealer og realiteter lader til at være uoverkommeligt for de toneangivende politikere i EU, der fremstår handlingslammede og ubeslutsomme.

Les mer»

Set på DR.dk: DR-vært problematiserer 1990’er-film, stereotypen om helten, den ‘hvide, modne mand’

Et mediemenneske, der lever af tvangsinddrevne skatter, og en byrde for den gennemsnitlige skatteslave, der ikke har brug for at læse om hendes holdning til Richard Geres rolle i ‘Pretty Women’ (1990).

Les mer»