Tavle

Ramsay Al-Nakla, bror til hustruen til Skotlands førsteminister Humza Yousaf, er blevet anholdt i forbindelse med et fald fra et vindue og anmeldt for salg af heroin. Det skotske nationalistparti kan næsten ikke synke dybere. Ikke alene er det land, de skal regere, stadig blandt de værste i narkotikadødsfald, men premierministerens egen familie er involveret i den dystre industri, der brødføder dem.

Da Humza Yousaf, den pakistanskfødte unge advokat fra Glasgow, kom til magten efter Nicola Sturgeons fratræden i februar sidste år, syntes mange, det var et spændende valg. Den første muslimske og ikke-hvide skotte, der tog over efter en kvindelig leder, der på trods af at have fejlet i det vigtigste uafhængighedsprojekt for skotterne, blev rost i medierne verden over for hendes drive og taleevner. Selvom Sturgeon forlod SNP med store spørgsmål hængende i luften over £600.000, der var forsvundet fra partikontoen, og senere blev arresteret og afhørt om det, skulle Yousaf hoppe efter Wirkola. Desværre for ham og Skotland ser det ud til at ende i et maveflop. Selvom han ikke er personligt impliceret, er det mere end pinligt at have familiemedlemmer, der er kriminelle og lever på den mørke side af samfundet. Det er skammeligt.

Man spekulerer på, om Yousaf vidste, hvad hans svoger har lavet til livets ophold. Og hans kone, Nadia El-Nakla, burde have indset, at hendes lillebror havde med illegale stoffer at gøre. For to dage siden blev Ramsay El-Nakla, 36, sigtet for narkotikaforbrydelser, herunder salg af heroin og besiddelse af kokain og cannabis, efter et indbrud i en ejendom i Dundee. I går blev han anholdt på ny , denne gang i forbindelse med en person, der faldt ned fra et vindue.

ANNONSE

Narkotikadødsfald på toppen i Europa

Skotland er på top med hensyn til narkotikadødsfald i Europa. Selvom tallene er faldet siden toppen i 2020, er det stadig langt fra det næstværste land, som er resten af ​​Storbritannien. Mens Norge for eksempel har 64 narkotikadødsfald per million indbyggere også på top ti-listen, har Skotland 248. Storbritannien har 88 og så kommer Finland med 79. Glasgow og Dundee betragtes som epicentrene for stofmisbrug.

Den høje forekomst af benzodiazepiner er en del af forklaringen på de høje tal. Og selvom fattigdom ikke nødvendigvis er forbundet med samme grad af alkohol- og stofmisbrug i resten af ​​Storbritannien, er det tilfældet i Skotland. Sammen med arbejdsløshed og andre sociale problemer er det blevet en cocktail, der fører til det høje dødstal. Yousaf har slået til lyd for, at stofmisbrugere får deres egne værelser, hvor de kan sprøjte med sundhedspersonale til stede. Det første af disse rum skal åbnes i Glasgow som et pilotprojekt. Kritikere af projektet siger, at Yousaf har opgivet at overvinde problemet, og at sådanne lokaler kunne tilskynde flere mennesker til at bruge ulovlige stoffer.

Nadia El-Nakla, Yousafs kone, er også politiker for SNP og psykoterapeut. I 2022 skrev hun en artikel i avisen The Courier om vigtigheden af ​​at forebygge narkotikadødsfald. “Hvert dødsfald som følge af stofmisbrug er en tragedie, et dødsfald er et for meget,” skrev hun. Alt for mange skotter dør af overdosis og stofmisbrug, det kan alle blive enige om. At broderen gennem sit arbejde som narkohandler har medvirket til disse dødsfald må være yderst pinligt, og bidrager ikke til hverken Nadia El-Naklas eller Humza Yousafs troværdighed.

Lillebror i Gaza

Man kan ikke holde Humza Yousaf personligt ansvarlig for, hvad familiemedlemmer gør. Politikernes familiemedlemmer har ret til privatliv, men Yousafs kone har flere gange talt om sin familie i medierne. Nadia El-Nakla, hvis forældre er palæstinensere, har også en bror i Gaza. Hun beder om, at Storbritannien tager imod ham og andre flygtninge derfra og kalder Israels krigshandlinger for et folkedrab. Hvis broderen får lov til at komme til Skotland, så lad os håbe, at han er af den lovlydige sort.

Yousaf har masser af andre udfordringer i et land, hvor det, der var hovedtemaet i de sidste 15-20 år, skotsk uafhængighed, ikke længere er det vigtigste for skotterne. I lang tid lykkedes det Nicola Sturgeon at aflede vælgerne fra det, der normalt betyder noget – sundhed, skoler og uddannelse, økonomien – for i stedet at fokusere på selvstændighed. Når først kun Skotland opnåede fuld uafhængighed fra Westminster, ville alt være en seng af roser. Men nu hvor Uafhængighedsdronningen ikke længere er ved roret og kan bortforklare Skotlands dårlige resultater ved at skyde skylden på toryerne, er problemerne ikke længere blevet fejet under gulvtæppet. En meningsmåling viser, at støtte til uafhængighed og for SNP er svundet ind.

I virkeligheden har Skotland længe haft mulighed for at forme sin egen skæbne. Lige siden decentraliseringen i 1998, hvor Skotland fik autonomi over interne anliggender som skat, uddannelse og sundhed – alt undtagen udenrigspolitik – har Skotland haft kontrol over sin egen fremtid. Når Skotland alligevel scorer dårligere end England i et antal af områder viser det, at problemerne kan ligge i Skotland, ikke London.

Når det kommer til narkotikaproblemerne, der rider landet som en mare , er det illustrativt, at selv dem, der sidder i toppen og formodes at løse problemerne, selv er impliceret via lugubre familiemedlemmer. Det er ikke så svært at være for et forenet Storbritannien, når man er vidne til sådanne forhold.

 

Køb billetter til læsermødet med Mikael Jalving !

< /a>

 

ANNONSE