Kommentar

asgeraamund.dk

Omkring halvdelen af USA’s vælgere støtter Donald Trump og drømmer sig tilbage til de gode gamle dage med Trump ved roret, hvor der var orden i økonomien, lov og orden i samfundet og nogenlunde fred i verden. Den anden halvdel er begejstret for præsident Bidens igangværende omstilling af det amerikanske samfund fra en demokratisk retsstat til en centralstyret formynderstat også kaldet det styrede demokrati. En statsform udviklet i østaten Singapore, hvor man nok har et parlament, men hvor forfatningen udstyrer PAP (Peoples Action Party) med en parlamentarisk særstilling, der permanent sikrer partiet regeringsmagten. Singapores styrede demokrati (Guided Democracy) blev forbilledet for det moderne Kina, Rusland under Putin og Tyrkiet under Erdogan. Og nu også USA under Biden.

Omstillingen af USA fra folkestyre til formynderstat har været smertelig for de amerikanske lønmodtagere og pensionister, der lider under høj inflation, uhæmmet kriminalitet og indskrænkning af ytringsfriheden. Joe Biden og Demokraterne kan derfor ikke være sikre på, at selv deres formidable propagandamaskine kombineret med deres politiske jerngreb om medier og samfund vil sikre sejren ved præsidentvalget i november. Demokraterne har derfor udviklet et sæt planer, der under alle omstændigheder garanterer den senile og hjælpeløse Biden fire år mere i Det Hvide Hus eller rettere i en liggestol på en solvarm strand, hvor han hellere vil være iført solbriller og isvaffel.

Demokraterne har først diskret under Trump og åbenlyst under Biden gennemført en fusion og sammensvejsning af retsvæsenet, politiet, medierne, uddannelsessektoren og militæret, der nu fremstår som en magtindustrielt kompleks kontrolleret af det Demokratiske parti. Det konsoliderede statsapparat er nu så stærkt, at Demokraterne har kunnet lancere et sæt planer, der ikke bare sikrer valgsejren til november, men tilmed at Donald Trump helt fjernes som kandidat. Det amerikanske justitsministerium har derfor orkestreret hele 91 kriminalsager mod Trump, der enten skal bringe ham i fængsel eller skandalisere ham i en grad, så selv borgerlige vælgere vender ham ryggen. Ingen i USA er i tvivl om, at hvis Trump ikke var stillet op til valget, havde der ikke været en eneste sag mod ham. Aktionen havde ikke været mulig i den tidligere retsstat, men kan efter systemskiftet til formynderstaten gennemføres uden protester og kritik fra medierne, der nu er en del af magtapparatet.

ANNONSE

Der er vel egentlig ikke noget at sige til, at Demokraterne benytter sig af totalitære metoder. For det første, fordi de nu har magten, mulighederne og motivet. For det andet, fordi Bidens regeringsførelse har været en ubrudt række af tragedier og katastrofer for det amerikanske folk. På kun fire år er USA’s verdensklasse-universiteter omdannet til ’woke’ propagandacentraler, der diskriminerer hvide studerende (fordi de er hvide) og asiater (fordi de er for dygtige). I stedet optages studerende efter hudfarve og seksuel identitet. Optagelseskriterier frafaldes, studieindholdet udvandes, alle består og sluses ud i samfundet som nytteløse idioter.

Kriminaliteten breder sig uhæmmet i de amerikanske bysamfund. Forbrydelse eksisterer ikke mere som begreb, men ses af domstolene som en social konstruktion, hvor tyveri, vold og drab er samfundets skyld. Kriminelle sendes ikke i fængsel, men tilbage på gaden til nye ugerninger. I Bidens præsidentperiode er mere end 10 millioner migranter trængt ind over den nedlagte grænse mod Mexico. Ingen kontrol af identiteter og papirer. Cuba og de latinamerikanske stater tømmer deres fængsler og sender forbryderne videre ind i USA. Toksiske narkostoffer strømmer ind i landet og dræber hvert år 100 000 amerikanere. Det er tabu at tale om ulovlig migration. Så er man racist. En gymnasieelev er netop blevet bortvist fra sin skole i North Carolina for at have brugt vendingen ’ulovlig migrant’. (Illegal alien) Den korrekte betegnelse er ’udokumenteret migrant’, meddeler gymnasiet.

I USA’s forsvar er kompetencer og militære færdigheder tilsidesat til fordel for kønsidentitet, race og de rigtige meninger, som er bestemmende for karriere og forfremmelser. Officerer og mandskab flygter fra forsvaret som akut mangler 40 000 mand.  Biden beordrede USA’s væbnede styrker til at forlade Afghanistan i kaos og med halen mellem benene. De efterlod avanceret militært udstyr, fly, kampvogne og helikoptere til en værdi på 85 milliarder USD. Fine sager, som Taliban nu sælger til højestbydende slyngelstater og terrorister.

Præsident Biden bekæmper nådesløst produktion og udvinding af fossile brændstoffer. USA, der tidligere var selvforsynende med olie og gas, er nu afhængig af import fra diktaturer som Venezuela og Saudi-Arabien. Den grønne omstilling har iværksat en forrygende inflation, der har fordoblet priserne på mange fødevarer, på byggematerialer og særligt benzin. En økonomisk katastrofe for den amerikanske arbejder, der ofte har langt til arbejdspladsen. Til gengæld fosser subsidier og overførselsindkomster ud af statskassen.  Seddelpressen kører i døgndrift, og hver tredje måned stiger udlandsgælden med et tusind milliarder USD.

Det kan man ikke vinde et valg på med mindre, man har fikset det i forvejen. Og det har man så. Donald Trump må således vinke farvel til endnu en periode i Det Hvide Hus. Men nu er han jo kendt for at elske kampen lige så meget som sejren. Så vi må håbe på, at han har det sjovt så længe, det varer.

ANNONSE

Læs også

Et år med smadremanden -
Hadets parlament -
Demokratiet er gået af mode -
USA: Demokratiet, der blev væk -
Er kontrarevolutionen på vej? -

Mest læst