Nyt

Justitsminister William Barr var gæst hos Sean Hannity i nat og sagde, at specialefterforsker John Durham vil komme med nyheder i efterforskningen fredag. Ikke bomber, men historien om hvad der skete under valget i 2016 må frem, sagde Barr. Trumps vælgere forlanger at nogen stilles til ansvar. Men det sidder langt inde.

Justitsminister William Barr var gæst hos Sean Hannity i nat og sagde, at specialefterforsker John Durham vil komme med nyheder i efterforskningen fredag. Ikke bomber, men historien om hvad der skete under valget i 2016 må frem, sagde Barr. 

”Der er to forskellige ting, der sker lige nu, Sean,” sagde Barr. “Jeg sagde, at det amerikanske folk skal vide, hvad der faktisk skete, vi er nødt til at få historien om, hvad der skete i 2016 og ’17, frem. Det vil blive gjort.

ANNONSE

-Det andet aspekt er om nogen har krydset en linje og gjorde noget ulovligt. I så fald vil de blive tiltalt, sagde Barr.

At Barr udtaler sig hypotetisk om tiltaler er ikke beroligende for vælgere og politikere som har ventet tre år på at nogen skal blive stillet til ansvar. Barr møder sig selv i døren. Det er afsløret at FBI-ledelsen planlagde hvordan de skulle ramme den nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn. I januar 2017 interviewede FBI manden som var primærkilden for den såkaldte Steele-rapport. Han fortalte dem at rapporten bygger på rygter og sladder. Noget er ren fantasi. Alligevel fortsatte Justitsministeriet med at bruge rapporten som grundlag for overvågning af tidligere Trump-medarbejder Carter Page.

Men ikke nok med det. Ved nytåret 2018 var der folk i Kongressen som havde indset at Steele-rapporten var diskrediteret. De ville gerne have en briefing. FBI sendte folk som sagde det modsatte: Rapporten var fortsat troværdig.

Lederen af Senatets justitskomite, Lindsey Graham, sagde til tv-vært Maria Bartiromo at “de som gjorde dette bør havne i fængsel” og mente sandsynligvis også dem, som sendt dem.

Lovbruddene er velkendt og der er mange af dem. Men ingen er tiltalt. Det slider på tilliden til om Barr vil klare at genrejse tilliden til FBI og Justitsministeriet.

Kilder rundt om Durham siger til Fox at han ikke vil komme med tiltaler tæt op under valget. Det er det samme som at sige, at der ikke vil blive nogen hvis Biden vinder.

Trump tweetede torsdag at Barr kan gå over i historien som en af USA’s største justitsministre, eller som en helt ordinær minister.

”Jeg håber, at han gør et godt stykke arbejde, og jeg håber, at de ikke vil være politisk korrekte,” sagde Trump. ”Obama vidste alt. Næstformand Biden vidste, så dum som han end måtte være, alt, og alle andre vidste det også. ”

“Og James Comey (tidligere FBI-direktør, og John Brennan (tidligere CIA-direktør), og James Clapper (tidligere direktør for National Intelligence), de var alle forfærdelige, de løj overfor Kongressen,” tilføjede præsidenten.

”De spionerede mod min kampagne, og det er forræderi,” fortsatte han. ”De spionerede, både før og efter at jeg vandt valget, ved hjælp af USA’s efterretningsapparat til at forsøge at vælte en præsident, en lovligt valgt præsident, en behørigt valgt præsident i De Forenede Stater. Det er den største politiske kriminelle handling i vort lands historie. ”

Den Republikanske repræsentant Devin Nunes blev spurgt om brugen af FBI og Justitsministeriet til at overvåge, spionere mod og sammensværge sig mod Trump var ulovlig. Nunes sagde, der ikke var nogen paragrafer der regulerede dette, fordi lovgiverne ikke havde kunnet forestille sig statens organer blive brugt i en politisk kamp på denne måde.

Selv en veteran som senator Chuck Grassley tweetede at den Dybe Stat viser sin magt.

Nogle republikanere presser på for, at gruppen snart skal komme til en konklusion. Tidligere denne uge sagde formanden for Senatets finansudvalg, Chuck Grassley, at det var “sørgeligt”, at rigsadvokat Bill Barr og Durham kunne vente til efter valgdagen med at indlede retsforfølgelser.

“@realDonaldTrump #CommonSense 

HVIS INGEN RETSLIGE SKRIDT TAGES FØR EFTER VALGET, “sørgeligt”, “sørgeligt”, bare tænk på Flynn/ Mueller rigsretssagen. Den Dybe Stat er så dyb, at ppl slipper afsted med politiske forbrydelser. Durham burde producere nogle frugter af sit arbejde [sic],” tweetede Grassley.

Loyaliteten til systemet og institutionerne er større end til vælgerne og principperne. Det finder vælgerne sig ikke i. De ser retsstaten undergravet omkring sig hver eneste dag.

Barr teases Friday ‘development’ in Durham probe, says investigation won’t be ‘dictated to’ by election

Trump lays down gauntlet for Barr on Durham probe: Either ‘greatest attorney general’ or ‘average guy’

Trump lays down gauntlet for Barr on Durham probe: Either ‘greatest attorney general’ or ‘average guy’

ANNONSE