Kommentar

Trump overvandt ”Russia collusion”. Nu står han overfor en endnu større modstander: valgsvindel. Måden justitsministeriet og FBI opfører sig på, øger mistanken. Trump viser i sit første interview at han kommer til at stille dem til ansvar. Deres tavshed taler imod dem.

Donald Trump sagde ret ud at han undrer sig over hvor justitsministeriet og FBI er, når landet oplever den største valgsvindel i sin historie. Disse to institutioner burde være de første til at tjekke de vidneforklaringer, som er kommet. Men de er forsvundet, sagde Trump.

”Man skulle tro, at hvis du er indenfor FBI eller Justitsministeriet, er dette den største sag, du ville kunne undersøge,” sagde Trump. “Hvor er de? Jeg har ikke set noget. ”

ANNONSE

”De fortsætter bare, og de går videre til den næste præsident,” fortsatte han.

Trump har intet at tabe på at være direkte, og han vil fortsætte med at være det, vel vidende om at det tærer på tilliden til disse institutioner. Særlig justitsminister William Barr har været fraværende helt siden i sommer. Han lovede at specialefterforsker John Durham ville levere sin rapport ret efter Labour Day. Men intet skete. Han er kun kommet med en meget forbeholden melding om valgfusk. Barr er gået AWOL –smuttet uden tilladelse.

Blandt Trumps vælgere er det få som venter sig noget af Christopher Wray. Han har saboteret Trump siden han tiltrådte, og det er bare blevet værre frem mod valget. FBI sad inde med Hunter Bidens laptop i syv måneder uden at foretage sig noget. Trump har grund til at være forbandet vred.

Hvor er Durham?

Jeg spørger, ser de [DOJ og FBI] på det? Alle siger, ‘Ja, de ser på det, ‘ “sagde Trump søndag. “Se, hvor er de [tidligere FBI-direktør James] Comey Comey, [tidligere FBI-viceadministrerende direktør Andrew] McCabe McCabe og alle disse andre mennesker?”

”De løj for kongressen, de løj, de lækkede, de spionerede mod vores kampagne,” tilføjede han og henviste til den ”russiske undersøgelse” Russia probe.

Han spurgte videre: ”Hvor er de henne med alt dette? Og hvad skete der med [U.S. statsadvokat John] Durham? Hvor er Durham? ”

Bitterheden mod systemet har bygget sig op hos Trump-vælgerne. De har fået demonstreret at der er to retsstandarder i USA: én for Demokrater og én for Trump-Republikanere. De førstnævnte kan gøre hvad de vil, de andre bliver udspioneret, overvåget og lagt fælder for, og mange af vælgerne vil derfor tro at valget var et tilsvarende ”setup”. The fix was in.

Hvis vælgerne skulle have haft tiltro til systemet, måtte justitsminister Barr have taget et opgør med Obama-administrationen. Dygtige journalister og kongresrepræsentanter har gravet nok frem til at folk som vil vide, ved. Det at Republikanerne ikke klarede at tage et sådan opgør, er for Trump-vælgerne et bevis på at partiet er fuldt af forrædere og landssvigere som løber magtens ærinde, og ikke republikkens. Der er sket en patriotisk fornyelse under Trump som ikke lader sig standse. Overbevisning om valgfusk vil bare fyre op under den.

Dominion

Trump får ingen hjælp hverken fra FBI, justitsministeriet eller medier som Fox News når det gælder de mest alvorlige anklager om valgfusk: valgmaskinerne til Dominion Voting Systems.

Det burde vært en smal sag at få tjekket oplysningerne om at selskabet og maskinerne blev udviklet i Venezuela og er brugt til at vinde valget for Hugo Chavez. De dementier, som er kommet fra selskabet, er helt summariske og uden værdi. Mindre netsteder har gravet historien frem, og når disse artikler deles, bliver de blokeret af Big Tech.

Det er sådan det ser ud i korrupte stater: glat facade og ingen kommentar.

Men Trump giver sig ikke

En betydelig andel amerikanere – nær halvparten af dem som stemte – kender stanken af noget råddent. Nogen ved, men siger ingenting. De som burde have sagt noget, som justitsministeren, siger ingenting. Det er ikke beroligende.

”Alt, hvad jeg kan sige, er, at jeg ikke har hørt noget, med alt det bedrageri, der har fundet sted, er ingen kommet til mig og har sagt:” Åh, FBI har nappet noget, du kender de mennesker, der spiller dette spil. FBI ser på Dominion, ‘som ingen ikke engang ved, hvor er baseret, og som ingen ikke engang ved, hvor stemmerne tælles op. ”

”Det, vi i virkeligheden har at gøre med her og hvor der hele tiden kommer mere for dagen, er den massive indflydelse fra kommunistiske penge gennem Venezuela, Cuba og sandsynligvis Kina i indblandingen i vores valg her i USA,” sagde Powell.

Disse påstande er så alvorlige at de ikke vil forsvinde hvis de ikke afkræftes på en troværdig måde. Den tavshed, som FBI og justitsministeriet har lagt for dagen, øger mistænksomheden for hver dag som går, og nu har Trump sat ord på den.

Trump overvandt  Russia collusion. Nu har han fået en endnu større modstander: valgsvindel med udenlandske bagmænd.

Disse påstande vil fortsætte med at undergrave tilliden til myndighederne, og hvis Trumps vælgere ikke får et svar de føler de kan have tillid til, vil den splittelse, som har eksisteret i fire år, blive endnu dybere. Folk finder sig ikke i at deres stemme bliver annulleret. Trump kommer ikke til at nøle med at bruge dette for fuld kraft.

 

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE

Mest læst