Kommentar

Donald Trump tweetede i nat at han har givet ordre om at alle dokumenter vedrørende påstande om at hans kampagne samarbejdede med Putin skal frigives ucensureret. Det er to år siden Sean Hannity sagde at præsidenten har fuldmagt til at nedgradere hvad han vil. Han ventede til en måned før valget. Trump gav justitsminister William Barr en sådan fuldmagt i 2019, men ikke meget er sket.

Det kan se ud som om Trump har kommet ud af sygehuset med en ny energi og kamplyst og vil sætte skabet på plads en gang for alle.

Trump videresendte en tweet fra gravejournalist Paul Sperry som har været en af dem, som har fulgt afsløringerne tættest. Den amerikanske administration har de sidste tre år også lækket til Trumps fordel. En del har træneret alle henvendelser om udlevering af dokumenter, andre har lækket nok til at man vidste at de var der. Nu siger præsidenten at de skal ud. Amerikanerne skal få sandheden at vide før de går til stemmeurnerne. Dvs. mange har allerede stemt. Vedtagelsen kommer lovlig sent. Men det kan påvirke debatten. Der kan blive en pris at betale for de anti-Trump-medier som nægter at omtale dokumenterne. Det kan også blive ubehageligt for Joe Biden hvis han affejer alt. Der er nu bunker med dokumenter som modsiger et sådant dementi. Spørgsmålet bliver ikke om Biden vidste, men hvornår.

Trump authorizes declassification of all Russia collusion, Hillary Clinton email probe documents’I have fully authorized the total Declassification of any & all documents,’ Trump tweeted

 

CIA fik vide at russerne vidste at Hillary planlagde at sætte ut rygter om at Trump samarbejdede med russerne. De ville at FBI skulle granske dette, ikke mindst for at se om russerne brugte denne viden til at plante desinformation gennem Hillarys kampagne. Det var derfor Obama blev informeret, sagen havde en national sikkerhedsside.

ANNONSE

Da tidligere FBI-chef James Comey vidnede i Kongressen sidste uge sagde han, at der ikke ringede nogen klokker hos ham. Han huskede ingenting. Det var hans standardsvar.

Paul Sperry siger forklaringen på det er at FBI ikke efterforskede for at se om russerne foret Hillarys sværte kampagne. De bidrog aktivt til den. Dette er det mest kriminelle af alt. Hvis FBI aktivt samarbejdede for at sprede et rygte hvor Putin havde en fod indenfor, har FBI kompromitteret sig selv.

Føderale efterforskere, som generalinspektør Michael Horowitz, har anbefalet at James Comey bliver tiltalt. Det samme er sket med hans næstkommanderende Andrew McCabe som blev taget i at lyve under ed flere gange. Men justitsdepartementet har afslået at tiltale dem. Det har i virkeligheden givet dem immunitet. Derfor kunne Comey sidde under ed sidste uge og lyve senatorerne lige op i ansigtet. Han vidste at det ikke ville få konsekvenser.

Denne immunitet for de største skurke i amerikansk historie kaster også skygger over justitsminister William Barr og hans specialefterforsker John Durham. Barr lovede at rydde op, og vælgerne skulle få sandheden at vide i god tid før valget. Det er ikke sket. Nu må præsidenten selv gribe ind, ved hjælp af Director of National Intelligence, John Ratcliffe.

Der er ikke tvivl om hvem Trump adresserer når han skriver at han nedgraderede dokumenterne for længe siden. Men ingenting skete. Ordren blev saboteret.

“All Russia Hoax Scandal information was Declassified by me long ago,” Trump tweeted. “Unfortunately for our Country, people have acted very slowly, especially since it is perhaps the biggest political crime in the history of our Country.”

He added: “Act!!!”

Trump gav i 2019 justitsminister Barr autoritet til at nedgradere alle dokumenter knyttet til Rusland-skandalen.

Last year, the president gave Attorney General Bill Barr authority to declassify any documents related to surveillance of the Trump campaign in 2016. Trump, at the time, also ordered members of the intelligence community to cooperate with Barr’s probe.

Efterretningstjenesterne – der er 17 af dem – fik ordre om at samarbejde. Men det modsatte skete. Særlig to chefer har blokeret: CIA-chef Gina Haspel og FBI-chef Christopher Wray. Haspel beskytter sig selv. Hun var CIA’s stationschef i London i 2016, da briterne blev mobiliseret til at spionere mod Trump, fordi de amerikanske spiontjenester ikke har lov til at operere og spionere på amerikansk jord. Wray beskytter FBI.

Bureaukratiets ledere viser at de beskytter institutionerne fremfor præsidenten. Dermed ofrer de demokratiet. De beskytter korrupte tjenestemænd. Konsekvensen indadtil er at de belønner tjenestemænd som har brugt embedet politisk. Det kan få store konsekvenser for Amerikas fremtid. Faktisk er det det argument mange bruger når de har engageret sig så intenst i denne sag: Hvis der ikke bliver ryddet op kommer dette til at ske igen. Hvis korrupte ledere kan bruge verdens mægtigste efterretningstjenester til at bestemme udfaldet af et valg, er USA ikke længere noget demokrati.

Magtbrynde

Magtspillet er i højeste grad en del af valgkampen: Demokraterne har brugt sine positioner i Kongressen til at blokkere information, vildlede og manipulere og unddrage afslørende dokumenter som ville have fældet dem. Det er hvad amerikanerne kalder ”partisanship” taget til sin ekstreme yderlighed.

Dokumentet Ratcliffe frigav sidst uge, som viste at CIA var blevet klar over at Hillary planlagde at køre en sværte kampagne mod Trump, var noget Senatet vidste om. Tidligere i år frigav efterretnings komiteen i Senatet en rapport på 1.000 sider af granskning om Russiagate. Men dette dokument var ikke med.

-Alle som deltog i høringen med Comey sidst uge var klar over eksistensen af dette dokument og at det var holdt udenfor, sagde Devin Nunes (R-CA) tirsdag.

Kongressen bliver dermed del af korruptionen. Den folkevalgte forsamling bryder dermed en af sine mest fundamentale opgaver: At være vagthund overfor den udøvende magt.

Det er her Trump træder ind. Han ved at Kongressen ved og ikke gør noget. Selv Lindsey Graham, leder af justitskomiteen, spiller et dobbeltspil. Han kunne have væltet spillet. Nu må Trump gøre det selv fordi han kan stole på Ratcliffe.

“Today, at the direction of President Trump, I declassified additional documents relevant to ongoing Congressional oversight and investigative activities,” Ratcliffe said in a statement to Fox News Tuesday.

USA’s krise

USA’s krise er at magtfordelingsprincippet ikke fungerer. Når den lovgivende forsamling ikke længere kontrollerer den udøvende magt som FBI, justisdepartementet og CIA er en del af, indtræder en lammelse. Blodomløbet standser.

Det bliver helt akut når store dele af medierne er aktive medspillere med konspirationen mod Trump. Anti-Trump-medierne har været aktive medspillere. Aviser som New York Times og Washington Post har aktivt spredt løgne og samarbejdet med korrupte statsadvokater og embedsmænd. Men denne story er så stor at den har vækket interessen og appetitten hos ægte journalister som John Solomon. De har gravet og de har kunnet præsentere deres afsløringer hos Tucker Carlson, Sean Hannity, Laura Ingraham og Lou Dobbs som er mainstream på konservativ side. Under dem er en underskov af andre netaviser med gode kilder ind i statsadministrationen, som thefederalist.comwashingtonexaminer.comdailycaller.comdailywire.comgatewaypundit.comjustthenews.comtheepochtimes.com og brugen af videopodcaster er eksploderet. Informationssamfundet viser sin styrke, men det kræver at der er mennesker derude som har motiv, vilje og energi til at følge med. Det har USA. Men har Europa? I Norge er det bare Document af medier som har fulgt denne skandale tæt. De statsstøttede medier bakker Obama og Demokraterne 100 procent og er fast bestemt på at sandheden er en konspirationsteori.

Sådan har også denne skandale store konsekvenser for den norske offentlighed. De største hadere er dem, der anklager andre for at hade.

 

Bestil Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE