Kopierede/fra hoften

 

BT.dk, Jeppe Elkjær Andersen, 27. november 2020: “Trump hånes på nettet…

 

Torsdag afholdt Donald Trump et pressemøde i Det Hvide Hus, og det er nok så interessant, nu hvor kommentariatet i en lille måned har talt om det igangværende statskup. Her fortalte Trump, at han naturligvis ville overlade Det Hvide Hus til Biden, såfremt Valgmandskollegiet vælger ham. Kommentaren faldt i naturlig forlængelse af en Twitterbesked dagen forinden, hvori han pointerede at man følger ‘initial protocols’. “Der bliver alligevel ikke borgerkrig…”, skrev Naser Khader på Facebook, og blev ædt levende af Twitterlands ‘fencewalkere’.

Jeg har ikke kunne finde en eneste artikel på BT eller BT.dk om Trumps ord under pressemødet, men BT ved godt den fandt sted. Overskriften blev: Trump hånes på nettet… Da pressemødet officielt var en Thanksgiving-telekonference henvendt til militæret, foregik det ikke som normalt i Det Ovale Værelse. Bordet var mindre end det sædvanlige. Twitterland flippede, BT fik sin vinkel. Det koster i år danskerne 17,3 mio. skattekroner

Q: So, if the Electoral College does elect President-Elect Joe Biden, are you not going to leave this building?

Donald Trump, POTUS: Just so you — certainly, I will. Certainly, I will. And you know that. But I think that there will be a lot of things happening between now and the 20th of January. A lot of things.

“Lederen af den frie verden og af landet, der står som demokratiets vogter, kaster nu om sig med konspirationsteorier og grundløse anklager. Det er så milevidt fra demokratiets grundregler, og er vel ikke langt fra at kunne betragtes som forsøg på et statskup.” (Jan Schouby, Århus Stiftstidende, 4. november 2020)

ANNONSE

“Med militær præcision slog han til lige på det tidspunkt, hvor sejrspilen forsigtigt pegede på ham selv. Deklarerede sejr og erklærede, at han ville bede USA’s højesteret om at stoppe optællingen af de resterende stemmer. Komplet vanvittigt og svært at beskrive som andet end et ønske om at begå et regulært statskup.” (Christine Egelund, JP.dk, 5. november 2020)

“Men der er Ingen sump i Danmark, sammenlignet med USA, hvor penge og politik er sovset sammen, og der lige nu nærmest pågår et statskup…” (Kristian Madsen, Politiken, Twitter, 22. november 2020)

I dette repetitionskursus i statskup kan vi læse, at Goebbels målbevidst – og med stor succes – sigtede på at bringe det værste frem i tyskerne, mens Roosevelt omvendt bestræbte sig på at bringe det bedste frem i sine landsmænd. Bodanis omtaler ikke Trump, men hvert eneste trin på Goebbels himmelstige har sit præcise modsvar i Trumps regimente af løgn.” (Peter Wivel, Politiken, 23. november 2020)

“Det fyger med beskyldninger om snigende statskup og massive forfalskninger efter USA’s valg. Nogle mener, situationen minder om Tyskland i 1920’erne… En desperat præsident gør klar til et statskup for at forbigå valgets utvetydige vinder.” (Poul Funder Larsen, Jyllands-Posten, 23. november 2020)

ANNONSE