Kopierede/fra hoften

www.asgeraamund.dk

Ved midnat den 3. november 2020 var der god stemning ved valgfesten i Det Hvide Hus. Præsident Trump lå til en klar valgsejr i de afgørende delstater. Det er erfaringen fra alle ærlige parlamentsvalg i hele verden, at den kandidat, der ligger i klar førerposition ved midnatstide, bliver også den endelige vinder. Men ud på natten skete der noget uventet. Lastbil efter lastbil aflæssede laviner af brevstemmer foran valgstederne i de delstater (Swing States), der erfaringsmæssigt afgør et præsidentvalg. Og da stemmerne ud på morgenen var talt op, havde billedet skiftet totalt. Donald Trump havde tabt, og den demente Joe Biden, der hele valgkampen havde skjult sig i sin kælder, havde vundet. Amerikanske og internationale medier erklærede omgående, at dette præsidentvalg havde været det mest fair og retfærdige nogensinde. Trump og hans støtter påstod, at der var massiv valgsvindel organiseret af Demokraterne, medierne og embedsværket, og der står sagen endnu to år efter valget. Der er næppe tvivl om, at der var manipulation og valgsvindel til fordel for Joe Biden, men der kommer nok til at gå en del år, før en uvildig historisk undersøgelse klarlægger, om ulovlighederne var omfattende nok til at ændre valgets resultat.

Det har desværre vist sig, at Donald Trump ikke har kunnet lægge denne bitre skuffelse bag sig og komme videre med planerne om at genvinde magten ved næste præsidentvalg i 2024. Nederlaget til Biden er blevet et traume for den tidligere præsident, der stort set ikke taler om andet end den omfattende sammensværgelse, der uretfærdigt og forfatningsstridigt styrtede ham fra magten. Trump ligner i dag ikke en frisk og dynamisk præsidentkandidat, der er klar til revanche og sejr. Han er blevet en mand med en sag, der nu har ført ham på vildspor. Hvis han ville, sidder han ellers med alle kort på hånden.

Donald Trump præsterede i sin præsidentperiode er række reformer, der forbedrede landets og borgernes økonomi og sikkerhed, mens Joe Biden med afstand er den ringeste præsident i USA’s historie. Præsident Trumps omfattende reformer og succesrige politik blev omgående og effektivt mørkelagt i de amerikanske medier og af Demokraterne. Også danske medier fulgte trop og lagde sig lydigt i kølvandet på CNN, New York Times og Washington Post.

ANNONSE

Vi fik således ikke at vide, at USA’s BNP, der under hele Obamas regeringsperiode lå og hakkede på et lavt niveau omkring 1,5 procent (ligesom det danske), blev styrket under Trump og nåede i 2019 op på hele 4 procent. Dette blev skabt gennem en omfattende skattereform, en afbureaukratisering af mulighederne for at etablere og drive virksomhed og en genforhandling af handelstraktaterne med USA’s største handelspartnere, som er Mexico og Canada.

Danske medier løj, fordrejede og fortiede disse banebrydende reformer, der skabte den højeste beskæftigelse nogen sinde blandt sorte, latino-amerikanere og kvinder. Den almindelige amerikanske lønmodtagerfamilie havde i 2020 en væsentlige højere disponibel indkomst end i 2016. Trumps reformer gjorde USA uafhængig af udenlandsk energi, ligesom han fik sat en stopper for den massive illegale indvandring over grænsen til Mexico.

Abraham-aftalen mellem Israel og de sunni-muslimske Golfstater var også Trumps værk og også en fængselsreform, der sikrede tidlig løsladelse af ikke -voldelige indsatte, som ligeledes fik adgang til en faglig uddannelse under afsoningen. Ikke et ord om alt dette til den danske offentlighed.

Omvendt fik præsident Biden omgående standset USA’s energiuafhængighed. Han stod i spidsen for USA’s skændige og ydmygende flugt fra Afghanistan. Biden startede en forrygende inflation, der forarmede millioner af familier i landet. ” Eat or heat!”, hedder det nu. Altså vil du have mad eller varme i huset. Der er ikke mere råd til begge dele. Det vurderes, at 3 millioner illegale migranter krydser grænsen til USA i år. USA er således ikke en suveræn nation, men er blevet et åbent landskab, hvor enhver kan slå sig ned.

Hvis Donald Trump vil være Præsident igen, skal han først og fremmest lægge sine valgtraumer bag sig én gang for alle. Dernæst skal han prale – og det er han jo god til – af sine glimrende politiske resultater i de fire år, han var præsident. Og han skal uophørlig opremse Præsident Bidens katastrofale dispositioner, der har styrtet landet i ulykke. Endelig skal han præsentere det reformprogram, han vil sætte i værk, hvis han genvinder magten i 2024.

Alt det kan dog meget vel være forgæves. Den moderne amerikanske, unge vælger er ikke interesseret i hverken i sin egen eller landets økonomi, sikkerhed og velfærd. Det vigtigste for de unge amerikanere er at demonstrere deres hellighed, at man har de rigtige værdier, som er en omskrivning af USA’s historie, en kamp mod hvide mænds dominans, en støtte til apartheidbevægelsen BLM og flydende kønsidentitet for alle samt retten til abort frem til fødselstidspunktet, had til Israel og censur af borgerlige synspunkter.

Det nylige midtvejsvalg viste tydeligt, at vælgerne ikke ønskede at straffe den nuværende præsident for hans systematiske ødelæggelse af det amerikanske samfund. Vi skal nok forberede os på, at vi i 2024 får en periode til med den dybt formørkede Joe Biden. Hvis det sker, er der ingen grund til at have medlidenhed med amerikanerne. De havde et dødsønske. Og det fik de opfyldt.

12. december 2022.

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet