Kopierede/fra hoften

Randers Amts Avis’ Axel Præstmark hylder på lederpladsen Føtex på Mariagervej, for ikke at give efter for 62-årige Bjarke Larsens modstand mod at blive hjulpet af en 16-årig hijabklædte somalier. Herunder en gennemgang af sagen ved avisens webredaktør Fakri Aldin Koleilat, sakset fra Fyens.dk – Køb af cowboybukser i Føtex blev til en tvist om hovedbeklædning.

“Da de når helt frem til Bjarne Larsen, og hjælpen bliver præsenteret for ham, går det hele imidlertid i stå i noget, der føles som meget lang tid. Hele tiden kigger de på hinanden.

– Nej!, udbryder han så. …

I Indonesien overlevede civilingeniøren med nød og næppe et attentat, der sandsynligvis var gennemført af islamister, da han rejste med den danske ambassadør fra Indien, ligesom mødet med ekstreme udøvere af den muslimske trosretning angiveligt er endt fatalt for flere i hans netværk.

Derfor føler han med egne ord ‘ubehag’ ved at blive ekspederet af personale, der ved hjælp af påklædningen er med til at fremme enhver religion eller trosretning.

– Man kan godt sige, at jeg nok er en smule belastet på den konto, erkender Bjarne Larsen.

– Så da de kommer anstigende med én med tørklæde, siger jeg til dem, om det ikke er muligt, at en af de to andre kunne hjælpe mig i stedet for. Men det siger de nej til. Hvis ikke, jeg kunne acceptere at blive betjent af en med tørklæde, så kunne jeg bare gå igen, husker han. …

– Jeg vil bare gerne ekspederes neutralt, og jeg ønsker ikke at blive påduttet nogen religion, når jeg kommer som kunde i Føtex. Det kan jeg ikke være den eneste, der mener, siger Bjarne Larsen, der havde håbet på mere forståelse fra varehuschef Rolf Hansen.”

ANNONSE