Nyt

Torsdag har lobbyorganisationen Mellemfolkeligt Samvirke indkaldt til demonstration på Rådhuspladsen hvor de vil afholde det de kalder en gratis koncert i solidaritet med dem de mener som bliver “udsat for hadtale og trusler”

Blandt de medvirkende er kendte folk fra den venstreorienterede scene som Annisette (Koppel), Marie Carmen Koppel og personer med indvandrebaggrund som Isam B, Wafande og Pharfar.

Kira Skov vil også optræde.

“Jeg vil gerne bidrage til at sende et tydeligt signal om, at vi er mange, der ønsker et mangfoldigt land. Hvor folk af anden etnisk baggrund, andre kulturer og trosretninger er noget, der gør Danmark stærkere. Jeg forstår ikke den der frygt for, at det fremmede får os til at miste vores identitet. Vores land har jo altid udviklet sig” udtaler Kira Skov til avisen Berlingske.

Hun oplyser ikke hvorfor hun mener islam gør Danmark stærkere.

Den stærkt venstreorienterede forbundsformand Mona Striib fra FOA siger i en pressemeddelelse at:

“»Vi oplever desværre en undertone af racisme i debatten og i den praktiske politik i Danmark. Den er tydelig, hvis man bare følger lidt med på de sociale medier. Den er også tydelig på det politiske niveau, hvor vi ser tiltag som det såkaldte paradigmeskifte, hvor det skal være lettere at inddrage opholdstilladelser og at hjemsende mennesker, der ellers hver dag bidrager til det danske samfund. Vores medlemmer er blandt dem, der oplever denne racisme i praksis. Det er nødvendigt, at vi siger fra over for racisme i alle dens former, derfor er FOA også med, når Mellemfolkeligt Samvirke holder koncert mod racisme,« siger FOA-formand Mona Striib.”

Til avisen siger generalsekretæren for Mellemfolkeligt Samvirke Tim White man “nødvendigvis ikke racist hvis man støtter regeringens paradigmeskifte:

“»Nej, ikke nødvendigvis. Men paradigmeskiftet betyder blandt andet, at hver flygtningefamilie får 2.000 kroner mindre om måneden, en ydelse som Institut for Menneskerettigheder i forvejen har betegnet som værende på kanten af Grundloven. Her betyder paradigmeskiftet helt konkret, at mange af dem, der kommer under fattigdomsgrænsen, har en anden etnisk baggrund end dansk,« siger Tim Whyte.”

Koncerten starter klokken 17.00.

Berlingske – “Kira Skov gør front mod racisme: Et Danmark med flere trosretninger gør os stærkere”

ANNONSE