Nyt

En af fredagens større historier er sagen om en kunde i Føtex der ikke ville lade sig betjene af en muslimsk klædt ansat med tørklæde.

Sagen stammer fra Randers og kom i de landsdækkende medier da den migrant- og islamvenlige Thomad Haarder torsdag framede sagen på Ekstra Bladets Nationen og hvor man udstillede kunden som en bondsk ældre mand der ikke var fulgt med tiden.

“- Jeg kan kun sige, at så må han finde et andet sted at handle.

– Jeg er mere ked af, at hun blev ked af det.

– Der (skal) ikke komme nogen ind og overfuse nogen af mine medarbejdere.

– Så vil jeg hellere undvære Bjarne som kunde.

Ekstra Bladet – Nationen – Vil ikke betjenes af tørklæde-pige: Nu vil Føtex ikke have Bjarne som kunde

Teksten skrevet af Thomas Haarder er åbenbart rettet mod muslimer da der følger en afstemning hvor der spørges til hvordan læseren vil forholde sig til sit tørklæde.

Hvad ville du gøre, hvis en arbejdsgiver ville give dig et job – hvis bare du gik uden tørklæde?

Fredag følges op med en henvisning til en leder i den lokale avis hvor der gives fuld støtte til muslimen og at Danmark skal undekaste sig islam og ja – uden islam og muslimer kan Danmark ikke overleve og vi vil alle islam og det lederen kalder ‘integration’.

– Hvis vi blander os og vil bestemme den slags, så får vi aldrig den integration, som vi ønsker os – og i øvrigt er dybt afhængige af.

– Vi får i stedet et samfund, hvor vi graver grøfterne endnu dybere og endnu farligere, end de er allerede.

– Vågn op, 62-årige Føtex-kunde.

– Du lever i et nutidigt, multietnisk, multikulturelt, internationalt verdenssamfund, hvor det ikke er Føtex-kunder, der bestemmer, hvilken hovedbeklædning ekspedienter må bære.

Ekstra Bladet – Nationen – Chefredaktør til tørklæde-hidsige Bjarne: Du lever i et multikulturelt samfund

I 2001 var det helt anderledes. Dansk Supermarked og Føtex var under AP Møller og da var ikke muslimerne der bestemte. I 2005 vandt de en sag i Højesteret da de havde afvist en ansøger der ville gå med tørklæde i arbejdstiden,

ANNONSE

Dansk Supermarked har vundet en sag om retten til at bære tørklæder i arbejdstiden. Supermarkedskæden må gerne forbyde ansatte at bære religiøse tørklæder på jobbet, fastslår Højesteret i en principiel dom.

Dansk Supermarked – Højesteret: Føtex må gerne forbyde tørklæder

ANNONSE