Kopierede/fra hoften

Brabrand Ulu Cami, Sintrupvej, Århus V, 2019

Jeg har tidligere blogget om SFU-formand Sofie Lippert, der er træt af ‘ældre hvide mænd, og drømmer om at ‘knuse kapitalismen og smadre patriarkatet’. Tirsdag var hun i debat med Kristian Laustsen (VU) og Mikkel Bjørn Sørensen (NBU) på Radio LOUD. Socialisten og globalister stod her skulder ved skulder for islamisk bønnekald. Jeg citerer VU’eren i overskriften, men Lippert var ligeså langt fra skiven. Debatten kan høres på Youtube.

Sofie Lippert, SFU: … Jeg er meget enig med Kristian. Som jeg nævnte før, så var mit yndlings-storcenter City Vest, og jeg er vokset op lige ved siden af Gellerup. I en forstad der hedder Åbyhøj, og jeg har hele min barndom hørt kirkeklokkerne kl. seks, og så løbet ind når man har leget, så skulle man se børnetime. Om det havde været et muslimsk bønnekald eller en kirkeklokke, det tror jeg ikke havde gjort den store forskel, for det handler om børnetime. Jeg synes ikke vi har et kæmpeproblem i lyde i det offentlige rum, uagtet at det har religiøse konnotationer for nogen. Jeg synes ikke der går noget af mig af at høre et bønnekald. … Hvis der er efterspørgsel på det. Hvis det er en masse muslimer, som gerne vil have at der er bønnekald i deres lokalområde, ‘Go for it’, ligesom der er masse som synes det er fedt at Åbyhøj kirke ringer kl. 18 – så ‘Go for it’.

Kristian Laustsen (VU): Jeg har ikke personligt noget problem med en friluftskoncert af muslimer, eller en friluftsgudstjeneste af muslimer, og på samme måde ser jeg det her som et enkelt tilfælde. … Selvfølgelig mener jeg at der skal være plads til religiøse arrangementer i det offentlige rum, så længe at man har fået en tilladelse. Det skal det være for kristne, og det skal det være for alle andre trosretninger.

Sofie Lippert: … og derfor synes jeg at vi skal lade være med at antage det værste om folk. Vi skal lade være med at antage, når nogen har lyst til at kalde til bøn eller spille noget musik med religiøse konnotationer. Altså lad os lade være med at antage, at det er fordi de nu pludselig vil have et kalifat – det tror jeg de færreste, nej – det ved jeg at de færreste muslimer i Danmark har lyst til. … At forbyde ting bare fordi det har noget med Islam at gøre, fordi der er nogle ekstremister, og nogle der har nogle trælse antidemokratiske værdier. Det synes jeg er helt absurd. Vi bliver nødt til at lade være med at tale som om det er flertallet af muslimer.

Kristian Laustsen: Mikkel, ja eller nej – støtter du Rasmus Paludans ret til at demonstrere? Hvorfor kan du så ikke støtte muslimers ret til at holde friluftsgudstjeneste eller lave noget. Det er jo sindssygt. … Man kan også kalde det Rasmus Paludan udgalder (sic) for en religion. … Det her det handler jo bare om man tillader folk at tro. Om man tillader folk at leve.

ANNONSE