Nyt

Der går næsten ikke en dag uden nyheder fra Sverige med stor underholdningsværdi! Næppe er vi kommet os over sagen med kamelcentret i Gøteborg før endnu et entreprenant forslag ser dagens lys. I august sidste år ville myndighederne have, at man skulle leje sit sommerhus ud til flygtninge. Eller rettere: De nyankomne, som de foretrækker at benævne dem. Med så mange nyankomne så måtte det nye idéer til. For man havde jo ikke boliger til alle disse mennesker, som pludselig dukkede op. Sådan går det nemlig, når man vil tage imod hele verden.

Sommerhusejere og villaejere fik derfor brev fra Norrtälje kommune. Kommunen søgte boliger og håbede, at folk ville leje deres sommerhuse ud i vintermånederne. Kommunen havde mange asylsøgere at skaffe tage over hovedet, og man var ved at løbe tør for boliger.

Kommunen ønskede dog ikke selv at stå som udlejer. På ingen måde! Den insisterede på, at sommerhusejerne selv skulle udfærdige lejekontrakter med de nyankomne. Kommunen ville ikke en gang fastsætte huslejen. En drøm for dem, der vil presse lejen mest muligt i vejret med henblik på fortjeneste

ANNONSE

Og nu er turen altså kommet til villaejere med æblehaver. De bliver tilbudt at bygge «minivillaer» på 25 kvm i deres haver for at huse de nyankomne. Villaejerne skal åbne arme og havelåger:

Att bygga temporära bostäder till nyanlända i Göteborg har visat sig lättare sagt än gjort och fortfarande är inte en enda färdigställd. Nu är politikernas nya hopp att villaägare ska öppna sina armar och bygga attefallshus på gården, minivillor på 25 kvadrat.

Sådan tænker at det skal se ud: Pænt og nydeligt. Lidt Ikea.

Problemet med dette minivilla-forslag er, at det allerede er realiseret i stor stil et andet sted. I Storbritannien. Ikke helt så lovligt, ganske vist, men meget udbredt. Det er især indvandrere, der har fundet en nebengeschäft ved at indlogere andre – ofte illegale – indvandrere. Beds in sheds kaldes det der. Men der er ikke tale om noget villabyggeri i æblehaven. I stedet har man ombygget garager og værksteder.

Beds in sheds afslører af varmen fra de uisolerede garager.  

I én enkelt gade i Hounslow anslog myndighederne, at 1000 indvandrere boede i ombyggede garager og udhuse i haverne . Alle de illegale migranter som er stuvet sammen i disse områder har skabt et enormt press på de offentlige velfærdsordninger. For adressen er jo selvsagt hovedhuset. Og data samkøres ikke mellem forvaltningerne i landet, hvor man ikke har personnummer. Det er som skabt til at gemme sig i. Ikke sært at de slås for at komme ombord i trailerne i Calais.

Hello? Anyone home? Ja, hvor troede de at alle de illegale migranter ellers boede?

Andre foretrækker en lidt mere tilbagetrukken tilværelse.

Der har længe været boligkrise i Sverige på grund af alle de nyankomne. Men hvad nu. hvis befolkningen i Gøteborg ikke vil bygge asylhuse i haven?  Gøteborgdirekt spørger hvad plan B så er:

Vad är planen om inga privatpersoner nappar på att bygga attefallshus eller hyra ut lägenheter?

– Då måste vi använda vårt bostadspolitiska verktyg som är vår egen allmännytta.

«Bostadspolitiska verktyg som är vår egen allmännytta». Det lyder ærligt talt som lidt af en trussel. Held og lykke med det.

Aftonbladet  Gøteborgdirekt

 

 

ANNONSE

2 svar til “De svenske myndigheder opfordrer villaejere til at bygge mini-villaer til migranter i baghaven”

 1. KnudMadsen siger:

  Den skal vi vist ikke give svensken hele æren af. Vi er vist meget godt med her i landet: http://www.2plus1.dk/projekter/venligbolig/
  Spørgsmålet er så, om der overhovedet er opført en eneste?
  Selv om jeg har rigelig med plads, skal jeg ikke have opført noget som helst, OVERHOVEDET!
  Lortet skal bare strittes UD!

 2. The Lying Press siger:

  Det er ikke nødvendigt at opføre ekstra boliger til de muhamedanske migranter. Man kan finde masser af ledige værelser i husene hos “de kendte” som jo er fanebærere for den muhamedanske masseindvandring: https://www.youtube.com/watch?v=jHnjlQC6Puw