Nyt

Tilstrømningen af migranter var mere end Hultsfred kommune kunne magte. Løsningen blev at smække pengekassen i; nytilkomne migranter får ingen penge i mindst 6 måneder.

Budskabet er klart: Indvandrere er ikke længere velkomne i kommunen.

Det måtte jo ske før eller siden: At en svensk kommune fik åndenød af strømmen af indvandrere. Så vidt vides er det første gang en kommune har tyet til så drastiske tiltag som det Hultsfred gør nu.

Kommunen er blandt dem,som har taget imod flest flygtninge i Sverige, og det sier ikke så lidt. Men nu er det slut. Kort før jul var der ikke mere plads i herberget. Modtagecentret blev lukket.

Efter at lederen af modtagecentret havde berettet, at hans medarbejdere var var presset til bristepunktet, besluttede socialchefen Ann-Gret Silén at lukke hele modtagelsen, skriver Dagens Nyheter.

Stopper alle ydelser

Kommunen stopper også alle sociale ydelser til nyankomne indvandrere i det som må kaldes et desperat forsøg på at stoppe strømmen af migranter. De som alligevel kunne finde på at bosætte sig i Hultsfred får et brev fra kommunen. Der står det kort fortalt, at de er uønskede:

ANNONSE

«Vi rekommenderar att du söker dig till någon av Sveriges 289 andra kommuner.»

Brevet er skrevet på svensk, engelsk og arabisk.

Dem som på trods af for denne tydelige besked flytter til byen, får ingen bidrag fra kommunen i mindst seks måneder. De kan ikke få møder med ansatte på socialkontoret eller indsende ansøgninger om nogen form for socialbidrag. Ikke engang indvandrere i akut nød, selv om de skulle risikere at sulte ihjel, får hjælp fra kommunen.

Idylliske Småland

Hultsfred kommune, som ligger i det idylliske Småland, har 14.000 indbyggere, 5.000 af dem bor i selve Hultsfred by. Tallene er ikke helt opdaterede, for i mellemtiden har kommunen modtaget over 2.000 indvandrere fra den tredje verden.

Ifølge aftalen med Migrationsverket skal Hultsfred tage imod ti (10) indvandrere om året. Men derudover har har 800 indvandrere med opholdstilladelse valgt at bosætte sig i kommunen, og dermed væltes forsørgerbyrden over på de lokale skatteydere.

Til dette tal skal lægges de 1.300 asylsøgere som opholder sig på de modtagecentre, som Migrationsverket har placeret i kommunen. Kommunen frygter, at den står over for også at skulle dække leveomkostningerne for mange af disse asylsøgere, som givet vil blive boende i Hultsfred, når de får opholdstilladelse.

Blå-grøn alliance

Hultsfred ledes af en koalition mellem alliancepartierne og Miljøpartiet.

Dagens Nyheters udsendte møder to arabiske kvinder i Hultsfred, som ikke kan forstå, hvorfor de ikke får nogen sociale ydelser. I stedet går de til en lokal aktivistgruppe, som uddeler mad.

Overfor DN forklarer sosialchef Ann-Gret Silén, at det handler om signalpolitik:

– Det är så vi pratar om det. Det går kanske inte att stå vid kommungränsen och begära inträde, men vi pratar faktiskt i de termerna att vi borde stänga Hultsfreds gräns precis som vi stängde Sverige, säger hon.

 

DN: ”Vi pratar om att stänga vår gräns – som Sverige gjorde” (Bak betalingsmur)

ANNONSE

2 svar til “Hultsfred i Småland smækker pengekassen i: migrationspresset er for stort”

  1. KnudMadsen siger:

    Så er der åbenbart nogle politisk korrekte tosser, der har mødt virkelighedens barske realiteter.
    Men det siges jo ellers, at der er penge i lortet? Alle disse højtuddannede ingeniører, læger, rumforskere, atomvidenskabsmænd osv burde vel kunne tjene en hel masse penge hjem til kommunen??? Eller har politikerne igen stukket blår i øjnene på os, evt. suppleret med en fed løgn?

  2. Reidar S siger:

    Dakkars migranter og dette midt på vinteren. Tror neppe reise kassen er nok til en standsmessig hjemreise. Er for langt å gå over broen