Hva skete da politiet forsøgte at håndhæve de love, som politikerne selv havde vedtaget? Fremtrædende politikere anklagede politiet for at befatte sig med “raceprofilering” og ren “racisme”.

Löfvens egen justitsminister, Morgan Johansson (S), deltog i hylekoret:

«Polisen klarar bara upp sjutton procent av anmälda brott. Bara fyra procent av bostadsinbrotten. Det är alldeles för lågt. Regeringen borde säga till polisen att prioritera det istället för avvisningarna», sa Johansson.

Maria Ferm, daværende rets- og migrationspolitisk ordfører for Löfvens nuværende regeringspartner Miljöpartiet, ville ikke stå tilbage:

«Vi är djupt kritiska till att regeringen väljer att prioritera fler avvisningar och har gett det i uppdrag till polisen», sa Ferm.

Og så naturligvis: De såkaldte kulturpersonligheder, som var blandt de ivrigste. ”Polisstat i Sverige? Nej tack” lød et opråb underskrevet af 162 kulturpersonligheder, journalister og universitetsfolk.

Listen er meget længere. Hundredevis af journalister, kommentatorer, politikere og kulturpersonligheder har medansvar for, at Sverige er kommet dertil, hvor man er nu. Det var vigtigere at signalere godhed end at tage ansvar for landet.

Gustav Fridolin (MP) var emot Reva i en debatt i mars 2013, ”Vi har tydliga vittnesmål om att personer blivit utvalda enbart på grund av sin hårfärg och ögonfärg … Om polisen fått använda sina resurser för att klara upp fler brott, snarare än att kolla folk beroende på vilken hårfärg dom har, hade de sprängt fler ligor”.

Fridolin debatterade mot Jimmie Åkesson (SD) som var en av få i det officiella Sverige som försvarade Reva. Och varför? ”Interna gränskontroller gör att vi hittar terrorister. Vi behöver inre gränskontroller för att upprätthålla tryggheten, lag och ordning”, sa Åkesson i Expressen-tv (Se mer: länk)

For fire år siden kunne Åkesson forudse, hvad der ville ske. Men hverken regeringen Reinfeldt eller Socialdemokraterna hørte efter. Det var jo racisme at gennemføre identitetskontrol for at finde dem, som opholdt sig ulovligt i landet.

Og selvsagt var det fordomsfuldt og fremmedfjendtligt at antyde, at migranter kunne begå kriminalitet og terror.

Her demonstreres forskellen mellem realpolitikere som Åkesson, som befinder sig i virkeligheden, og de gamle partier, som er fanget i utopien om, at alle vil det bedste og derfor svæver rundt på en lyserød sky, uden tanke for, at man dermed ofrer det svenske folks tryghed.

Ifølge svensk politi findes der 12.000 personer som i lighed med terroristen er efterlyst og skal udvises. De næste fire åre ventes 49.000 personer – svarende befolkningen i en middelstor dansk provinsby – at gå under jorden efter at have fået afslag på asyl.

Sverige står foran et valg: Skal man fortsætte med at lade romantiske utopister styre landet, eller skal man satse på realpolitikere?

Ja, valget burde jo vært enkelt.

Men dette er Sverige.