Tavle

Red. har trukket sagen om nordmanden der blev voldtaget af en somalier og senere følte skyld over at gerningsmanden blev udvist. Hvis historien skal publiceres må den i tilfælde skrives om. Offeret skrev selv om sagen på NRK.no/ytring, men det siger mer om NRK end om offeret.

Det heder i Vær Varsom-plakaten som pressen smykker sig med at man skal beskytte mennesker mod sig selv. Den unge mand indrømmer at have levd de sidste år i en hasjrus. Han har ikke kunnet fortælle foreldrene hvor dårlig han har haft det. At gøre det offentlig er hans måde at tale til foreldrene på.

Det er knapt noget stigma som er verre for en mand end at blive voldtaget. At omtale det offentlig og på toppen av det hele føle skyld fordi gerningsmanden bliver udvist, tyder på svigtende integritet. Det er grund til at frygte at den unge mand vil lide et backlash, som kan blive verre at døyve end med hasj.

ANNONSE

NRK og medierne generelt har nu kastet seg på en bølge hvor de mest private historier brættes ud i fuld offentlighed. Tidligere var det dyneløfting. Nu er det de unges sjæleliv der brættes ud.

Fader tilgiv dem ikke, for de ved hvad de gør.

ANNONSE

2 svar til “Trekker sag om voldtægt”

  1. prentesvarten siger:

    Ja, i Norge har vi de siste 20 år hatt vår alles sosialmedisinske samfunnsrefser, prof emeritus Fuggeli, med til stadighet fornyede klippekort i statskanalen NRK, høylydt nå stå frem med sin kreftdiagnose, og sitt avkall på medisinsk behandling og verdig ventende på sin død. Får vi se hans avsjelede legeme kringkastet på NRK, Norges største offentlige gråtekone? Vi venter spent.