Nyt

Den offentlige anklager i Belgien efterforsker gruppevoldtægten af en 14-årig pige i Kortrijk i den belgiske provins Vestflandern, ikke langt fra den franske grænse. Det skriver The Daily Mail.

Gruppevoldtægten af den unge pige siges at være blevet udført af ti andre mindreårige.

Pigen, som ikke er blevet identificeret af hensyn til privatlivets fred, blev angiveligt lokket ind i et skovområde kaldet Kabouterbos i Kortrijk af sin teenagekæreste i påskeferien.

Efter at have lokket hende ind i skoven i nærheden af et område, der bruges af mountainbikere, angreb kæresten angiveligt sin unge partner. Derefter tillod han flere andre drenge at overfalde hende seksuelt.

Gruppen filmede angiveligt overgrebet på deres smartphones og lagde klip af voldtægten ud på de sociale medier.

Ifølge lokale rapporter har den belgiske anklagemyndighed arresteret ti formodede gerningsmænd i alderen 11-16 år og bragt dem ind til afhøring.

Avisen Het Nieuwsblad skriver, at de mistænkte “menes at være unge mennesker med indvandrerbaggrund”. Avisen tilføjer, at seks af de mistænkte er blevet anbragt på en lukket institution, mens de øvrige fire er blevet sat i husarrest.

Voldtægten fandt sted i sidste måned, men nyheden om overgrebet er først blevet kendt nu.

Efterforskningen er blevet gennemført i største hemmelighed af anklagemyndigheden i Vestflandern for at forhindre, at familiemedlemmer til offeret eller offentligheden får kendskab til de involveredes identitet.

Men Nieuwsblad skriver, at anklagemyndigheden har afdækket “forkastelig adfærd” fra de mistænktes side. Den citerer kilder tæt på efterforskningen for at sige, at gerningsmændene udviste “en fuldstændig mangel på sans for normer”.

ANNONSE

“Jeg har aldrig oplevet noget lignende i min karriere”, skulle advokaten for en af de mistænkte have sagt til avisen.

Pigen tilbragte angiveligt to dage i skoven, hvor hun blev voldtaget mindst to gange og plaget og mishandlet af banden.

Gruppen skiftedes til at misbruge offeret, og alle deltog “i større eller mindre grad”, skriver Nieuwsblad i sin rapport.

Ingen i gruppen opfordrede deres venner til at stoppe overgrebene, tilføjes det.

På grund af alle de involveredes alder bliver der ikke sagt meget offentligt om deres identitet.

Tom Janssens fra den vestflamske anklagemyndighed sagde til VRT News, at “den yngste mistænkte er 11 år gammel. Da de mistænkte er så unge, frigiver vi ikke mange oplysninger. Men de er alle blevet identificeret og arresteret, og der er blevet truffet foranstaltninger af ungdomsdomstolen. Vores opmærksomhed er nu først og fremmest rettet mod offeret. Hun modtager rådgivning.”

Daily Mail skriver, at denne sag kommer tre år efter, at en anden, lige så grusom hændelse chokerede Belgien, da en 14-årig pige blev voldtaget af en gruppe unge mænd på en kirkegård i Gent i Østflandern.

Gerningsmændene, som på det tidspunkt var mellem 14 og 19 år, filmede overgrebet og spredte optagelserne på de sociale medier. Offeret for gruppevoldtægten tog senere sit eget liv.

Sagen udløste en debat i Belgien om landets love om ungdomskriminalitet samt en forhøjelse af minimumsstraffen for seksualforbrydelser.

ANNONSE