Nyt

Der blev tirsdag sat punktum i den meget omtalte ‘kys min fod’-sag fra Sønderborg.

Her var tyrkeren Mehmet Ali Yücelbaş anklaget for hele 11 forhold, der blandt andet dækkede over et overfald på en kun 14-årig dansk dreng.

Et eksempel på såkaldt dominansvold, hvor Mehmet Yücelbaş slår, sparker og til sidst truer offeret til at kysse sine fødder.

Mehmet Ali Yücelbaş blev fundet skyldig i 10 af 11 punkter i anklageskriftet. Men som ventet er dommen ikke i den hårde ende:

16 måneders ungdomssanktion.

En ungdomssanktion er et alternativ til en ubetinget fængselsstraf. Forløbet for den dømte består af det, som man bedst kan betegne som et mildt forløb med intensivt pædagogisk arbejde.

Ungdomssanktionen indledes typisk med et par måneders ophold på en sikret ungdomsinstitution, hvor den dømte ikke bare kan komme og gå.

Derefter går turen til en mere traditionel pædagogisk institution – typisk et åbent opholdssted. Til sidst vil der være en udslusningsfase, hvor gerningsmanden bor hjemme i sit normale miljø.

Der er altså ikke tale om, at den tyrkiske voldsmand vil være tilbageholdt i 16 måneder.

Går alt efter bogen, så er Mehmet Ali Yücelbaş på fri fod om et par måneder i det sene efterår 2020. Voldsmandens danske ofre vil så kunne møde gerningsmanden i det offentlige rum.

Dette skal ses i lyset af den grove vold, som Mehmet Ali Yücelbaş har udøvet på en dansk dreng.

27. juni 2020 overfalder Mehmet Ali Yücelbaş den 14-årige på et offentligt toilet i butikscenteret Borgen i Sønderborg.

Offeret bliver med et hårdt halsgreb tvunget ind i en toiletbås, hvor tyrkeren slår danskeren med knytnæve i ansigtet og nikker ham en skalle. Derefter hiver Mehmet Ali Yücelbaş offeret ud på toiletgulvet, hvor han befaler den 14-årige at knæle og kysse sine fødder.

Da voldsofferet knæler på gulvet for at gøre, som tyrkeren befaler, bliver han sparket i hovedet. Anden gang det danske offer bukker sig for at kysse Mehmet Yücelbaş’ fod, bliver han slået i nakken oppefra.

ANNONSE

Mehmet Yücelbaş har truet en anden dreng til at filme overgrebet med Mehmet Yücelbaş’ mobiltelefon. Senere deler den tyrkiske voldsmand et filmklip af overgrebet på Facebook i en offentlig gruppe. Ydmygelsen af offeret er total.

Under dagens retsmøde i Retten i Sønderborg kommer det frem, at Mehmet Yücelbaş allerede nu tilbageholdes på den lukkede ungdomsinstitution ‘Koglen’.

Det viser sig, at Mehmet Yücelbaş, kort før retssagens begyndelse fredag, fremførte alvorlige vidnetrusler mod en af sagens parter.

“Jeg stikker dig ned, hvis jeg ser dig i retten i Sønderborg på fredag,” lød truslen fra den tyrkiske voldsforbryder.

Siden fremsættelsen af denne trussel har Mehmet Yücelbaş været varetægtsfængslet i surrogat på den sikrede institution, der ligger uden for Sdr. Omme i Midtjylland

Mehmet Yücelbaş blev umiddelbart efter domsafsigelsen tirsdag kørt tilbage til den pædagogiske institution, så vidnerne kan sove roligt om natten – så længe det varer

Forsvareren for den tyrkiske voldsmand protesterede over tilbageholdelsen af sin klient.

Mehmet Ali Yücelbaş, der er opvokset i et muslimsk og tyrkisk nationalistisk præget hjem, modtog dommen på 16 måneders ungdomssanktion.

Denne dom viser, at udenlandske voldsforbrydere kan udøve grov dominansvold over for den oprindelige danske befolkning og slippe afsted med et mildt pædagogisk forløb som straf.

De fremmede fjender griner af danskerne i dag.

ANNONSE