Nyt

Lakonisk melding: En 19-årig norsk pine blev i nat voldtaget nær havnen i Aalborg. Gerningsmanden skal være af “anden etnisk herkomst”.

Klokken 2.55 blev der anmeldt en voldtægt nær havnefronten i Aalborgs midtby. Ofret var en 19-årig norsk kvinde, der har beskrevet gerningsmanden som af anden etnisk herkomst end dansk. Politiet har undersøgt gerningsstedet og ledt efter gerningsmanden med politihunde, men mandag morgen var der endnu ikke foretaget anholdelse. Det oplyser vagtchef Henrik Beck. nordjyske.dk

Pigen har givet politiet et signalement og beskrivelse af hendelsesforløpet:

Kvinde har fortalt politiet, at hun talte med manden i Jomfru Ane Gade i Aalborg nytårsaften, da hun forsøgte at lede efter strøm til sin mobil.

Han gav udtryk for, at han ville hjælpe hende, men i stedet endte det med, at han voldtog den unge kvinde på en bænk ved havnefronten ud for Jomfru Ane Gade.

Her blev hun bagefter fundet af to andre unge mænd, som hjalp hende, og politiet blev alarmeret mandag kl. 02.55.

Ifølge Nordjyllands Politi har den unge kvinde oplyst, at voldtægtsmanden fortalte hende, at han var fra Syrien.

Han beskrives som omkring 22 år, 180 cm høj, slank og med sort, velplejet fuldskæg samt sort hår. nordjyske.dk

Det er en trist, men gentagende historie. Venner man sig, eller stopper man op og tænker efter? Hvis det havde været danske eller nordmænd der voldtog ikke-vestlige piger, ville vi set en helt anden reaktion: Krigstyper på forsiden af aviserne. Krav om handling. Men fordi det er danske, norske eller svenske piger, blir sagen heller dysset ned.

Den chokerede norske kvinde, der har anmeldt voldtægten, er blevet undersøgt på Aalborg Universitetshospital. Her har en retsmediciner fundet spor, som bekræfter hendes forklaring om voldtægten, oplyser vagtchefen til Ritzau.

 Slik blir det beger ofre og deres pårørende må drikke, endu bitrere. Efterhvert er det hele samfundet som må tømme kalken.

Det skaber en splittelse i befolkningen som også sygeliggør. For noen har svært med at føle empati med sine egne. De tolker den andre til kun at være de med en anden kultur end vores egen. Slik undergraves selve samfundets og borgernes identitet.

Pigerne bliver til offerlam. Kvinder må erkende at deres frihed er beskåret. Hvis de ikke passer på sig selv, er det heller ingen anden der gør det.

Slik er den bitre sandhed.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE