Kopierede/fra hoften

Det slår gnister i Enhedslisten efter frifindelsen af et tidligere magtfuldt medlem, der har været anklaget for voldtægt og blufærdighedskrænkelse i dobbeltsengen hos borgmester Ninna Hedeager Olsen.

Folketingskandidaten Lea Maria Kielsholm går til angreb på partifællen, der i den forgangne uge blev pure frikendt i Østre Landsret. Dommerens ord preller af på politikeren:

“Uanset hvad der er op og ned i sagen (voldtægtsanklagerne, red.), har jeg ikke en millimeter af tillid til ham (den frikendte 31-årige mand, red.),” skriver Lea Maria Kielsholm på Facebook hos partifællen Per Clausen.

Den 25-årige Lea Maria Kielsholm beskriver den frikendte partikollega som ‘hyklerisk’, og hun understreger, at han ikke længere kan regne med hendes tillid.

Voldtægtsanklager kan ikke bare viskes væk i Enhedslisten. Hvis du er sigtet, er du skyldig.

Før voldtægtssagen bryder ud i foråret efter drukfesten i teknik- og miljøministerens lejlighed, har den frifundne 31-årige mand en magtfuld position i Enhedslisten.

Den 31-årige mand er bestyrelsesformand og politisk samarbejdspartner med borgmester Ninna Hedeager Olsen. De to kombinerer desuden det politiske arbejde med hed sex og er såkaldte ‘bollevenner’ i en periode.

Efter voldtægtsanklagerne må den 31-årige mand trække sig fra alle sine tillidsposter i Enhedslisten, og han mister hele sit politiske liv, da han ryger bag tremmer.

Selvom han i dag er frikendt for alle anklager, mener folketingskandidaten Lea Maria Kielsholm ikke, at den tidligere sigtede skal tages til nåde.

“Han fortjener ikke en undskyldning,” lyder det kontant fra Lea Maria Kielsholm.

Enhedslistens interne magtsystem står tydeligvis over danske domstole. Selvom man er pure frikendt i det danske retssystem, så kan man sagtens blive dømt internt i Enhedslisten, der fra begyndelsen beskrev den 31-årige som “gerningsmanden” og den lesbiske kvinde, der mente sig voldtaget, som “offeret”.

ANNONSE

Det 31-årige tidligere bestyrelsesmedlem ser ud til at gå en hård tid i møde, når hans tidligere politiske venner dolker ham i ryggen.

Forsvarsadvokaten, der fik sin klient frikendt, lægger ikke fingre imellem, når hun beskriver den kynisme, Enhedslisten har udvist:

»Han har mistet sit netværk og sine venner. Han formulerede det meget fint i retten og sagde: »Jeg har mistet det, jeg lavede fra 09-17 og fra 17-09.« Hans politiske kammerater var hans liv og hans identitet,« siger forsvarsadvokat Hannah Krog.

I dag har de tidligere ræverøde kammerater vendt ryggen til det tidligere magtfulde bestyrelsesmedlem. En mand, der ironisk nok har været en ivrig forkæmper for en skærpet lovgivning i sager med voldtægt.

Enhedslistens Lea Kielsholm er opstillet i Vestjyllands Storkreds, og hun har været folketingskandidat siden 2014 – uden at komme i folketinget for Liste Ø.

Lea Maria Kielsholm er uddannet social- og sundhedsassistent, og hun har desuden været bestyrelsesmedlem i en lokalafdeling af Dansk Flygtningehjælp.

Enhedslistens Lea Maria Kielsholm har ikke tænkt sig at tage sin partifælle til nåde. I hendes øjne er den 31-årige en hyklerisk voldtægtsmand – selvom en dommer har frikendt ham.

Enhedslistens interne domstol vækker minder om Sovjetunionens og DDR’s barske regimer.

*

Tidligere har en kommunalpolitiker fra Enhedslisten også problematiseret frifindelsen af borgmesterens forhenværende sexven.

Kommunisten Anne Mette Omø Carlsen mener, at frifindelsen viser, at man kan slippe afsted med voldtægt.

ANNONSE

Mest læst