Nyt

At Jerusalem er et politisk stridsemne mellem israelere og palæstinensere er velkendt, men det faktum, at vestlige lande går med i samme kamp, ​​gør konflikten til en del af den vestlige kulturkrig. Australiens nye Labour-regering omgør Scott Morrisons beslutning og trækker ambassaden ud af Jerusalem og tilbage til Tel Aviv. Australien er det første land, der har ændret sin beslutning om at flytte sin ambassade.

Australien illustrerer således, at ambassadespørgsmålet er eksplosivt og et tegn på forskellen mellem venstrefløjen/woke og en højrefløj, der anerkender Israels interesser.

Liberale vil også sige, at de gør det, men alle amerikanske præsidenter, både Clinton, Bush II og Obama udskød flytningen, selvom der var en beslutning om det. For etablissementet blev det med tiden politisk umuligt at gennemføre beslutningen. Palæstinenserne havde gjort det til en ultimativ sag, og venstrefløjen valgte at slutte sig til dem. Hvis to-statsløsningen skulle følges, ville Jerusalem aldrig blive jødernes hovedstad.

Da Trump flyttede ambassaden, truede palæstinenserne og medierne med optøjer og dommedag. Men åbningen var næsten smertefri, det var et tegn på, at noget havde ændret sig. Ikke længe efter begyndte Trump de forhandlinger, der førte til Abraham-aftalen.

ANNONSE

Begge dele var store nederlag for venstrefløjen.

Australien fremmer to-statsløsningen og international lov. Det er samme spor, som Norge er på.

– Jerusalem er et spørgsmål, der bør løses som en del af fredsforhandlinger mellem Israel og det palæstinensiske folk, siger udenrigsminister Penny Wong.

– Vi vil ikke støtte en tilnærmelse, der underminerer denne udsigt. Australiens ambassade har altid været og vil fortsat være i Tel Aviv, siger hun.

Hun indikerede også, at flytningen sårede følelser i dele af den australske befolkning.

– Jeg ved, at det har ført til konflikt og sorg i dele af den australske befolkning, og i dag sigter regeringen efter at løse det, siger Wong tirsdag.

Er det landets muslimske befolkning eller venstrefløjen, hun tænker på? Følelser betyder meget i nutidens woke samfund.

Men der er måske retfærdighed og interesser, der betyder mere? Palæstinenserne har ikke opgivet kravet om, at Israel skal fjernes fra landkortet. Saudi-Arabien og Golfstaterne går ikke længere ind for det af ren egeninteresse. De ser, at Israel er en vigtig allieret i kampen mod Iran og international jihad. Hamas og Hizbollah truer også sunni-staterne. Enhver er sig selv nærmest. Derudover kan Israel tilbyde store økonomiske muligheder.

Venstrefløjen skjuler den mørke side af den palæstinensiske sag. Deres sværmeri for Iran, Hizbollah og Iran. Drømmen om, at Israel forsvinder. Denne trussel bliver overhængende, hvis Iran skulle få atombomben, og det er det spor, Biden-regimet stadig forfølger. Den norske regering og de norske medier er af samme opfattelse.

Det fører ikke til fred.

ANNONSE