Nyt

De tre første etaper af Giro d’Italia foregik i Israel. Det var en enorm prestigefyldt sejr for Israel. Tilmed deltog to teams, et fra Emiraterne og et andet fra Bahrain, noget som er højst usædvanligt for de arabiske lande.

Holdene bar også trøjer med deres nationale farver, så ingen var i tvivl om, hvem der deltog.

Palæstinenserne kalder det at blive dolket i ryggen.

The presence of the Gulf states’ teams in the top cycling race — which has now moved on to its home territory in Italy — broke a boycott of Israel in place since the start of the Arab-Israeli conflict in 1948.

In an unusually barbed statement to a fellow Arab country, the Palestinian Olympic Committee said their participation was “a stab in the back to the great sacrifices made by the Palestinian people … and a free service for the occupation.”

UAE officials did not immediately respond to Reuters’ requests for comment and Bahrain’s ministry of information referred questions to the team itself. Neither of the teams immediately responded to emailed inquiries.

Deltagelsen af de to hold sved ekstra meget, fordi USA næste uge flytter deres ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det, som tidligere gik for at være utænkeligt, er det ikke længere. Trump huggede den gordiske knude over.

Palæstinenserne har ikke forstået, at de er blevet en brik i en storkonflikt i Mellemøsten mellem sunnier og shiaer. Den palæstinensiske sag betyder ikke noget særligt længere.

Hamas forsøger at skabe uro i Gaza, og påkalde sig sympati, men de er allieret med Iran og Hizbollah.

 

Palestinians condemn UAE, Bahrain presence in cycle race in Israel

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet