Oraklerne

Danmark betyder ikke ret meget i storpolitikken. Men derfor kunne Danmark jo godt opføre sig ordentligt i den tvivlsomme organisation, der hedder FN, og som er domineret af diktaturstater. Mange af den sidste kategori er islamiske.

I FN´s Generalforsamling og i den FN-organisation, som hedder UNESCO, kan de islamiske diktaturstater til enhver tid få vedtaget de mest horrible resolutioner vendt mod Israel. Og de får da også år efter år vedtaget den ene resolution mere latterlig og løgnagtig end den anden.

De i særklasse mest løgnagtige resolutioner er dem, der drejer sig om Israels hovedstad Jerusalem. Skal man tro UNESCO, hvor ESC står for uddannelse, videnskab og kultur, har hverken Israel eller det jødiske folk nogen som helst religiøs, historisk, kulturel eller anden form for tilknytning til den by, der er omtalt flere hundrede gange i Bibelen. Ifølge Det Palæstinensiske Selvstyre er det kun muslimer og kristne, som har tilknytning til den by, der ikke er omtalt en eneste gang i Koranen, og som først blev erobret af muhamedanerne flere hundrede år efter romernes ødelæggelse af det jødiske tempel i Jerusalem.

ANNONSE

For ganske nylig stemte Danmark for en resolution i FN´s Generalforsamling, som var inspireret af islamiske stater. Resolutionen angreb USA´s beslutning om på et senere tidspunkt at flytte landets ambassade i Israel til Jerusalem. Det har været besluttet af Kongressen siden 1995, men skiftende præsidenter har hidtil fundet en undskyldning for ikke at gøre det. Nu har præsident Trump så besluttet at føre Kongressens vilje ud i livet. Venezuela vil også flytte sin ambassade til Israels hovedstad.

Hvad er det, der er så forfærdeligt ved denne beslutning, at Danmark sammen med et stort flertal af ikke mindst diktaturstater fordømmer denne beslutning?

Når den amerikanske ambassade bliver flyttet fra Tel-Aviv til Jerusalem, vil den blive placeret i den vestlige del af byen, som har været Israels hovedstad, siden de arabiske stater i 1948 angreb den jødiske stat, der i 1947 havde accepteret FN´s tostatsløsning. I forvejen har USA et stort Generalkonsulat i Jerusalem tæt på den gamle by. Det har ikke vakt ”det internationale samfunds” ophidselse.

For det andet blev det udtrykkeligt og detaljeret gjort klart fra USA´s side, at beslutningen om med ambassadeflytningen at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad IKKE foregreb noget som helst om hele Jerusalems fremtidige status eller om byens fremtidige afgrænsning. Hvis palæstinenserne en skønne dag skulle finde deres egne ben og beslutte sig for at leve i deres egen stat i fred og sikkerhed med Israel som nabo, er der derfor intet til hinder for, at en sådan palæstinensisk stat også kan få sin hovedstad i (den østlige del af) Jerusalem.

Der er altså ikke ændret en tøddel med hensyn til en fastlæggelse af de fremtidige grænser mellem Israel og en kommende palæstinensisk stat. Forstår de ikke det i det danske udenrigsministerium? Eller løber Danmark blot lydigt som et brægende får sammen med flertallet, herunder flertallet i EU-flokken? Danmark kunne i det mindste som bl.a. Polen, Ungarn, Tjekkiet og Letland have undladt at stemme.

Det er ufatteligt, at Det Palæstinensiske Selvstyre også i denne sag har dummet sig. Hvorfor har det ikke grebet denne mulighed for at proklamere sin kommende hovedstad i Øst-Jerusalem?

Svaret er, at de ikke vil nøjes med Øst-Jerusalem, de vil have kontrol med hele Jerusalem, som jøderne efter deres mening besudler med deres tilstedeværelse. Det vil naturligvis aldrig ske, men i arabiske fantasier er alt muligt.

Den italiensk-israelske journalist Fiamma Nirenstein har udtalt, at EU´s flertal inklusive Danmark lever i løgnens verden. De er naturligvis klar over, hvordan tingene reelt hænger sammen, men lyver officielt for at behage ”det internationale samfund” – dvs. islam. Israel har besluttet at forlade UNESCO, Danmark burde følge trop. Danmark ydmyger sig selv ved deltage i UNESCO´s løgnecirkus. Løgn som officiel politik ender galt. Det var en af grundene til, at Sovjetunionen gik under. Europaunionen befinder sig da også for længst i opløsning.

 

Bent Jensen er professor i historie, tidligere leder af Center for Koldkrigsforskning og forfatter til en række bøger – herunder koldkrigsværket Ulve, får og Vogtere

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Ét svar til “Løgn og politik”

  1. Riisgaard, Danmark siger:

    Så kom dog den forløsende artikel vedr. Danmarks skandaløse opførsel over for både USA og Israel. Jeg har været flov over vores stemme i FN mod USA’ beslutning om at flytte deres ambassade til Israels hovedstad. Skamløse udenrigsministerium! Men statsministeriet er selvfølgelig også involveret. Hvorfor pokker kunne udenrigsminister Anders Samuelsen i det mindste ikke gennemtrumfe neutralitet. Nu har han gjort i nælderne igen – gå din vej hr. Samuelsen! Danmark burde vende om efter mange års vandring ad vilde stier i forhold til Israel, forløjethedens. Danmark er faret vild, har tabt kompasset i forhold til Israel. Ligesom EU.