Nyt

Under et møde mellem den nyslåede britiske premierminister Liz Truss og Israels Yair Lapid i New York sagde Truss, at hun overvejer at flytte den britiske ambassade til Jerusalem. Talsmænd på begge sider bekræftede historien. Da Trump flyttede ambassaden i 2017, erklærede Theresa May offentligt, at hun var imod det.

Inden hun blev premierminister, fortalte Truss parlamentarikerne i ”Friends of Israel”, at hun overvejede at flytte ambassaden.

“Jeg forstår vigtigheden og følsomheden af ​​placeringen af ​​den britiske ambassade i Israel. Jeg har haft mange samtaler med min gode ven premierminister Yair Lapid om dette emne,” sagde hun.  she said.

Men der er flere tidligere ambassadører, som ikke deler hendes synspunkt. Ti af dem skrev et brev, hvor de kraftigt anbefalede ikke at flytte ambassaden, før en palæstinensisk stat er etableret. Det afslører en helt anden tilgang til palæstinensernes situation.

Truss kommer fra posten som udenrigsminister. Hun kender Udenrigsministeriet. Faktum er, at Storbritannien har ændret syn på konflikten, og Brexit giver Storbritannien større handlefrihed. I 2017 tilsluttede Storbritannien sig for første gang ikke en resolution, der opfordrede til en to-statsløsning, sådan en løsning har ellers hidtil været mantraet i den vestlige verden.

ANNONSE

Trump var den, der skar den gordiske knude over ved at flytte ambassaden. Det bidrog til Abraham-aftalen (” Traktat om fred, diplomatiske forbindelser og fuld normalisering mellem De Forenede Arabiske Emirater og staten Israel“). For golflandene er palæstinenserne blevet et problem. De greb chancen til at handle, da de fik den.

Der har ikke været nogen flod af ambassadeflytninger: kun El Salvador, Honduras og Kosovo har deres ambassader i Jerusalem.

Skulle Storbritannien gøre alvor af planerne, kan det blive et gennembrud.

Truss har sagt, at hun var påvirket af en god jødisk chef cited a Jewish boss, hun havde.

En liberal drejet højreorienteret mand, som med sine 47 år er en af ​​de yngste, der nogensinde har beklædt posten, citerede en jødisk chef som en inspiration og svor at bekæmpe antisemitisme i et interview med the Jewish Chronicle of London.

En liberal, der bliver konservativ er en stor sejr ikke kun for Israel, men også for en del af en bredere konservativ bølge, som vi også ser i Italien.

Truss og Lapid har pålagt deres folk at forhandle en frihandelsaftale så hurtigt som muligt

.https://www.timesofisrael.com/british-pm-tells-lapid-she-is-reviewing-relocation-of-uk-embassy-to-jerusalem/?utm_source=article_hpsidebar&utm_medium=desktop_site&utm_campaign=iranian-president-casts-doubt-on-holocaust-calls-israel-a-false-regime

ANNONSE