Kommentar

 

Hvis man er ensidig nok i konflikten Israel/palæstinenserne, ender man op med at understøtte jødehad og antisemitisme.

Der findes ikke længere nogen undskyldning for den type journalistik som Ritzau bedriver og som Jyllands-Posten slår op på forsiden:

Overskriften antyder at oprettelsen af den jødiske stat bygger på en katastrofe.

Dette er historiefortælling a la Hamas.

Jyllands-Posten har en anden overskrift: Åbningen af USA’s ambassade druknede i blod.

Avisens korrespondent Eva Plesner har ingen skrupler med at gengive Hamas-leder Yahya Sinwar.

»Det er vores ret at bryde gennem murene til dette fængsel,« sagde Yahya Sinwar søndag.

»Vi gik ud for at smadre fængselsmuren, og vi erklærer højt og klart, at vi ikke vil acceptere at dø langsomt.«

Hamas har udtrykkelig gjort det klart helt siden masseforsamlingerne begyndte, at målet er at storme grænsehegnet og udslette staten Israel.

De medier, der overhovedet ikke nævner dette grundlæggende faktum, har valgt side.

Ritzaus historiefortælling om staten Israels oprettelse er som skrevet af islamister:

Palæstinenserne begraver tirsdag 58 demonstranter dagen efter sammenstød med israelske soldater ved Gaza. Begravelserne sker netop på sørgedagen al-Nakba til minde om fordrivelsen af hundredtusinder af palæstinensere fra Israel.

Israel kunne mandag på 70-årsdagen for Israels oprettelse sætte trumf på: USA flyttede sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det skete under store protester fra palæstinenserne.

Nakba kalder palæstinenserne 15. maj. Ordet betyder katastrofe.

Allerede i månederne før Israel i 1948 blev oprettet som stat, var fordrivelsen begyndt i de områder af landet, hvor palæstinenserne i mange århundreder havde boet.

De dræbte ved grænsen skyldes Hamas kyniske brug af mennesker som kanonføde. Men sådan som Ritzau skildrer historien er det her bare en fortsættelse af fordrivelsen i 1948.

Ritzau forsøger endog at vifte med palæstinensernes lange historie i landet, hvor jøderne slog sig ned for 3.000 år siden. Palæstinenserne er de senere år gået over til at benægte jødernes historiske rødder.

Vi ser her et eklatant eksempel på alliancen mellem islamister og venstrefløjen. Det er en alliance bygget på antisemitisme.

Massakren i Deir Yassin fandt sted 9. april 1948. En ekstremistisk jødisk gruppe, Irgun, trængte ind i landsbyen tæt ved Jerusalem og myrdede over 100 beboere.

Ifølge Røde Kors havde mange af de døde fået skåret hovedet af.

Irgun blev ledet af Menachem Begin, senere israelsk premierminister.

Panikken spredte sig lynhurtigt til alle dele af det palæstinensiske samfund.

Over 700.000 flygtede eller blev presset ud af landet over de næste et til to år, ifølge avisen The Independent. Mange massakrer fandt sted, og hundredvis af landsbyer blev brændt ned.

Det er et stift stykke propaganda, som Jyllands-Posten her gengiver.

Der var tale om en historisk forankret arabisk kultur, som forsvandt. 85 til 90 procent af de palæstinensere, der havde boet i det, som siden blev til Israel, var der ikke længere.

– Denne begivenhed definerede både deres fremtid uden stat og besættelsen, og det udgør nu grundlaget for deres distinkte nationale identitet, vurderer det amerikanske magasin The Atlantic.

Der var mange af disse fordrevne palæstinensere og deres efterkommere, som endte i store flygtningelejre i de arabiske nabolande.

Millioner af palæstinensere lever i dag fortsat i store flygtningelejre i lande som Jordan og Syrien eller som statsløse rundt om i den arabiske verden.

Mange palæstinensere ser i 2018 de fortsatte jødiske bosættelser på den besatte Vestbred som et forsøg fra Israels side på at videreføre fordrivelsen.

Der bor i dag op mod en halv million jødiske bosættere på Vestbredden.

Venstreorienterede journalister har bevæget sig til endnu længere til venstre. Det samme sker med public service-medier over hele Vesteuropa. NRK, DR, Ritzau, NTB – de er alle præget af den samme antisemitisme.

Hvis de skulle have modsagt nutidens palæstinensere måtte de også have taget et opgør med islamismen, som overhovedet ikke tager hensyn til egne indbyggere og vil have det hele: Smide jøderne i havet.

ANNONSE

Israel klarer sig fint. Israel er faktisk stærkere end nogensinde.

Trump har styrket Israels position som ingen anden. Aftalen med Iran er opsagt og Jerusalem er anerkendt som Israels hovedstad.

Men situationen for Danmark og Vesteuropa er langt værre. Antisemitismen er en gift som ødelægger samfundet, i dag som i trediverne.

Jyllands-Posten og Ritzau giver indtryk af at det er omsorg og medfølelse som præger deres dækning. Det er at sejle under falsk flag.

Det her er hadets faner og muslimer i Danmark bliver opmuntret og bekræftet på noget som de absolut ikke burde få bekræftet.

Det officielle Danmark overtager deres antisemitisme. Det giver en helt anden betydning til ordet integration. Vi overtager deres had.

 

 

Kan du lide hvad du læser? Ønsker du flere og bedre artikler af Document? Giv dit bidrag. Vores paypal-adresse er paypal@document.dk.

ANNONSE