Tavle

Fagbladet Journalisten skriver:

“Guldmedaljen i kategorien Nyhedsprisen går til journalisterne Jeppe Helkov og Angela Brink, der for KøbenhavnLiv har lavet historien ’Knud Foldschack, de svagestes beskytter – eller en kalkuleret forretningsmand?’

Historien handler om forsvarsadvokaten Knud Foldschack, der sidste år blev afsløret i en dobbeltrolle, hvor hans eget advokatpartnerskab blev forsøgt overbetalt af en fond, Knud Foldschack selv er bestyrelsesformand for.

Begrundelsen fra juryen lyder:

”Guldvinderen i nyhedskategorien er en strålende graversag. Et par medlemmer af juryen blev lidt overvældet over de mange sider i indstillingen, men dramaturgien og formidlingen i historierne gjorde, at de fløj igennem og slubrede afsløringerne i sig.

Journalisterne bag historierne blev undervejs truet, hvilket i sig selv er rystende og uacceptabelt. Alligevel har de med rolig hånd formået grundigt, vedholdende og konsekvent at skrælle lagene af en mand, som mange troede de kendte.

ANNONSE

Det er imponerende og et flot stykke arbejde.””

*
Man bliver simpelthen truet som journalist, hvis man afdækker kritisable forhold omkring Knud Foldschack. Det er, som juryen skriver, rystende og uacceptabelt. Men næppe overraskende med tanke på Knud Foldschacks mange kontakter i det venstreekstreme miljø.

ANNONSE