Kopierede/fra hoften

Eurovision Song Contest 2024 afholdes i Malmø i maj.

Også Israel vil deltage.

Nogle israelske journalister har besøgt Sverige for at undersøge den stærkt islamiserede by, hvor indfødte svenskere allerede er en minoritet. I Malmø blev de mødt med aggression og alvorlige trusler.

Dette melder avisen Expressen.

Et kort videoklip fra Malmø viser en arabisk mand, der truende nærmer sig en israelsk tv-reporter. “Hvorfor spytter du efter os?” spørger reporteren i klippet, der er gået viralt på de sociale medier. “Fordi I er lort,” svarer manden og tilføjer et bandeord på arabisk.

Gaza-krigen afspejles i Malmøs gader, da et israelsk tv-hold besøger byen for at rapportere om Eurovision Song Contest. En konfrontation mellem en mand og israelerne er gået viralt på de sociale medier, efter at en af reporterne uploadede klippet.

ANNONSE

Scenen er en del af en 20 minutter lang reportage, som Israels førende tv-kanal Channel 12 viste i sit hoved nyhedsprogram tirsdag aften. Det er den første del af to i serien “God aften, Malmø“, et navn, der refererer til den hilsen, som hvert lands jury offentliggør resultatet af ESC-finalen med.

Reporterne Elad Simchayoff, kanalens europæiske korrespondent, og Ohad Hemo, en reporter i de palæstinensiske områder, går rundt i Malmø. De interviewer folk i kvarterer og på pladser, hvor der er en overvægt af folk med mellemøstlig baggrund.

De identificerer sig åbent som israelere. Expressen skriver, at det ved nogle lejligheder næsten førte til fysiske konfrontationer – og politiindgreb – men som regel endte med vanskelige samtaler.

“Vi vil slagte alt, hvad der er israelsk, med en kniv,” siger en af de interviewede. En anden mand siger, da han får at vide, at journalisterne er fra Israel: “Israel? Det findes ikke”.

Ohad Hemo, som har mange års erfaring fra Vestbredden og Gaza, siger i programmet, at det, han hører på gaden i Malmø, er mere ekstremt end det, han hører blandt palæstinensere på Vestbredden.

“Der er hårdere ord her end på Vestbredden. Der taler man stadig om grænser og aftaler. Her taler alle om, at Israel skal forsvinde,” siger han og fortsætter: “Gaza-krigen er et emne overalt her. Der er mange palæstinensiske flag og symboler. Vi kunne lige så godt være i Gaza eller Ramallah, Cairo eller Damaskus.”

Den næste del af serien ser på situationen for det lille, sårbare jødiske samfund i byen. Journalisterne taler med vagter uden for en moské, som ikke ved, at de er fra Israel og advarer dem mod at besøge Malmö under ESC-festivalen: – Der vil være uroligheder og “bomber”.

 

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag