
Først var det FN, der blandede sig i håndteringen af optøjerne i Los Angeles. Nu er det den australske premierminister Albanese, der kommenterer, at en australsk journalist er blevet ramt af en gummikugle. Når Trump handler, går hans modstandere amok. Det er et land, som USA har et forsvars- og efterretningssamarbejde med. Vil al den indblanding få konsekvenser?
Indblandingen tyder på et følelsesmæssigt engagement, som er ude af proportioner med begivenhederne.
Australien har selv deporteret tusindvis af illegale til ugæstfrie øer for at stoppe trafikken. Men når Trump gør det, er det uretfærdigt?
Australiens premierminister Anthony Albanese siger, at det er uacceptabelt, at en australsk journalist blev skudt med en gummikugle under demonstrationerne i Los Angeles.
“Vi har allerede rejst spørgsmålet.
“Vi har allerede rejst dette spørgsmål over for den amerikanske regering. Vi mener, at det er uacceptabelt, at det skete,” sagde Albanese til journalister tirsdag.
Australien har diplomatisk rejst det faktum, at en journalist blev ramt af en gummikugle, selv om journalisten selv siger, at det var en banal sag.
I søndags blev journalisten Lauren Tomasi fra australske 9News ramt af en gummikugle i Los Angeles under demonstrationer mod den amerikanske præsident Donald Trumps indvandringspolitik.
“Jeg er lidt øm, men jeg er okay. Det er vigtigt, at vi fortsætter med at fortælle de historier, der skal fortælles,” skrev Tomasi i en udtalelse på X mandag.
Dette minder om optakten til et hysteri. Eller tror politikerne, at de skal bevise over for anti-Trump-opinionen, at de er deres salt værd?
Kan medierne piske en stemning op, som politikerne følger op på?
I så fald kan det få konsekvenser for den vestlige enhed.
Anthony Albanese er medlem af Labour Party.