Nyt

Ghettoen Ladegårdsparken i Holbæk, hvor man nu kan brevstemme tæt på hoveddøren; Foto: Maps

Enhver der har boet i Danmark i fire år har stemmeret til det kommende kommunalvalg, og flere kommuner gør sig nu store anstrengelser for at få dem til stemmeboksen. Sikre stemmer til rød blok. Integrationsrådet i Nakskov har arrangeret et vælgermøde målrettet indvandrere, for at få flere til at stemme. Vælgermødet oversættes til arabisk, og der er gratis bustransport. Lignende tiltag skal gøre det nemmere for indvandrere at stemme i Holbæk Kommune. En historie fra TV2 Øst – Indvandrere bliver hentet med gratis bus for at øge valgdeltagelsen.

“… Vælgermødet, der bliver oversat til arabisk, skal ifølge Remzi Grepi få flere indvandrere og efterkommere til at deltage i valget den 16. november.

For at få flest mulige deltagere til vælgermødet tilbyder Lolland Kommune gratis bustransport fra Rødbyhavn, Rødby og Maribo. …

– Vi har gjort alt, hvad vi kunne med at skaffe gratis bus og samarbejde med sprogskolen for at reklamere for vælgermødet, så jeg er meget spændt på, hvor mange der kommer, siger Remzi Grepi…”

“Længere mod nord forsøger Holbæk Kommune at øge valgdeltagelsen hos indvandrere ved at opsætte flere brevstemmesteder de steder, hvor stemmeprocenten historisk set er lavere end i resten af kommunen.” (TV2 Øst)

ANNONSE