Nyt

Jeg kan ikke lide at skære over en kam, men det er desværre indvandrerdrenge, jeg oplever laver ballade. Jeg synes, det er træls at det skal fortsætte, og at det skal være utrygt at tage bussen hjem.” (Anne Pedersen)

Nyheden baseres på et Facebook-opslag, men der er ikke så meget nyt i historien. Der er en ‘trykket stemning’ i visse bybusser, fordi unge indvandrere ikke bliver siddende på sæderne, men ‘larmer’ og overtræder gældende normer for god opførsel. Man kan ikke lovgive sig ud af alt, og vil man undgå mellemøstlige tilstande i århusianske bybusser, så er løsningen ikke nødvendigvis vagter eller politi. Fra TV2 Østjylland – Unge larmer og raserer i bus – en dag fik chauffør og passagerer nok.

De render rundt i hele bussen. De larmer og sviner. De ryger hash. Andre passagerer tør ikke sige noget til dem, fordi de er bange for repressalier.

En gruppe på omkring 10 unge i alderen 10-18 år har længe lavet ballade i bus 4A, der kører fra Brabrand Nord til Tranbjerg. Meldingen kommer fra passager Anne Pedersen, der for nylig har lavet et opslag i facebookgruppen Vores By Aarhus.

– De kan ikke bare holde sig til deres egne sæder, og det bliver bare mere og mere højlydt. Det, jeg oplever er, at passagerne heller ikke tør at gøre noget, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.”

ANNONSE