Nyt

Hikmet Tuncer mener der er behov for plads til børnene når der er koranskole 

I Holbæk har tyrkere pladsmangel i den nuværende moske. Derfor har de anmodet om tilladelse til en bygning af en større hvilket har krævet en ny lokalplan.

Sagen har over længere tid skabt splittelse i kommunen, men den 8. augist blev der givet grønt lys fra kommunens økonomiudvalg hvor DF og Socialdemokratiet stemte imod, mens den radikale Emrah Tuncer var inhabil. Socialdemokraterne stemte dog kun imod fordi placeringen blev i et industriområde.

Imamen der driver moskeen er betalt af den tyrkiske regering, hvilket har givet kritik.

– Det er et problem, at den her moské drives af en imam, der er betalt og udsendt af den tyrkiske regering, og jeg bryder mig ikke om de toner, der strømmer ud fra Ankara med Præsident Erdogan. Derfor synes jeg ikke, det skal have bedre vilkår for at finde udbredelse her i Holbæk, sagde Jeppe Jakobsen (DF) tidligere til TV ØST.

Tyrkerne er dog glade:

“- Vores medlemmer er aktive i foreningslivet. De har børn, der spiller fodbold, tennis og basket. Det er ment som frikvartersmuligheder, så når vi laver arrangementer og koranskole, er der mulighed for, at vores børn kan lave idræt, fortæller Hikmet Tuncer, som er formand for Holbæks tyrkisk-islamiske forening.”

TV2 Øst den 8. august 2018

ANNONSE