Nyt

Terrorsigtede S og A. i DR-studie; Foto: Facebook

Alt imens medierne kæmper for permanent ophold til enhver syrisk statsborger, der nogensinde har sat foden på dansk grund, er der andre historier der ikke får spalteplads. Holbæk-terrorsagen inkluderer flere syrere, og selvom der er navneforbud, så er det alligevel muligt at komme lidt tættere på de sigtede. Det drejer sig eksempelvis om tre søskende fra en nordsjællandsk kommune, der kom til Danmark i 2014. De er sigtede for ‘medvirken til forsøg på terrorisme’, hvad konkret drejer sig om delagtighed i et plot om at bringe ‘en eller flere bomber til sprængning’ i Danmark eller Tyskland.

Et statsmedie har tidligere givet familien massiv omtale, og uden at have læst, set og hørt det hele, tør jeg godt kalde det følelsesporno fra øverste hylde. Temaet afsluttes med deres vurdering af den danske flygtningedebat.

Lillebror A. forstår ikke hvorfor det er så svært at blive venner med danskere, og en sociolog forklarer, at mange danskere ikke er villige til at åbne sig op for indvandrere. A. tror at danskerne er tilbageholdne, fordi de tror at han måske er terrorist. Det var dog lykkedes A. ham at blive ven med en blond pige, han mødte på en uddannelsesinstitution. Hun har spist hos familien, lærer ord på arabisk, og er vild med kulturen.

ANNONSE

Storebror S. vil gerne have et arbejde og betale skat i Danmark. Han har været i ulønnet praktik, og fået et midlertidigt job med løntilskud. Han synes det er svært at møde til tiden. Storesøster S. kan kun arabisk, men har dog en optimistisk integrationskonsulent tilknyttet: “Det er en god stor familie…” Børnene er blevet bedre til dansk, de er blevet ‘mere danske’.

ANNONSE