Nyt

‘Muslimer for Fred’ på Rådhuspladsen i København, 1. januar 2020; Foto: Facebook

I en uge har medierne skrevet om angreb med fyrværkeri i landes islamiserede ghettoer, og kun i enkelte tilfælde kan medierne svinge sig op til udtrykket ‘anden etnisk herkomst’. Når Ahmediya-sekten (der er flygtet fra Koran-tro muslimer i Pakistan), rydder op på Rådhuspladsen, så er de omvendt fuldfede repræsentanter for Islam. Fra EB.dk – Muslimske børn og voksne ryddede Rådhuspladsen (ved Linette K. Jespersen).

“Mens de sidste branderter prajede taxaer og dinglede hjem efter noget, der lignede heftige nytårsfester, var over 50 muslimer fra Nusrat Djahan moskéen i Hvidovre stået tidligt op og ryddede op på Rådhuspladsen…

Imad Malik er talsmand for Muslimer for fred, der står bag det tilbagevendende initiativ, der også løber af stablen i Aarhus, Nakskov og Hvidovre.

Vi drikker jo ikke, så det er måske lidt nemmere for os end andre at stå tidligt op, siger han med et smil. …

30-årige Ann Christine Viborg var på vej hjem fra sit arbejde på en cocktailbar i indre København kort efter klokken 8 og var meget imponeret over, at der allerede var ryddet foran rådhuset.

– Det er fantastisk. Jeg så en lille dreng, der kom med sin far og sagde, at ‘nu skal vi også rydde op herovre’. Der er mange fordomme mod muslimer, og det er en dejlig måde at rejse sig over alle de fordomme, siger hun.

“Vi gør det, fordi vi gerne vil gøre en forskel. Det er en god måde at starte året. For os handler det også om, at for at man kan tjene gud, er man nødt til at tjene sine medmennesker, og det samfund man er en del af.” (Imad Malik, ‘Muslimer for fred’, TV2 Lorry, 1. januar 2019)

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet