Nyt

Er I klar til at gå rundt og smadre byen på en ikke-voldelig måde? Bare lige for at gøre København opmærksom på, at vi er her ik’. … Der er ingen der lytter til os, venner. Vi får dem til at lytte, og hvordan gør vi det. Det vil tiden vise. … Vi accepterer ikke mere, at der altid er penge til krig og vacciner, mens der aldrig er penge til mad og rent vand til de fattigste mennesker i verden. Er I med? Er I færdige med at acceptere det lort? Så lad os smadre det venner. Folkestyret, folket ind i Folketinget. Vi smadrer det system. Tak skal I have. Fuck systemet. Fuck lortet. Fuck det hele mand.”(‘Nanne Fri’, Rådhuspladsen, København, 9. januar 2021)

 

Der findes mange klaphatte, og selvom talerne ved Men In Black-demonstrationerne har venstreradikale træk, så tilhører de ganske givet mere et apolitisk ACAB-segment. Det sagt, så er det stadig vanvittigt at en 30-årig mor til to risikerer at ryge tre år i fængsel for denne sætning: “Er I klar til at gå rundt og smadre byen på en ikke-voldelig måde?” Ytringsfriheden er under pres i de her år, og problemet er desværre ikke kun Big Tech.

Set hos TV2 Online – Anklager kræver tre års fængsel til kvinde for demo-tale

“Det skal koste en 30-årig kvinde mellem to et halvt og tre års fængsel at have opildnet til vold mod politiet og grov forstyrrelse af den offentlige orden i forbindelse med en demonstration 9. januar, hvor hun i en tale opfordrede til at ’smadre byen på en ikke-voldelig måde’.

Det mener anklager Henrik Uhl Pedersen, der onsdag har holdt sin procedure i sagen ved Københavns Byret.

– Når hun ophidser en gruppe demonstranter til vold mod politiet, er det ulovligt, og når det sker, fordi Danmark er lukket ned af covid-19, så er det omfattet af Straffelovens paragraf 81d, sagde Henrik Uhl Pedersen. …

– Hun har været med til at anstifte til vold, hun har ledet demonstrationen og dirigeret forsamlingen af maskerede, mørkklædte mænd. Straffen skal ligge i den høje del af spektret og altså mellem to et halvt og tre års fængsel, sagde Henrik Uhl Pedersen.”

ANNONSE