Uncategorized

Sand objektivitet eksisterer ikke, og derfor er det uhyre vigtigt, at man ikke slår den kritiske sans fra, blot fordi noget står i avisen eller udtales af en ekspert. Det gælder eksempelvis når en professor fortæller, at han ikke ved hvad der gør at indvandrere fra muslimske lande ‘har mere restriktive holdninger’ i forhold til ytringsfrihed, eller når en lektor forklarer, at herboende muslimer (blot) ønsker en ytringsfrihed, der ‘omtrent svarer til den blasfemiparagraf, som man afskaffede i 2017’.

Propaganderende forskere har fri adgang til medierne, og dagligt kan man læse ‘mytedræbere’. Tidligere på ugen kunne man læse, at ‘flere flygtninge rejser ud af Danmark, end der kommer hertil’, og selvom det ikke er lodret løgn, så er det ikke den fulde sandhed. Hovedparten af de hjemrejste er syrere, og det vil med den nuværende udvikling tage 86 år før de er hjemme igen. Altså, forudsat, at vi er i et lufttomt rum hvor ingen af dem får børn. De får tre gange så mange børn, som der rejser hjem. Det svarer lidt til at behandle terminal kræft med et My Little Pony-plaster.

Emnevalget i diverse faktatjek-sider understreger pointen. På det store internet kan man altid finde et meme med en for venstrefløjens uønsket tendens, som en forsker så kan skyde ned med de store kanoner. Betyder det så, at højrefløjen lyver mere end venstrefløjen? Næh, det er der intet der tyder på.

ANNONSE

I sidste måned kunne Tjekdet! (Mandag Morgen) fortælle, at der ’sandsynligvis’ var færre muslimer i Danmark ‘end tidligere vurderet’. Eksperten var den omtalte lektor Brian Arly Jacobsen, der har fundet en ny måde at opgøre tallet på. En mere ordrig udgave af det undervisningsmateriale fra 1990, jeg tilfældigt stødte på i kælderen. Letforståelige plancher med mytedræbere: ‘De er jo ikke rigtige flygtninge’, ‘Og så følger familien bare efter’, ‘Alle og enhver kan jo få asyl’, ‘De kan få det hele betalt’ og de Arly’ske: ‘Inden længe er muslimerne i flertal’ og ‘Vi bliver oversvømmet af flygtninge’. Alle seks udsagn er helt forkerte, kan man læse i faktaboksen.

Af verdens flygtninge var kun 1/2 procent i Danmark, og der boede blot 60.000 muslimer i Danmark. Kurven har været støt stigende trods politiske tiltag Arly & Co. har bekæmpet, og mon ikke Arlys efterkommere vil dræbe ‘myten’ fra et endnu højere niveau i 2050. Man kunne også vende det om: Hvorfor føler danskerne, at der er flere muslimer end der er? Jeg har et budt. Arly har et helt andet.

Faktatjek ved lektor Brian Arly Jacobsen hos MM.dk – Hvor mange muslimer er der i Danmark?

“… Så hvor mange muslimer er der egentlig her i landet?

Det spørgsmål har Brian Arly Jacobsen, religionsforsker og lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, længe forsøgt at give et svar på ved årligt at udregne estimater for, hvor mange muslimer der er i Danmark.

Og ifølge hans nyeste beregninger er antallet i år en del lavere end tidligere estimeret.

‘Per 1. januar 2020 er der 256.000 muslimer i Danmark. Det svarer til cirka 4,4 procent af befolkningen,’ siger lektoren om sine beregninger.

Antallet af muslimer i landet er dermed mere end 60.000 lavere end den seneste vurdering, hvor han estimerede antallet af muslimer per 1. januar 2019 til 320.000 – svarende til 5,5 procent af befolkningen.”

ANNONSE